StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:22-06-2022 09:25

Augustus

    

Aciviteiten Knooppunt:
Zie voor informatie:  www.deknooppunters.nl

Elke zaterdag een stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. In de maanden juni, juli en augustus is er elke zaterdag om 13.30 uur een stadswandeling, die start bij stadsmuseum De Knoperij. Aanmelden mag op info@oudmontfoort.nl maar zonder reservering kunt u ook mee.

De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. Het minimum aantal deelnemers is 2.

De stadsgidsen zijn sinds kort overgegaan van het Knooppunt naar de Stichting Oud Montfoort (SOM). Er zijn inmiddels 13 gidsen opgeleid. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Nieuwe expositie Stadsmuseum De Knoperij: ‘Water: Vriend of vijand?’ Water. We kunnen niet zonder. We drinken het. We wassen ons ermee. We gebruiken het in ons huis. Het komt uit de lucht (soms met bakken) en uit de grond. Soms redt het ons, soms is het onze dood. Water heeft vele kanten.

Het vieren van 900 jaar waterbeheer en 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie waren aanleiding voor de expositiegroep van het Stadsmuseum De Knoperij om daar een expositie aan te wijden. Vanaf het ontstaan van Montfoort, via de Oude Hollandse Waterlinie, waterzuivering en waterbeheersing tot het Waterleidingbedrijf aan de Blindeweg…. het is interessant om te zien en te lezen hoe belangrijk een goed beheer van het water is. Er is speciaal een film gemaakt over het waterbeheer rondom Montfoort met uitleg “ter plekke” van Theo van Bellegom. Op de banners van de rondreizende expositie van de Oude Hollandse Waterlinie wordt de werking hiervan goed uitgelegd. En wat is nu het antwoord op de vraag of het water voor Montfoort een vriend of vijand is? Die conclusie is in De Knoperij te lezen.

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25  heeft haar openings-dagen uitgebreid naar 4 dagen per week: woensdag-, donderdag-  en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur.  De expositie in het museum is gratis en duurt tot begin september. Daarnaast is er de gasttentoonstelling ‘portretten’ van schilder Marian de Jong.  Meer info op www.oudmontfoort.nl

Kleurrijke portretten in stadsmuseum "De Knoperij". Tot begin september is de tijdelijke gastexpositie plek in Stadsmuseum De Knoperij gevuld met werken van Marian de Jong.

Marian de Jong is al 35 jaar een getalenteerd Montfoorts schilder.  Marian: “Ik vind het leuk om emoties vast te leggen. Gezichtsuitdrukking zoals vrolijkheid of iemand die in gedachten is verzonken. Ik heb vooral een fascinatie voor de ogen. Die moeten sprekend zijn. Ik ben begonnen met aquarelleren. Nu werk ik meestal met acryl of olieverf. Ik hou ervan om verschillende technieken te gebruiken. Het liefst maak ik kleurrijke grote werken”.

Marian heeft zo’n 15 grotere werken meegenomen naar De Knoperij. Een plek die zij zelf goed kent. Ze is als gastvrouw van het stadsmuseum hier vaak op vrijdagmiddag te vinden . Zij verklapt dat ze speciaal voor deze tentoonstelling een bekende Montfoortenaar in een bijzondere pose heeft geportretteerd. Wilt u weten wie? Kom dan kijken in De Knoperij!

Zatedag 20 augustus Jaarmarkt in Montfoort.
Ook stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk te Montfoort is daar weer bij op Pastoor Spaanplein 2. Op het plein staan wij met onze vertrouwde wafels, koffie, thee en allerlei lekkers met gezellig terras en een kraam vol prachtige bloemstukken. 
In het kerkgebouw is een “Share Fare”. Hier kunnen mensen bruikbare spullen brengen die door een ander gratis weer meegenomen mogen worden. Voorwaarden zijn: het moet heel zijn, werkend, veilig, vooral bruikbaar, geen audio video of meubels. Dus het is geen verkoop of rommelmarkt. Meer informatie: stichtingvriendenvanjohannesdedoperkerkmontfoort.nl

Orgelbespelingen Grote of St Janskerk te Montfoort 2022
Aanvang 14.00 uur, toegang gratis

Woensdag 3-8 Albert Timmerarends (Montfoort)
Zaterdag 6-8 Peter de Jong (Montfoort)
Woensdag 10-8 Adrie van Manen 
Zaterdag 13-8 Henny Oskam (Kamerik)
Woensdag 17-8 Job van Boven (Wekerom)
Zaterdag 20-8 Marius Smits (Waarder)
Woensdag 24-8 Ad van Pelt (Woerden)
Zaterdag 27-8 Kees van den End(Montfoort)
Woensdag 31-8 Wim den Hartog (Meerkerk)
 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming down


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022