StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:22-01-2013
Bijgewerkt op:20-02-2019 12:36

Maart

    

Programma carnaval:
Vrijdag 01 maart
13.15 uur Bezoek Stadsprins aan de Molen
16.00 uur Carnaval bij Café de Plaats & Bolle Harry
18.30 - 21.00 uur Tienerbal, 
Basisschool - 9 t/m 12 jaar. Alcohol vrij. In St. Joseph
Voorverkoop - Hennie Voorhout (Montfoort
19.00 uur Bezoek Stadsprins Ruben l ‘Homme de la Lune aan Tienerbal 
19.30 uur Lampionnen optocht; ophalen in Leutbunker De Heeren van Montfoort
20.00 uur Sleuteloverhandiging bij Het Oude Stadhuis door de Burgemeester aan Stadsprins Ruben l’Homme de la Lune 
(ook aanwezig: Prinses Daniëlle la Paillette de Fête Parfait)
20.30 uur Opening Leutbunker De Heeren van Montfoort
Aansluitend Carnaval in Leutbunker De Heeren van Montfoort 
met DJ John vd Linden en als artiest Randy Watzeels
21.30 uur Bekendmaking winnaars Loterij / Knoopschat 2019
m.m.v. notaris Kuiper in Leutbunker De Heeren van Montfoort
21.30 - 00.30 uur Carnaval Light
Voortgezet onderwijs - 12 t/m 16 jaar. Alcohol vrij. In St. Joseph
Voorverkoop - Hennie Voorhout (Montfoort) 
22.30 uur bezoek Stadsprins Ruben l ‘Homme de la Lune aan Carnaval Light 
Zaterdag 02 maart
12.30 uur bezoek Stadsprins aan de optocht in Boskoop
15.00 uur Carnaval bij Bolle Harry & Café De Plaats 
15.00 tot 19.30 uur in Leutbunker De Heeren van Montfoort:
Carnavalsmiddag voor het hele gezin!
Artiest: DJ Erwin
15.30 uur bezoek Stadsprins aan koffiehuis ’t Hemeltje
20.00 uur Het foute Carnavalsbal in Leutbunker De Heeren van Montfoort, Met DJ Dennis en als artiest “Geen Stempel”  
21.30 uur  - 02:00 uur Carnavalsbal in het St. Joseph (mmv DJ Nozem)
Zondag 03 maart
10.00 uur Carnavalsviering in de R.K. kerk St. Johannes de Doper
12.15 uur opening Leutbunkers op de Plaats
13.00 uur start Grote Optocht in Knopengein
13.00 uur Carnaval in Leutbunker De Heeren van Montfoort met DJ Dennis
15.00 uur – TOT ZOLANG HET GEZELLIG BLIJFT uur
Carnavalsmiddag in St. Joseph, 
DJ Fred & DJ Nozem
Verkoop snacks vanuit snackwagen tegenover de hoofdingang
Maandag 04 maart
10:00 uur Bezoek Stadspins en gevolg aan de Heeswijkschool, 11:05 Hobbitstee en 12.00uur Howiblo
12.00 uur Carnaval Café de Plaats & Bolle Harry 
14.45 uur - 16:30 uur School en Kindercarnaval met Knopengein’s got Talent 
in het St. Joseph (14:25 uur zaal open)
15.00 uur Blauwe maandagbal in Leutbunker De Heeren van Montfoort, 
  Met DJ John en DJ Dennis en als artiest Double DJ’s
20:11 uur teruggave Stadssleutel door Stadsprins Ruben l’Homme de la Lune aan de Burgemeester
21.30 – 01.00 uur Hardstyle Carnaval in St.Joseph 
Artiest: Lokale DJ’s en DJ Kasparov
Dinsdag 05 maart 
12.00 uur Afsluitend Carnaval met Les Boutonniers en haringhappen bij Bolle Harry met een optreden van Andre Pronk
Prinses Daniëlle la Paillette de Fête Parfait neemt afscheid van Carnaval
Woensdag 06 maart
19.00 uur Askruisje halen in de R.K. kerk St.Johannes de Doper


