StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-06-2017
Bijgewerkt op:24-06-2019 16:34

Juni

    

Aciviteiten Knooppunt:

Van oktober t/m april organiseert seniorensociëteit “Het Knooppunt” activiteiten als klaverjassen, sjoelen, bingo en gymnastiek. Deze activiteiten liggen dus in de zomer stil. De wandelingen en fietstochten gaan echter wél door, net als enkele activiteiten van K2C.
Zie voor informatie: http://www.knooppuntmontfoort.nl

Fietsplezier voor 60-plus. De gemeenten Oudewater en Montfoort bieden 60-plussers de mogelijkheid deel te nemen aan speciale trainingen “Tips voor Langer Fietsplezier”. In samenwerking met de Fietsersbond vindt in Montfoort de (gratis) training plaats op woensdag 26 juni in het stadskantoor van 09.30-15.30 uur. De deelnemers komen op eigen fiets of e-bike en worden ontvangen met koffie of thee door fietsdocenten van de Fietsersbond, waarbij hun kennis van het verkeer wordt getest met een verkeersquiz. Op het programma staat vervolgens een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours. De gezamenlijke lunch wordt aangeboden door de gemeente.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden via www.fietsersbond.nl of via e-mail: fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v. “Training Langer Fietsplezier Montfoort 26 juni”. Vermeld ook naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Vrijdag 28 juni is er weer een HapSnap maaltijd. Elke laatste vrijdag van de maand om 18.30 uur eten we met elkaar in de Rank te Montfoort (Verlengde Hoogstraat 26). Wil je eens op een andere manier de mensen uit bijvoorbeeld Syrie, Eritrea, Soedan en Somalië leren kennen? Doe dan mee. Samen eten, elkaar ontmoeten kan leiden tot een beter begrip voor elkaar. Wie weet ontstaan er nieuwe vriendschappen of kun je elkaar ergens mee helpen. Neem een gerechtje mee voor ca. vier personen, zelf gemaakt of gekocht en schuif aan. Graag aanmelden via: hapsnap@swml.nl. Wees welkom en eet mee !’

29 juni

 

29 juni

D66-politici met inwoners in gesprek over klimaatakkoord

Zaterdag 29 juni gaan lokale, provinciale en landelijke D66-politici met inwoners in gesprek over het klimaatakkoord en de energietransitie en wat dat voor inwoners gaat betekenen. “We kunnen het over van alles hebben: van het gas af, elektrisch rijden, luchtvaart, windmolens, landbouw. Het is een breed onderwerp, waar veel vragen over zijn”, aldus Casper Schrijver, fractievoorzitter van D66 Montfoort. Iedereen is uitgenodigd naar een van de twee bijeenkomsten in Montfoort of IJsselstein te komen.
Tijdens de bijeenkomsten kunnen inwoners hun ervaringen delen en vragen stellen. Naast lokale raadsleden zijn ook D66-kamerlid Matthijs Sienot en een lid van de provinciale fractie van D66 aanwezig. Alie Tigchelhoff, vice-fractievoorzitter van D66 IJsselstein: “Het Buurtstroomproject IJsselstein De Oever en de discussie over de plaatsing van windmolens in het poldergebied Rijnenburg en Reijerscop laten zien dat de energietransitie ook hier sterk leeft.”
De eerste bijeenkomst is van 14.00u tot 14.45u in Montfoort in het park bij het oude busstation (Heeswijkerpoort). Daarna gaan de politici naar IJsselstein en zijn daar van 15.30u tot 16.15u in de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

Veteranendag 29 juni

Utrechtse veteraan Rick leert met zijn beperkingen omgaan door deelname aan de Invictus Games
Veteranendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 juni

Nederland telt ruim 110.000 veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Als eerbetoon aan de veteranen organiseert het Nationaal Comité Veteranendag ieder laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Als speciale gasten zijn aanwezig de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2019 en de winnaars van de kookwedstrijd voor scholieren. Op het Malieveld wordt de missie in IFOR/SFOR (Bosnië ’95-2004) belicht, extra aandacht geschonken aan Koopvaardijveteranen en treedt cabaretier Javier Guzman op, speciaal voor de veteranen.  

Rick Torenstra (34) uit IJsselstein wordt in 2006 uitgezonden naar Afghanistan. Op patrouille wordt hij getroffen door aanslag. In het hospitaal krijgt hij te horen dat zijn oog niet meer te redden is. "Ik besefte meteen dat mijn carrière bij Defensie voorbij was. Dat voelde als de zwartste bladzijde uit mijn leven." Het was moeilijk voor Rick om de draad weer op te pakken. De jaren die volgenden waren met vallen en opstaan. Na bezoeken aan het psychotraumacentrum bleek dat hij bij de aanslag ook hersenbeschadiging had opgelopen. Nu krijgt hij begeleiding om daar mee op te gaan en weet hij beter waar zijn grenzen liggen. Daarnaast werk Rick weer bij Defensie als burger. "Ik moet accepteren dat dit een onderdeel van mij is. Hier moet ik het mee doen. Als ik zie wat ik voor mijn kiezen heb gehad, ben ik trots dat ik hier nu sta." In 2017 en 2018 deed Rick mee als zwemmer aan de Invictus Games in Toronto en Sydney. "Eindelijk was ik weer onderdeel van een team. Dankzij de Invictus Games en mijn maten leer ik beter om te gaan met mijn beperkingen." Kijk hier de aangrijpende video van Rick of lees hier zijn volledige verhaal.

