StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:19-09-2023 15:26

September

    

Aciviteiten Knooppunt: Knooppunt – Voor de actieve 55-plussers (knooppuntmontfoort.nl)

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Elke vrijdag en zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur: Galerie Montfoort. Expositie hedendaagse kunst in Het Oude Stadhuis, Hoogstraat 36. Bewonder – Verstilling – Verbazing – Emotie. Als de galerie gesloten is en je wilt heel graag een kijkje nemen, bel dan: Marcel Wammes, tel. 06 16720889 of Piet van der Wildt: 06 57428221

Het Knopenbad is nog geopend tot zaterdag 16 september. Om 17.00 sluiten de deuren tot volgend seizoen.

Stadswandeling Montfoort

De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. Het minimum aantal deelnemers is 2.

Stichting Oud Montfoort (SOM) beschikt over 13 opgeleide gidsen. De SOM verzorgt rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Kasteel Montfoort…van houten toren tot tuchthuis. In Stadsmuseum De Knoperij is een expositie ingericht over de geschiedenis van het Kasteel door de eeuwen heen. Tot begin oktober kan de bezoeker zich laten informeren over het gebouw en de bewoners daarvan door de eeuwen heen. Van machtig kasteel tot burgemeesterswoning, van burggraaf tot wees…. Er is veel over te vertellen. Niemand weet precies hoe het kasteel er oorspronkelijk heeft uitgezien, maar op basis van gevonden fundamenten is getracht een zo goed mogelijke reconstructie te maken. Op basis hiervan wordt momenteel gewerkt aan een maquette in de hoop deze op Open Monumentendag aan het publiek te kunnen tonen.

Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat 25, is geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. De toegang is gratis. De Knoperij is ook het startpunt van een monumentale stadswandeling 

Zaterdag 23 september 19.30 - 20.30 uur
Uitnodiging voor de Jong-van-Geest-viering
Wij nodigen u graag uit voor de Jong-van-Geest-viering. Het thema van de viering is: De aarde- verwondering of verbijstering? We gaan er graag op uit om ons te verwonderen over de natuur. En wij zien ook dat de aarde ons kan verbijsteren door natuurgeweld. God schenkt ons de aarde. Alles is met alles verbonden, als een grote familie. En wat doet dit met U?
Het is een interactieve viering met verhaal, gesprek, muziek, gebed, vanuit de Traditie naar het NU.
Johannes de Doper Kerk, Pastorspaanplein 2 in Montfoort.
Iedereen (dus jong en oud) die wil meebeleven is welkom!
Na afloop is er een hapje en een drankje.

Schuift u aan bij het SWOM Aanschuifdiner? Het SWOM aanschuifdiner vindt plaats op donderdag 28 september in de grote zaal van Antoniushof. Het menu is als volgt: we beginnen met een minestronesoep gevolgd door macaroni met groenten in tomatensaus, gebakken ei, geraspte kaas en een Italiaanse salade. We sluiten deze avond af met een stracciatella mousse.

De zaal is vanaf 17.30 uur open en om 18.00 uur wordt het diner geserveerd. U betaalt € 14,00 voor het gehele diner. U kunt het bedrag voor aanvang van het diner over maken naar NL03RABO0134610296 t.n.v. Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten onder vermelding van datum aanschuifdiner, uw naam en adres.

U kunt zich aanmelden tot 10.00 uur op de maandag voorafgaand aan het diner via 0348-469109 of info@swomontfoort.nl. Als u zich na de maandag afmeldt, zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten aan u door te berekenen.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023