Aktiviteiten van het Knooppunt:
Korte en lange wandelingen, elke maandag vanaf 9.30 uur vertrek Hoflandschool. Info tel. 471430.
Klaverjassen en rikken, dinsdagmiddag om 13.15 in Antoniushof. Info tel. 471841. Gymnastiek, iedere woensdag van 10.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Antoniushof. Info tel 474415
Sjoelen, iedere donderdag 14.00 uur 

SWOM start gespreksgroep “Omgaan met rouw”. Weer verder na het verlies van een dierbare. Geertje Bol, psychosociaal hulpverlener en Katja Appelman, welzijnsconsulent bij SWOM starten een gespreksgroep voor mensen die een dierbare zijn verloren door een overlijden. Uw dierbare is al enige tijd geleden overleden en het is moeilijk de draad weer op te pakken. De belangstelling van anderen voor uw verdriet neemt af. Terwijl uw verdriet alleen maar groter wordt. U realiseert zich steeds meer dat uw dierbare nooit meer terugkomt. U voelt zich eenzaam en niet alleen op bijzondere dagen, maar juist bij de alledaagse dingen. De dood van uw dierbare is een gebeurtenis die diep ingrijpt in uw dagelijks bestaan. Wilt u daar graag over praten? Samen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Misschien is de gespreksgroep ‘Omgaan met rouw’ dan iets voor u.

Rouwen kost tijd. Vaak meer tijd dan u denkt. In de gespreksgroep ‘Omgaan met rouw’ kunt u over uw verdriet praten met mensen die net als u een dierbare zijn verloren. Zij hebben hetzelfde meegemaakt. Kunnen luisteren naar uw ervaringen en begrijpen uw verdriet. Dat helpt bij de verwerking van het verlies.

Hoe werkt de groep
U zit met maximaal 8 mensen in een groep. Tijdens de eerste bijeenkomst maakt u kennis met elkaar. Ondanks dat iedereen hetzelfde heeft meegemaakt, heeft iedereen zijn eigen verhaal. Het is een steun te ervaren dat u niet de enige bent die in deze moeilijke situatie zit. De bijeenkomsten daarna praat u met de groep over waar u tegenaan loopt door het verlies van uw dierbare. Ook praat u over het alleen verder gaan. Hoe pakt u dat aan? Hoe doen anderen dat? U helpt elkaar in het vinden van een manier van leven die het beste bij uzelf past. Uiteindelijk kan deelname aan een gespreksgroep de betekenis krijgen van weer een stap verder zijn op uw nieuwe levensweg.

De gespreksgroep start op donderdag 7 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in het SWOM DoeMeeHuis, Kasteelplein 7 in Montfoort. De vijf bijeenkomsten die daarna volgen zijn gepland op 14, 21 en 28 maart, 4 en 11 april. Een kopje koffie en/of thee kost € 0,50. Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Voor deelname kunt u mailen naar welzijn@swomontfoort.nl of bellen naar 0348-469109. Ons kantoor is maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Bent u geïnteresseerd, maar wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Katja Appelman, welzijnsconsulent.

Op zondag 10 maart presenteert Cultureel Montfoort Klezmerband Nigun. Klezmermuziek is ontstaan in Oost-Europa. Het woord klee betekent instrument en Zemer betekent lied. Klezmer betekent dus: instrument dat zingt. Al spoedig werden de muzikanten van een Klezmerband, de Klezmorin, geziene gasten op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Overal pikten zij wat op van plaatselijke muzikanten met als resultaat een muziekgenre dat o.a. Roemeense, Russische, Griekse, Turkse, Poolse, Jazz en Joods religieuze invloeden heeft. Veel Klezmermuziek staat in een mineurtoonladder. Mineur staat vaak voor verdrietig of triest. Toch klinkt Klezmermuziek vaak heel vrolijk en uitbundig. Klezmerband Nigun heeft veel vrolijke Klezmermuziek in het repertoire opgenomen. Verder is het repertoire aangevuld met Hebreeuwse liederen en liederen in het Ladino, de taal van de Spaanse Joden. Af en toe maakt Nigun een uitstapje naar de Balkanmuziek.