Programma 
Nederlandse Veteranendag wordt op 29 juni geopend met een ceremonie voor genodigden in de Ridderzaal in bijzijn van Z.M. de Koning, viceminister-president de Jonge en minister van Defensie Bijleveld. Daar staan verhalen van veteranen centraal, zoals die van Erik Krikke, OK-assistent in Afghanistan, Bosnië-veteraan en gastdocent op vele scholen, Jackson Rodrigues da Cruz, Antoinette van de Ven, als militair arts ingezet in Pakistan en NL-Indië veteraan Henk Groenewegen. Een groep van tien 80+ veteranen zijn als speciale gast bij het programma aanwezig, daaronder een van de oudste vrouwelijke veteranen en de eerste vrouwelijke Libanonveteraan. 

Op het Binnenhof vindt aansluitend een medaille-uitreiking plaats aan ongeveer 80 veteranen die net terug zijn van een missie. Daar aan voorafgaand reiken de vicepremier, de minister en staatssecretaris van Defensie, de Inspecteur-Generaal krijgsmacht en de Commandant der Strijdkrachten vijf bijzondere onderscheidingen uit aan oudere en jongere veteranen. Verder krijgen zes militaire tolken de speciale Tolkenpenning uit handen van de minister van Defensie en bedankt zij de partner van een veteraan als representant van het thuisfront. Daarna start het Nationale Defilé van bijna 4000 veteranen, afgenomen door Z.M. de Koning. De hele dag is er een afwisselend programma op het Malieveld voor jong en oud met militaire voertuigen, sportieve attracties, een informatiemarkt, veteranenkunst en muziek.  

Op het grote podium Malieveld wordt een gevarieerd muziekprogramma geboden, beginnende vanaf 14.40 uur met optredens van ‘Tour of Duty’ bands die hebben opgetreden in missiegebieden. Het afsluitende concert wordt gegeven door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ met zangeres Shirma Rouse. In het Plazatheater treedt om 15.45 cabaretier Javier Guzman op met een speciaal veteranenprogramma.  

Veteraan NL-Indië Henk Groenewegen (94) in de Ridderzaal: “Ik schreef drie jaar lang verliefde brieven naar Jopie, een meisje in Nederland dat ik nog nooit had ontmoet. Na mijn terugkeer, trouwden we en kregen we 6 kinderen en 19 kleinkinderen.’’

Veteraan Antoinette van de Ven in de Ridderzaal: “Ik moet nog steeds huilen als terugdenk aan dat kleine jongetje dat verbrand en schreeuwend werd binnen gebracht.’’

Veteraan Erik Krikke in de Ridderzaal: "Ik heb veel te verwerken gehad na 10 weken in het NAVO veldhospitaal. Mijn boek en voorstelling ‘Operatie Geslaagd’ helpen me daarbij.”

Veteraan Jackson Rodrigues da Cruz in de Ridderzaal: “Door Defensie en mijn missies ben ik nu gelukkig het tegenovergestelde van wie ik ooit was.”
 
Tijdens Veteranendag vertellen zij hun verhaal in de Ridderzaal, in de aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en vicepremier De Jonge. Contact/interviews met veteranen is mogelijk, zie de noot voor de redactie.

Schoolwedstrijd Veteranendag 2019
De dertienjarigen Jeremy en Jayden, winnaars van de Kookwedstrijd Veteranendag 2019, zijn met hun hele klas uit Lelystad, eregast op Veteranendag. Door heel Nederland deden scholieren mee, met de opdracht een recept te bedenken voor een ‘come back meal’, een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie. De winnaars kookten hun eigen versie van ‘Oma’s Stamppot’. Gastlessen van veteranen vormden de inspiratiebron voor de inzendingen. Jurylid Pierre Wind: “Ze hebben gewonnen door de totaliteit en het verhaal. Maar ook culinair, de stamppot met het zoetzuur was ongelooflijk. Dan denk je aan, thuis!” Jeremy en Jayden mogen met hun klas een boekje met de recepten overhandigen aan de Koning. 
 
Grote fly-past 
De Koninklijke Luchtmacht voert tijdens de Nederlandse Veteranendag op 29 juni een grote fly-past uit met 14 vliegtuigen en helikopters. Daaronder de F-16, Apache, Chinook en historische toestellen. De vliegtuigen vertrekken vanaf verschillende locaties en wachten op elkaar in aangewezen gebieden in het luchtruim in de omgeving van Den Haag. Vervolgens vliegen ze vanuit het noordoosten in formatie over de Hofvijver van het Binnenhof in Den Haag.

Hoofdpartner
Het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) is hoofdpartner van het Nationaal Comité Veteranendag en ondersteunt financieel. Daarmee wordt campagne gevoerd voor het dragen van de witte anjer en worden educatieve projecten vernieuwd. Vanuit deze samenwerking besteedt de Nederlandse Veteranendag in 2019/2020 aandacht aan het thema ’75 jaar Vrijheid’ en de ‘Invictus Games’. Verder wordt het vfonds ondersteund in hun streven naar meer waardering voor andere uitgezonden geüniformeerden in overheidsdienst. Zoals politie en brandweer. 

 


 

    Meer berichten in deze categorie:
Juni (21-06-2017)
Mei (21-06-2017)
Oktober (12-03-2013)
December (06-02-2013)
November (06-02-2013)
September (06-02-2013)
Juli (06-02-2013)
April (06-02-2013)
Januari (06-02-2013)
Maart (22-01-2013)
Februari (06-01-2013)
Agendapunt inbrengen (19-09-2008)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019