StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-03-2013
Bijgewerkt op:06-10-2022 09:58

Oktober

Bron: Ingeleverd bij nieuws@radiostadmontfoort.nl
    

Aciviteiten Knooppunt: Knooppunt – Voor de actieve 55-plussers (knooppuntmontfoort.nl)

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Elke vrijdag en zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur: Galerie Montfoort. Expositie hedendaagse kunst in Het Oude Stadhuis, Hoogstraat 36. Bewonder – Verstilling – Verbazing – Emotie. Als de galerie gesloten is en je wilt heel graag een kijkje nemen, bel dan: Marcel Wammes, tel. 06 16720889 of Piet van der Wildt: 06 57428221

Op donderdag 6 oktober organiseert SWOM haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. “Het ouder wordende brein en dementie” is deze avond het thema. De avond begint om 19:30 uur (zaal open om 19.00 uur) en de toegang is gratis.

Barbara Oppelaar geeft een zeer meeslepende lezing over het ouder wordende brein en dementie. Via herkenbare voorbeelden laat ze u zien hoe u door een andere manier van kijken en reageren het contact met mensen met dementie kunt verbeteren. Op een zeer levendige, vaak ludieke en interactieve wijze weet zij de aanwezigen uitgebreid te informeren en van het begin tot het einde te boeien.  Zoals zij het zelf zegt: “Als je het anders benadert, vind je ook sleutels om het op te lossen”. “Blijf weg van vragen stellen. Doe liever een voorstel. Experimenteer en leer!” Barbara is eigenaar van de organisatie Ervarea en bekend door het boek en de theatervoorstelling “De dementie van Jet en Harrie”. Ze werkt al jaren als trainer, coach, adviseur en improvisatie-acteur.

De informatieavonden van SWOM zijn interessant voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten, zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Zondag 9 oktober Spirituele Beurs in het St. Josephgebouw in Montfoort. Diverse disciplines aanwezig, o.a.: Zielstekening met reading, accesbars, healers, tarot, hypnotherapie, numerologie, stoelmassage, zandlezen, voetreflexologie, automatisch schrift, holistische therapie. Diverse mediums, verkoopstand met cadeauartikelen, verkoopstand met edelstenen. Entree    € 3,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Consultprijs € 10,00. Info: Bob Post, tel. 06 40961181 tussen 18.00 en 21.00 uur.

Op zondagavond 9 oktober wordt in ’t Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten weer een Oecumenisch Avondgebed in de stijl van Taizé gehouden. De oecumenische geloofsgemeenschap in Taizé ( Bourgogne, Frankrijk) is gesticht door Frére Roger en bestaat al sinds 1940. Niet alleen zijn uit alle delen van de wereld broeders toegetreden tot de gemeenschap, maar ook is Taizé een ontmoetings- en bezinningsplaats geworden voor duizenden jongeren en ouderen uit alle continenten.

De vieringen in Taizé worden gekenmerkt door samenzang, Bijbellezing, gebed en stilte. Iets daarvan willen we realiseren in het avondgebed op zondag 9 oktober. Deze keer is het thema: ‘Recht doen’. De viering is voorbereid door de Oecumenische Werkgroep Linschoten samen met Gerard Vendrig van de R.K. Geloofsgemeenschap Montfoort/Linschoten. Pianobegeleiding wordt verzorgd door Cees de Heer. De Oecumenische viering begint om 19.30 uur. Na afloop mogelijkheid tot napraten onder het genot van koffie of thee. Informatie bij: dejongbakker@planet.nl

Zaterdag 15 oktober: Vier keer leuk! De Cabaretpoel mag ook dit jaar niet in het programma ontbreken. Zij verzorgen voor de vijfde maal een avond in Montfoort. Een avondvullende voorstelling met vier cabaretiers. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar zonder competitie-element. Een zeer afwisselende avond. Laat je verrassen door het talent van de toekomst! Aanvang 20.00 uur in Zalencentrum St. Joseph. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM) kiest voor een bijzondere manier om de inwoners van Montfoort en Linschoten mee te nemen in de wereld van dementie. Op donderdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, haalt zij DAG MAMA naar Montfoort; de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie. De voorstelling vindt plaats op 10 november om 14:00 en 19:00 uur in zalencentrum Sint Joseph. Kaartjes à € 10,00 zijn nu al verkrijgbaar via de receptie van SWOM (Kasteelplein 5). Meer informatie over deze voorstelling is te lezen in de maand november op de RSM agenda.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022