StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-06-2017
Bijgewerkt op:21-05-2024 09:56

Mei

Bron: Stuur uw agendabericht naar nieuws@radiostadmontfoort.nl
  

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Alle informatie over De Steenfabriek is te vinden op de website: www.desteenfabriekmontfoort.nl.

Stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. 

Stichting Oud Montfoort (SOM) beschikt over 13 opgeleide gidsen. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Expo van De Keizerstraat in Stadsmuseum de Knoperij
Tijdens de inventarisatie in de Oudheidskamer liep het expositiecomité tegen het Keizerstraatlied aan. Een lied gemaakt in 1945 waarin alle toenmalige bewoners van de Keizerstraat worden bezongen. Dat bracht het expositiecomité op het idee om de Keizerstraat met haar panden en markante bewoners eens in het zonnetje te zetten.

Het is niet helemaal zeker waar de naam Keizerstraat vandaan komt. Pas in de 17e eeuw komt het in de archieven voor. Daarvoor heette het Lapstraat. Het zou goed kunnen dat de straat is genoemd naar Keizer Karel V. De oostkant van de Keizerstraat bestond lange tijd voor een flink deel uit pakhuizen, omdat de achterzijde aan de Haven lag. Nu is het een echte woon-winkelstraat.

De kadastrale kaart van 1832 laat ons mooi zien welke families in deze straat woonden en wat hun beroep was. Opvallend is dat bijna alle namen nog steeds bekende Montfoortse familienamen zijn.

De expositie neemt u mee naar markante bewoners van de Keizerstraat. Veel oude panden zijn in de afgelopen eeuw gesloopt. Daarmee is het karakter wel veranderd. De bijzondere bewoners zijn gebleven en geven genoeg voer voor een interessante expositie. Wat te denken van garagebedrijf Van Jaarsveld die in de Keizerstraat startte, Dolderman , van Kortenhof, Rutges, van der Wijngaard, Wensing en Jacob en Sientje Kijzer ? Stuk voor stuk goed voor mooie verhalen. De expositie laat niet eerder getoond beeldmateriaal zien.

Expositie: “Vrouwen met een gouden randje". Barbara Polman is tot half juli de nieuwe gastexposant in stadsmuseum De Knoperij. Haar passie is schilderen. Zij is logopedist en heeft een eigen praktijk in het centrum van IJsselstein. Naast logopedie geef zij creatieve coaching  aan jongeren en volwassenen, die problemen hebben  op het gebied van bijvoorbeeld faalangst,  pesten, rouwverwerking.

In haar werk komt ze sterke vrouwen tegen, die te maken hebben met allerlei soorten verdriet, tegenslag en verlies. Die vrouwen inspireerden haar tot deze serie “Vrouwen met een gouden randje”.

Barbara houdt ook erg van Mariabeelden en het interieur van Katholieke kerken met veel  schilderwerken en gouden details. Dit zijn belangrijke inspiratiebronnen  voor deze expositie.

Prijsvraag
Om bezoekers van de expositie te inspireren heeft Barbara een prijsvraag uitgeschreven. In het stadsmuseum liggen invulformulieren. Bezoekers worden uitgenodigd om na bezichtiging een antwoord te geven op de vraag "Herken jij in één van de schilderijen een 'sterke' vrouw of 'vrouw met een gouden randje' uit je eigen omgeving? En waarom?"

Het meest aansprekende antwoord ontvangt een passende prijs. Deze wordt persoonlijk uitgereikt door Barbara Polman.

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is op zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur en op  woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. De toegang is gratis. Meer info op www.oudmontfoort.nl

Zaterdag 25 mei is weer een ouderwetse Buitensportvrijmarkt. Een leuke manier om uw oude spullen te verkopen en weer aan nieuwe of tweedehands spullen te komen. Inschrijven voor een hele of halve marktkraam kan via info@zwerfkei.nl.
Let op! De vrijmarkt is uitsluitend bedoeld voor particulieren die buitensportartikelen verkopen, niet voor professionele handelaren. Kramen en ruimte voor een tent, worden gereserveerd op basis van beschikbaarheid
Jaap Bijzerweg 10 Woerden.

Op zondag 26 mei wordt het grote stadspark van Montfoort omgetoverd tot een Pretpark voor kinderen en een gezellige ontmoetingsplek voor volwassenen. De 10e editie van Pret in het Park opent om 10.00 uur. Volwassenen betalen geen entree, kinderen vanaf 1 jaar € 7,50. Voor dit bedrag ontvangen de kinderen een polsbandje waarmee ze onbeperkt toegang hebben tot alle attracties. Dat zijn onder meer de draaimolen, de stormbaan en een klimmuur. Ook kunnen ze instappen in een treintje dat een rondje door het stadspark rijdt of gaan kano varen in de stadsgracht. Verder kunnen de kinderen met het polsbandje onder meer deelnemen aan een de clinic `Hoe vang ik een vis”, badmintonnen, Polsstok springen of wild doen op een BMX crossbaan. De kinderboerderij is geopend met ook de sminckers zitten klaar. Mocht het warm worden zal de organisatie leuke waterattracties inhuren. Neem dan dus zwemspullen mee. Terwijl de kinderen zich inspannen kunnen de volwassen gezellig bijkletsen op het grote park terras. Zowel de attracties als het terras zijn tot 19.00 uur geopend. Ook hoeft er een keertje niet gekookt te worden want in het park zijn onder meer poffertjes en snacks verkrijgbaar. Meer info: www.pretinhetpark.nl


 

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024