Aanvang 15.00 uur in het St. Josephgebouw. Kaarten à € 12,50 te reserveren via www.cultureelmontfoort.nl, of eventueel nog aan de zaal.

DE (KINDER)KLEDINGBEURS KOMT ER WEER AAN !
Voorjaars- en zomerkleding in de maat 56 (kind) t/m 42 (volw.) mogen worden ingeleverd. In de maat tot 86 max. 30 stuks p.p.! Ook speelgoed, schoeisel, sportkleding, accessoires en dergelijke zijn welkom. Let u er wel op dat de ingeleverde artikelen schoon, netjes, niet stuk en niet geheel uit de mode is? Ter dekking van de onkosten wordt voor elk artikel bij inlevering € 0,25 berekend. Wij hopen u (weer) te mogen verwelkomen als verkoper en als koper. Meer info? Tel. 0348 - 411 378.
INBRENG:
MAANDAG 11 MAART : VAN 19.00 — 20.30 UUR
DINSDAG 12 MAART : VAN 13.00—15.00 UUR

VERKOOP:
DINSDAG 12 MAART : VAN 19.00—21.00 UUR
WOENSDAG 13 MAART : VAN 09.00—10.30 UUR
LOCATIE : DE WINGERD, KERKPLEIN 7 TE LINSCHOTEN
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/kleding

In samenwerking met Stichting Vrienden van Johannes de Doper organiseert Cultureel Montfoort op zaterdag 16 maart een optreden van het Alphens Kozakkenkoor, dat Russisch-orthodoxe muziek en romantische en vrolijke Kozakkenliederen zingt. Het koor telt 35 zangers, afkomstig uit de gehele Randstad en heeft een aantal eigen solisten. De Kozakken kijken in hun ruim tienjarig bestaan terug op een lange reeks van optredens in theaters, kerken, kastelen en kloosters in binnen- en buitenland, waarvan de reis met optredens in Wit-Rusland in hun jubileumjaar (2017) wel het hoogtepunt was.Veel mensen houden van de Russische muziek. Zeker als deze prachtige muziek door een mannenkoor wordt gezongen. Het is niet vreemd dat een Kozakkenkoor liturgische nummers ten gehore brengt. Kozakken zijn altijd trouw geweest aan de tsaar en de Russisch-orthodoxe kerk. De vrolijke Kozakkenliedjes maken het programma compleet. Arkadi Gankin is de dirigent van het koor. Hij is in Wit-Rusland geboren en heeft daar zijn opleiding genoten.

Aanvang 20.00 uur in de R.K. Kerk aan het Pastoor Spaanplein. Kaarten € 12,50 inclusief koffie/thee reserveren via: www.cultureelmontfoort.nl

Zaterdag 30 maart biedt Cultureel Montfoort een muzikale middag voor 65+ met Charlotte Welling & Trio Dobbs: Liedjes van de vergeten zangeressen van het Vaderlandse Lied. Charlotte Welling laat op haar eigen wijze een prachtig en soms confronterend tijdsbeeld van de jaren ’50 en ’60 zien. Zij vertelt over de vergeten zangeressen en de daarbij behorende maatschappelijke thema’s. De Zonnebloem en Stichting met je Hart verzorgen de uitnodigingen en het vervoer. Er zijn beperkt plaatsen voor 65+, reserveren gewenst, via: www.cultureelmontfoort.nl

Zondag 31 maart is in het St. Josephgebouw een Spirituele Beurs van 12.00-17.00 uur. Diverse disciplines aanwezig: Zielstekening met reading, stenen en mineralen,  Reiki behandeling, healers, stoelmassage, automatisch schrift, spirituele cadeau’s, numeroloog, diverse mediums en paragnosten, voetreflexologie. Entree € 2,50 per persoon, kinderen gratis. Consultprijs € 7,50. Info: bob-post1@hotmail.com, tel. 0640961181 of volg ons op Facebook onder groep Spiritueel Montfoort.

 

 

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek
Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019