StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:17-08-2019 17:35

Augustus

    

Activiteiten Knooppunt:

Van oktober t/m april organiseert seniorensociëteit “Het Knooppunt” activiteiten als klaverjassen, sjoelen, bingo en gymnastiek. Deze activiteiten liggen dus in de zomer stil. De wandelingen en fietstochten gaan echter wél door, net als enkele activiteiten van K2C. Zie voor informatie: http://www.knooppuntmontfoort.nl

Het inloopspreekuur van het Sociaal Team Montfoort heeft  in de zomerperiode van 1 augustus tot 2 september aangepaste tijden. Het wekelijkse inloopspreekuur op donderdag wordt een telefonisch spreekuur. Heeft u vragen dan kunt u deze telefonisch stellen tussen 10:00 en 12:00 uur via 0348-469109. Het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdag blijft ongewijzigd. U kunt dan zonder afspraak gewoon even binnen lopen tussen 10:00 en 12:00 uur.

Iedere donderdag t/m 29 augustus is er een Glasvezel Informatiepunt ingericht in het kantoor van de Montfoortse computerfirma Draads op het industrieterrein IJselveld, Aardvletterweg 4. U kunt daar van 09.00 tot 16.00 uur binnenlopen met uw vragen. U krijgt daar dan kosteloos onafhankelijk advies over providers, bekabeling, e-mail overzetten etc. etc. Voor al diegenen, die voor de deadline van 2 september ook willen overstappen op het nieuwe glasvezelnetwerk van E-Fiber.

De hele maand augustus t/m Open Monumentendag op 14 september zal de St. Janskerk (grote kerk) met de scheve toren in Linschoten zijn deuren weer openen voor iedereen die deze wil bezichtigen, elke woensdag en zaterdag van 12.00-16.00 uur. Gidsen zullen aanwezig zijn om u rond te leiden in deze historische kerk. Ook is er een boekje over het gebouw aanwezig met historische gegevens, gratis mee te nemen.

Ook de Grote- of St. Janskerk in Montfoort opent de deuren voor publiek op woensdag- en zaterdagmiddag. Om 14.00 uur wordt op beide middagen het orgel bespeeld. Gratis toegang.

Lezing: Waarom is glasvezel nu eigenlijk zo’n noodzaak voor Montfoort? Dit keer géén wervingsavond om abonnee te worden maar een avondje pure voorlichting (zonder providers) voor geïnteresseerden over techniek en mogelijkheden van glasvezel en alles wat daarmee samenhangt. Concrete voorbeelden:  langer thuis kunnen blijven wonen door online gezondheidszorg, beeldtelefonie, woningbeveiliging, 5G, super ultra HD TV, etc. U gaat na afloop naar huis met het gevoel écht wat geleerd te hebben! De Montfoortse glasvezelambassadeurs Hans Elzas en Theo van Kortenhof nodigen u uit voor een flitsende presentatie op donderdagavond 22 augustus van 19.30 tot 21.00 uur in het St. Joseph gebouw. Toegang (en koffie) gratis!

Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus: De 24 Uur van Montfoort op De  Plaats. Alle informatie is te vinden op https://de24uurvanmontfoort.nl/.

Zaterdag 24 augustus: Jaarmarkt in de binnenstad van Montfoort van 09.00-16.00 uur. Gezellig shoppen bij kramen van winkeliers, verenigingen, standwerkers en standhouders van buitenaf. In de Hofstraat staan Foodstands met allerlei soorten eten: churros, ijs, vis, stroopwafels en nog veel meer. Van 07.00-14.00 uur kunnen kinderen hun eigen spulletjes verkopen op het Kerkplein. Regels voor de kindermarkt kan je lezen op het terrein en het team van Dynamic Promotions staat klaar om alles in goede banen te leiden. In de Lange Kerkstraat komen er allerlei attracties voor de kinderen; denk aan een zweefmolen en draaimolen. Ook kan je eendjes vissen en touwtjetrekken.

Heeft jouw zoon of dochter altijd al willen trouwen met papa, mama, opa of oma? Geef hem of haar dan nu op! Tijdens de 13e editie van De 24 uur van Montfoort 2019 zullen vijf kinderen de gelegenheid krijgen om te trouwen. Ze kunnen dat doen met opa, oma, papa, mama of iemand anders. Op 24 augustus om 12:00 uur vindt de officiële huwelijksvoltrekking plaats in de De Commanderije. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op: www.montfoorttrouwsstad.nl/nieuws

Zaterdag 24 augustus doet de RK kerk de Jaarmarkt “net even anders”! Wij staan nu zichtbaar voor de kerk op het “Kleine Johannesplein” en maken deze dag ook gebruik van onze prachtige kerktuin, mooi gelegen aan de Hollandsche IJssel! Nieuw dit jaar is de Share Fair kraam. Kleine spullen die goed, schoon en netjes zijn en niet meer worden gebruikt maar zeker nog de moeite waard zijn, kunnen ingeleverd worden op de dag van de jaarmarkt tussen 9.00 uur - 11.00 uur bij de kerk. We denken aan kleine huishoudelijke apparaten, allerhande snuisterijen, serviesgoed, gereedschap en speelgoed. Bij Share Fair is weggeven en delen het uitgangspunt. Ieder kan (gratis) meenemen wat men kan gebruiken tot 16.00 uur. Op deze manier krijgen spullen een tweede leven. Maar ook, als vanouds, ’n wafeltje eten, koffie of thee drinken met wat lekkers op ons terras. De bloemschikkers zullen weer aanwezig zijn om de mooiste creaties te maken, ook op bestelling. De kerk is deze dag open voor bezichtigingen en muziekoptredens. U ziet, er is genoeg te doen!

Ook de Montfoortse Tafeltennisvereniging is prominent aanwezig op de Jaarmarkt . In de kraam op Om ’t Hof kan informatie worden ingewonnen. Het thema van die dag is “Balletje slaan en/of balletje eten”. Door lid te worden kan men balletjes gaan slaan en als men daarnaast op de Jaarmarkt trek heeft in een lekker balletje gehakt dan wordt daar ook voor gezorgd. Ook kan er een lekker bakje (gratis) koffie worden genuttigd. Natuurlijk proberen de leden van onze vereniging mensen over te halen om na de vakantie sportief te gaan bewegen en daar is tafeltennisvereniging De Schans naar onze mening de ideale club voor. Een club die zich overigens opmaakt om in 2020 zijn 50-jarig bestaan te vieren. En niet onbelangrijk: Wie op de dag van de Jaarmarkt lid wordt, ontvangt bovendien als beloning een gratis verenigingsshirt!

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019