StartpaginaProgrammeringRSMLange RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Lange Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:01-09-2022 14:54

Augustus

    

 Aciviteiten Knooppunt: Knooppunt – Voor de actieve 55-plussers (knooppuntmontfoort.nl)

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Elke zaterdag een stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. In de maanden juni, juli en augustus is er elke zaterdag om 13.30 uur een stadswandeling, die start bij stadsmuseum De Knoperij. Aanmelden mag op info@oudmontfoort.nl maar zonder reservering kunt u ook mee.

De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. Het minimum aantal deelnemers is 2.

De stadsgidsen zijn sinds kort overgegaan van het Knooppunt naar de Stichting Oud Montfoort (SOM). Er zijn inmiddels 13 gidsen opgeleid. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Elke vrijdag en zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur: Galerie Montfoort. Expositie hedendaagse kunst in Het Oude Stadhuis, Hoogstraat 36. Bewonder – Verstilling – Verbazing – Emotie. Als de galerie gesloten is en je wilt heel graag een kijkje nemen, bel dan: Marcel Wammes, tel. 06 16720889 of Piet van der Wildt: 06 57428221

Nieuwe expositie Stadsmuseum De Knoperij: ‘Water: Vriend of vijand?’ Water. We kunnen niet zonder. We drinken het. We wassen ons ermee. We gebruiken het in ons huis. Het komt uit de lucht (soms met bakken) en uit de grond. Soms redt het ons, soms is het onze dood. Water heeft vele kanten.

Het vieren van 900 jaar waterbeheer en 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie waren aanleiding voor de expositiegroep van het Stadsmuseum De Knoperij om daar een expositie aan te wijden. Vanaf het ontstaan van Montfoort, via de Oude Hollandse Waterlinie, waterzuivering en waterbeheersing tot het Waterleidingbedrijf aan de Blindeweg…. het is interessant om te zien en te lezen hoe belangrijk een goed beheer van het water is. Er is speciaal een film gemaakt over het waterbeheer rondom Montfoort met uitleg “ter plekke” van Theo van Bellegom. Op de banners van de rondreizende expositie van de Oude Hollandse Waterlinie wordt de werking hiervan goed uitgelegd. En wat is nu het antwoord op de vraag of het water voor Montfoort een vriend of vijand is? Die conclusie is in De Knoperij te lezen.

Water speelt dus een belangrijke rol in ons leven. Daarom organiseert De Knoperij een Fotowedstrijd:
De opdracht
Maak een bijzondere of originele foto van water in Montfoort en omgeving. Dat kan gaan over alle verschijningsvormen van water: De Hollandsche IJssel, regen, dijken, pleziervaart, drinkwater, vervuild water, water om mee te spelen, noem maar op. 
De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op originaliteit en compositie. Ook horen we graag jouw verhaal bij de foto.
Hoe werkt het? 
Stuur maximaal 2 foto’s in. Dat kan digitaal naar info@oudmontfoort.nl of inleveren bij De Knoperij, Keizerstraat 25 in Montfoort.
Vermeld je naam, contactgegevens, leeftijd, locatie van de foto en eventueel het bijbehorende verhaal. De uiterste inleverdatum is 31 augustus.
De mooiste ingezonden foto’s worden afgedrukt op A4 formaat en tentoongesteld in De Knoperij van 8 augustus  tot en met 17 september 2022. Een deskundige jury zal de winnaars bekendmaken. De eerste prijs is €100, de tweede prijs € 50 en de derde prijs € 25. De winnende foto’s worden in de etalage getoond. 

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25  heeft haar openings-dagen uitgebreid naar 4 dagen per week: woensdag-, donderdag-  en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur.  De expositie in het museum is gratis en duurt tot begin september. Daarnaast is er de gasttentoonstelling ‘portretten’ van schilder Marian de Jong.  Meer info op www.oudmontfoort.nl

Kleurrijke portretten in stadsmuseum "De Knoperij". Tot begin september is de tijdelijke gastexpositie plek in Stadsmuseum De Knoperij gevuld met werken van Marian de Jong.

Marian de Jong is al 35 jaar een getalenteerd Montfoorts schilder.  Marian: “Ik vind het leuk om emoties vast te leggen. Gezichtsuitdrukking zoals vrolijkheid of iemand die in gedachten is verzonken. Ik heb vooral een fascinatie voor de ogen. Die moeten sprekend zijn. Ik ben begonnen met aquarelleren. Nu werk ik meestal met acryl of olieverf. Ik hou ervan om verschillende technieken te gebruiken. Het liefst maak ik kleurrijke grote werken”.

Marian heeft zo’n 15 grotere werken meegenomen naar De Knoperij. Een plek die zij zelf goed kent. Ze is als gastvrouw van het stadsmuseum hier vaak op vrijdagmiddag te vinden . Zij verklapt dat ze speciaal voor deze tentoonstelling een bekende Montfoortenaar in een bijzondere pose heeft geportretteerd. Wilt u weten wie? Kom dan kijken in De Knoperij!

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023