StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:13-12-2018 22:26

December

    

Activiteiten voor leden van Het Knooppunt:
Maandag 9.30 uur: wandelen 5 of 10 km. vanaf de Hoflandhal. 
Dinsdag soosmiddag- klaverjassen en rikken in Antoniushof 13.30 uur.
Meerstemmig koor repetities om de twee weken op dinsdag van 9.30-10.45 in Antoniushof informatie 472172
Woensdag seniorengymnastiek van 10.30 tot 11.30 uur in Antoniushof.
Elke 2e woensdag van de maand bingo 14.00 in Antoniushof:
Donderdagmiddag van 14.00-16.00 Sjoelen in Antoniushof

Op vrijdag 14 december is er om 20.00 uur in 't Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten een Kerstzangavond met samenzang. Het thema is "Gift of Heaven". Medewerking verlenen het gemengd koor Chaverim uit Woerden en zangvereniging "Zingt Gode Lof" uit Linschoten. De koren zingen een gevarieerd programma met bekende en minder bekende, maar ook mooie, kerstliederen en worden hierbij ondersteund door prachtige muzikale begeleiding. De toegang is gratis. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

14 en 15 december Kerstmarkt in de kerk
Dit jaar is er in Montfoort geen Kerstmarkt. De werkgroep Kerstmarkt van de RK Johannes de Doperkerk organiseert op vrijdagmiddag 14 december van 14.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag 15 december van 11.00 uur tot 17.00 uur in de kerk een Kerstmarkt. De kerk zal ingericht zijn in warme sfeer met o.a. een kinderknutselhoek, kerststukken, (koor)optredens, hobbyisten met eigengemaakte kerstartikelen, een koffiehoek, glühwein, erwtensoep en nog veel meer.

Op zaterdag 15 december organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Het Beloken Land een speciale Winterwandeling in het natuurgebied Willeskop te Montfoort. Willeskop is het enige stukje moeras dat in de wijde omgeving te vinden is. Tijdens de wandeling (aanvang 10.00 uur) vertelt de Staatsbosbeheer gids het geheim van deze prachtige plek. Hoe is het gebied ontstaan met zijn veelzijdige natuur? Ontdek welke wintergasten uit het noorden zijn gearriveerd en hier rust en voedsel zoeken. Het is een drukte van belang, die spectaculaire beelden oplevert. Deelnemers dienen zich aan te melden via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl of tel. 06-23646290 (tijdens kantooruren).

Kerstsamenzang om in de sfeer te komen
De werkgroep Oecumene organiseert dit jaar weer een (traditionele) kerstsamenzang op 15 december 2018  om 19.30 uur  in de RK kerk Johannes de Doper. Medewerking wordt verleend door het (Knooppunt) Schakelkoor o.l.v. Jelte Veenhoven en organist George Pluimakers. Komt allen meezingen en warme chocomelk drinken na afloop van een bijzondere kerstbeleving. NB: Volgend jaar is er weer de Herdertjestocht! U kunt zich bij de kerstsamenzang alvast opgeven als medewerker voor dit spektakel dat staat gepland op 21 december 2019.

SWOM organiseert een feestelijk kerstdiner op donderdag 13 december in de grote zaal Antoniushof en op maandag 17 december in de Brede Vaart in Linschoten. Tijdens dit kerstdiner is het een gezellig samenzijn en zal het koor Marcello de avond muzikaal opluisteren met kerstliedjes. Als voorgerecht serveren wij een cranberry roompaté met toast, gevolgd door een rollade met champignonsaus, Pommes Duchesse, rode kool, spruitjes met walnoten en spekjes, rauwkostsalade en peertjes. Natuurlijk kan een heerlijk kerstdessert niet ontbreken. We sluiten af met een lekker kopje koffie of thee met een bonbon. Het gehele diner kost slechts € 13,50 per persoon.

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 09:45 uur op de dag van het diner bij de receptie van SWOM of via telefoonnummer 0348-469109. Ons kantoor is elke werkdag geopend van 9.00 – 12.30 uur en van 13:00 – 17:00 uur. Aanmelden per email is ook mogelijk. Stuur uw aanmelding naar info@swomontfoort.nl.

De kerstmiddag in Linschoten

Kerst brengt vreugde in je leven

Al is het maar voor even

De lucht vult zich met zoete geuren

Dat zelfs wonderen kunnen gebeuren

Want kerst is iets

Dat niet is te beschrijven

Eén ding is zeker

Kerst moet blijven

Iedereen is van harte welkom op dinsdag 18 december bij de jaarlijkse Kerstmiddag van SWOM in ‘De Brede Vaart’. Vanaf 14.00 uur kunt u binnenlopen en om 14.30 uur begint de kerstmiddag. Jolanda Dorsman draagt een mooi verhaal met een kerstgedachte voor en Ineke Grootegoed leest een gedicht voor. Warno Ruting en Lisette Baars zullen deze middag muzikaal inkleden.Deze gezellige kerstmiddag is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor een consumptie vragen wij een kleine bijdrage.

Zoals gebruikelijk zal het Mannenkoor Zanglust Linschoten op maandagavond 24 december het traditionele openlucht Kerstoptreden verzorgen bij de brug midden op het dorp Linschoten. Het optreden begint dit jaar om 19.00 uur. Het koor staat onder leiding van dirigent Jelte Veenhoven. Er zullen bekende kerstliederen worden gezongen. Alle aanwezigen worden uitgenodigd enkele liederen mee te zingen. Uiteraard krijgen de kinderen, die meekomen een lichtje.

Zaterdag 22 december Linschotenloop

Kerstsfeer  naar Engelse traditie. Vocaal Ensemble Pro Voce voert “A Ceremony of Lessons and Carols” uit op zondag 23 december in de R.K. Kerk H. Johannes de Doper in Montfoort, aanvang 16.00 uur. De “Ceremony” is een Engelse traditie en bestaat uit kerstliederen afgewisseld met lezingen uit het kerstverhaal. 

Vocaal Ensemble Pro Voce staat onder leiding van Ab Kraaypoel en wordt begeleid door Arie Hardijzer, organist. De entree is gratis, er is wel een collecte waarvan de opbrengst voor de kerk is. Na afloop is er koffie, thee of Glühwein.

Vrijdag 28 december is de start van de feestweek van IJsclub Montfoort met curlingwedstrijden. De wedstrijden en festiviteiten zijn op de kunststof curlingbaan en in de feesttent op het terrein van de tennisvereniging.

Mannenkoor Zanglust stroopt de mouwen weer op en bakt dit jaar 25.000 oliebollen en appelflappen. De verkoop is op zaterdag 29 december van 09.00 tot 13.00 uur en op maandag 31 december van 8.00 uur tot 13 uur. Er zijn vijf verkooppunten: In Linschoten bij Boon’s markt, Laan van Rapijnen, bij slagerij Ferry Lempers aan de Strick van Linschotenstraat (niet op zaterdag!) en op beide dagen vanaf 06.00 uur bij Belo Groep (achter de nieuwe brandweergarage) Van Rietlaan 3. In Montfoort op de parkeerplaats bij Albert Heijn aan de Verlengde Hoogstraat en bij de Waterpoort ( schuin tegenover Mado en Hema ).

    


Kijken en luisteren

Reclame

Hoograven Traptechniek

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018