StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-06-2017
Bijgewerkt op:24-04-2019 21:29

Mei

    

Aciviteiten Knooppunt:
Van oktober t/m april organiseert seniorensociëteit “Het Knooppunt” activiteiten als klaverjassen, sjoelen, bingo en gymnastiek. Deze activiteiten liggen dus in de zomer stil. De wandelingen en fietstochten gaan echter wél door, net als enkele activiteiten van K2C.
Zie voor informatie: http://www.knooppuntmontfoort.nl

De 43e Avondvierdaagse van Montfoort wordt dit jaar gehouden van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 mei. Deelnemers kunnen inschrijven op woensdag 1 mei en woensdag 8 mei van 18:30 uur tot 20:00 uur in de kantine van voetbalvereniging VVM op het Sportpark Hofland te Montfoort. De inschrijfkosten zijn € 5,50, dit is inclusief een mooie medaille en op iedere avond een traktatie verzorgd door één van de sponsors. Uiteraard zijn ook dit jaar de deelnemers met een rolstoel welkom. Het defilé op de slotavond zal dit jaar alleen onder muzikale begeleiding van de Muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Montfoort worden gelopen. Verdere bijzonderheden kunt u vinden op onze website: www.a4dmontfoort.nl en in het programmaboekje dat binnenkort huis aan huis in Montfoort wordt verspreid. Natuurlijk kun je ook deelnemen als je buiten Montfoort woont!

Op zaterdag 4 mei is er een Boerenerfmarkt van 10.00-15.00 uur op Heeswijk 74 in Montfoort. Lammetjesmarkt, quad rijden, bakwedstrijd (jury om 11.00 uur), veiling om 14.00 uur, sport, auto's wassen, groente en fruit, bloemen, fotoshoots, jade styling, kleedjesmarkt, spellen, kleurwedstrijd, beenmode, boeken, eten en drinken en veel andere kramen. Zie ook Facebook en Instagram via @boerenerfmarktmontfoort.nl

De officiële opening Knopenbad van het nieuwe zwemseizoen wordt op zaterdag 4 mei verricht met de badeendjesrace om 12.00 uur. Koop uw badeend voor € 4,50 en maak kans op mooie prijzen als uw badeend als één van de eerste aankomt aan de overkant. Knopenbad, Godfried van Rhenenlaan 55 in Montfoort.

Het 4 en 5 mei comité Montfoort organiseert op zaterdagavond 4 mei traditiegetrouw de herdenkingsplechtigheid op het Kasteelplein. Vanaf 19.45 uur kunnen mensen zich verzamelen en luisteren naar passende muziek  van blaaskapel Carolanka en naar een ode aan gevallenen in en rondom Montfoort. Om 20.00 uur zijn er de twee minuten stilte waarna het programma wordt vervolgd met het zingen van het Wilhelmus, een toespraak door de burgemeester, een voordracht, muzikaal intermezzo en samenzang. Rond 20.30 uur wordt afgesloten met de bloemlegging. Het zou fijn zijn als veel mensen aan de bloemlegging mee doen. Daarom roept het comité bezoekers op om bloemen mee te brengen en vooral hun kinderen te stimuleren één of meerdere bloemen bij het monument te leggen. Bij onverhoopt heel slecht weer is er een uitwijkscenario naar het atrium in Antoniushof. Ook dit jaar geldt als jaarthema: Vrijheid geef je door!  Vlagprotocol voor thuis: vlag halfstok vanaf 18.00 uur tot zonsondergang.

Dodenherdenking Linschoten op 4 mei met veel muziek en bijzondere verhalen. Het ‘Comité 4 mei Dodenherdenking Linschoten’ heeft zowel Mannenkoor Zanglust Linschoten als Muziekvereniging Linfano weer gevraagd mee te werken aan de herdenking, welke wordt gehouden op het dorp en op de Hoge Werf. De aanvang is 19.40 uur. Namens het College van B & W zal een toespraak worden gehouden. Mannenkoor Zanglust zingt enkele liederen en een trompettist van Linfano zal een taptoe-signaal blazen. Aansluitend is er twee minuten stilte. Bij het herdenkingsmonument aan de Hoge Werf zal een blazersgroep van Linfano enkele koralen spelen. Mannenkoor Zanglust zal enkele liederen zingen. Gezamenlijk wordt het Wilhelmus gezongen en gespeeld. Het geheel wordt afgesloten met het leggen van kransen en een eerbetoon bij het monument. Aansluitend is er een bijeenkomst in ‘De wilde weg’ in de Dorpstraat. Vrouwen  uit Linschoten en Montfoort lezen fragmenten uit het boek ‘De oorlog heeft geen vrouwengezicht’ van Nobelprijswinnares Svetlana Alexijevitsj, getuigenissen van vrouwen aan het front van de Tweede Wereldoorlog. Entree vrij. Informatie: info@dewildeweg.net, tel. 0348-754162.

