StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-06-2017
Bijgewerkt op:04-06-2023 08:57

Juni

    

Aciviteiten Knooppunt: Knooppunt – Voor de actieve 55-plussers (knooppuntmontfoort.nl)

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

De expositie "Verdwenen winkels" in Stadsmuseum De Knoperij is nog twee weken te zien. Rond 12 juni zal de nieuwe tijdelijke expositie rond Het Kasteel worden geopend. Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat 25, is geopend op woensdag t/m vrijdag van 13.30-16.00 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur. Buiten de openingstijden is bezoek van (kleine) groepen op afspraak mogelijk.

Op desteenfabriekmontfoort.nl/activiteiten staan volop nieuwe en uitdagende activiteiten. Kijk voor alle informatie op de website.

Elke zaterdag een stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. In de maanden juni, juli en augustus is er elke zaterdag om 13.30 uur een stadswandeling, die start bij stadsmuseum De Knoperij. Aanmelden mag op info@oudmontfoort.nl maar zonder reservering kunt u ook mee.

De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. Het minimum aantal deelnemers is 2.

De stadsgidsen zijn sinds kort overgegaan van het Knooppunt naar de Stichting Oud Montfoort (SOM). Er zijn inmiddels 13 gidsen opgeleid. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Dinsdag 6 t/m vrijdag 9 juni: Avond4daagse Montfoort. Het defilé op de slotavond heeft dit jaar een extra feestelijk tintje en zal onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Montfoort en Muziekvereniging “Excelsior Woerden” uit Woerden worden gelopen. 

Verdere bijzonderheden kunt u vinden op onze website: www.a4dmontfoort.nl.

Het SWOM aanschuifdiner vindt plaats op donderdag 22 juni in de grote zaal van het Antoniushof. Het menu is als volgt: we beginnen met meloen met rauwe ham, gevolgd door gebakken krieltjes met mayonaise, Parijse worteltjes en kalfsrollade. We sluiten deze avond af met een heerlijke stroopwafelbavarois.

De zaal is vanaf 17.30 uur open en om 18.00 uur wordt het diner geserveerd. U betaalt € 14,00 voor het gehele diner. U kunt het bedrag voor aanvang van het diner over maken naar NL03RABO0134610296 t.n.v. Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten onder vermelding van datum aanschuifdiner, uw naam en adres. U kunt zich aanmelden tot 10.00 uur op de maandag voorafgaand aan het diner via 0348-469109 of info@swomontfoort.nl. Als u zich na de maandag afmeldt, zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten aan u door te berekenen. Schuift u ook aan?

SWOM vakantiereis uitgesteld door personeelstekort. De SWOM vakantiereis vindt al jaren in de maanden mei of juni plaats, maar daar komt dit jaar voor het eerst verandering in. Nu is niet Corona de boosdoener, maar door personeelstekort kan het geboekte hotel onze deelnemers niet ontvangen. De reis wordt uitgesteld naar september 2023.

Door het personeelstekort lukt het helaas niet om de gasten een fijn en aangenaam verblijf in het hotel aan te bieden. Daarom heeft het familiebedrijf besloten het hotel voor langere tijd te verhuren voor andere doeleinden. Er is direct naar een oplossing gezocht.

Andere locatie gevonden. De vakantiegangers reizen op 23 t/m 29 september af naar hotel “Het Landhuis” in Oldenzaal! Een bekende locatie voor ons want enkele jaren geleden waren wij ook daar te gast. Vanwege de vele enthousiaste reacties van de deelnemers toen, hebben wij dit hotel geboekt. Hotel Het Landhuis biedt hun gasten een mooi gevarieerd weekarrangement tegen een scherpe prijs.

Nog enkele plaatsen beschikbaar. Niet iedereen die in juni mee zou gaan, kan mee in september. Er zijn dus nog enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u graag mee met deze vakantiereis? Meldt u dan aan bij onze vrijwilligers, Mieke Callaars of Mariet Hoogenboom. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 0348-472128 en 0348-562372. U kunt ook een aanmeldingsformulier afhalen op het kantoor van SWOM, Kasteelplein 5 in Montfoort. Wij zijn op werkdagen geopend van 09:00 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023