Zondag 5 mei speelt vanaf 15.00 uur Stage Fright in het St. Josephgebouw. Gezellig iets drinken, luisteren naar en dansen op de muziek van CCR, Beatles, Stones, Eagles, Queen, Bee Gees, 10 CC, Golden Earring(s), Dire Straits etc.  

Groencafé op donderdag 9 of woensdag 15 mei
Tijdens het groencafé gaan we samen op zoek naar manieren om het beleid van de toekomst nóg beter te maken. Na een centrale opening gaan aanwezigen uiteen om met elkaar, gemeente en BTL van gedachten te wisselen. Centraal tijdens het groencafé staan de volgende thema’s:
• Gebruik van het groen: denk aan fietsen, wandelen, spelen, sporten.
• Wat voor soort groen: bijvoorbeeld bijvriendelijk, bloemrijk, landschappelijk.
• Groen in een veranderend klimaat: hoe kan groen bijdragen aan oplossing rondom duurzaamheid en klimaatverandering (denk aan zonnepanelen, watertekort en hittestress)?
• Lastige bomen: ervaren we ook overlast van bomen en hoe kunnen we dat verminderen? 
Locatie, tijd en aanmelden
Beide avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. 
• Montfoort: donderdag 9 mei, Huis van Montfoort, Kasteelplein 5
• Linschoten: woensdag 15 mei, De Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36 
Wilt u deelnemen? Meld u dan voor 30 april aan. Dat doet u door een mail te sturen naar communicatie@montfoort.nl, o.v.v. groencafé Montfoort OF groencafé Linschoten.

Zondagmorgen 12 en 19 mei wordt (in een nieuw jasje) de musical 'Ester' opgevoerd. Het is de bekende geschiedenis van het Joodse meisje Ester, dat koningin werd en haar volk redde van de ondergang. Dit Bijbelverhaal wordt in een nieuw jasje gestoken. Door middel van verschillende Nederlandstalige popnummers wordt het spel van macht, angst, hoop en kracht vormgegeven. Onder begeleiding van de band ‘Miracles’ gaan Cor den Boer, Remy van Keulen, Esther Kooij, ds. Rianne van der Nagel-Meter en Eduart Stigter het verhaal op een eigentijdse manier spelen.

Jong en wat ouder zijn van harte welkom op 12 mei 10.00 uur ’t Kruispunt, Nieuwe Zandweg, Linschoten en op 19 mei 10.00 uur De Rank, Verlengde Hoogstraat, Montfoort. Toegang gratis.

'T in het Atelier'. In het weekend van 18 en 19 mei staan de deuren van de ateliers van het Montfoorts Kunstenaars Collectief weer open voor belangstellenden. Hier wordt door de kunstenaars gewerkt, binnen en buiten, informatie gegeven, er worden demonstraties verzorgd en natuurlijk wordt hun kunst getoond.

Een goede gelegenheid om met de kunstenaars in gesprek te komen en, met een thee of koffie, te genieten van dit alles in de mooie landelijke omgeving aan de rand van Montfoort, aan het Klaverpad 6. De ateliers zijn geopend op zaterdag én zondag van 12.00 – 17.00 uur.

25 mei eerste Montfoortse Triathlon
Vanuit het Stadspark gaan de sporters op weg. Als eerste zwemmen zij 500 meter in de Grote Gracht. Daarna gaan zij 21 km fietsen in de mooie omgeving van Montfoort. Twee maal een ronde van 10,5 km via Heeswijk, Achtersloot, Blokland en de Wederiksingel. Vervolgens zullen de deelnemers de laatste 5 kilometer hardlopend door de wijk Hofland af te leggen. “Het is echt een sportieve uitdaging. Je moet alle disciplines beheersen om dit tot een goed einde te brengen. We willen sportief, veilig en gezond bezig zijn en daar heb je wel een basisconditie voor nodig.” vervolgen de beide heren.
De eerste editie wordt echt een feestje voor en door Montfoorters. In de toekomst wordt dit veranderd. De Montfoortse Triathlon kan uitgroeien tot een fenomeen in en rond Montfoort. Een echte uitdaging voor de allround sporter.

Vrijdag 31 mei is er weer een HapSnap maaltijd. Elke laatste vrijdag van de maand om 18.30 uur eten we met elkaar in de Rank te Montfoort (Verlengde Hoogstraat 26). Wil je eens op een andere manier de mensen uit bijvoorbeeld Syrie, Eritrea, Soedan en Somalië leren kennen? Doe dan mee. Samen eten, elkaar ontmoeten kan leiden tot een beter begrip voor elkaar. Wie weet ontstaan er nieuwe vriendschappen of kun je elkaar ergens mee helpen. Neem een gerechtje mee voor ca. vier personen, zelf gemaakt of gekocht en schuif aan. Graag aanmelden via: hapsnap@swml.nl. Wees welkom en eet mee !

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019