StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:28-01-2023 13:09

Januari

    

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Zaterdag 28 januari (van 21.30 tot 02.00 uur) is een ieder vanaf 16 jaar welkom op Kleintje Carnaval - Winterfestival. Op deze avond zal naast Party DJ Marco ook DJ Galaga voor de muzikale inbreng zorgen en verder zal er een optreden zijn van niemand minder dan René Karst die we allemaal kennen van zijn krakers “Liever te Dik in de Kist”en “Atje voor de Sfeer”.  Uiteraard zal hij ook zijn nieuwe Carnavalshit “Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet” ten gehore brengen. Voor kaartverkoop zie onze website www.lesboutonniers.nl.

“ Mijn oma  was een njai “
Op zaterdag 28 januari  wordt in ’t Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten door Nico van Asdonck samen met “ Vrienden van ’t Kruispunt “ een bijzondere avond met verhalen, muziek, foto’s en hapjes georganiseerd.
De muzikale vertelling gaat over de geschiedenis van Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). Aan de hand van verhalen/gebeurtenissen zal Nico van Asdonck het leven schetsen van zijn ouders.

Door gebruik te maken van foto’s, live muziek van het combo Tjampoer (Dick van Vliet, Aad Schackmann, Ghislaine Messercola-Frans, Helga Huisjes, Ilse Knook-Serkei, Martijn Timmerman en Micky van Asdonck) en de overheerlijk Indisch/Molukse hapjes van Ghislaine belooft het een mooie avond te worden.
Een belangrijk onderdeel is  de foto-expositie van Gijs Possel. Hij fotografeerde de afgelopen maand dorpsbewoners uit Linschoten en Montfoort,  die een link hebben met Indië/Indonesië. Tijdens de pauze van de voorstellig is er een mogelijkheid om met de geportretteerden in gesprek te gaan met een kop koffie en spekkoek.
Bovendien is de stichting Pelita aanwezig met een informatiestand. Deze welzijnsstichting, zet zich in voor personen met een Indië- verleden.
De toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kaarten kunnen worden gereserveerd via vriendenvan@kruispuntlinschoten.nl.  
Vanaf 18.30 uur zijn tegen betaling hapjes verkrijgbaar, van 19.00 tot 20.00 uur is de expositie en direct aansluitend begint de voorstelling: “Mijn oma was een njai”.
Meer informatie over de voorstelling: Nico van Asdonck info@pinda-saus.nl of Evert de Jong, dejongbakker@planet.nl 

Op zaterdag 28 januari organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard weer haar twee maandelijkse veteranen ontmoetingsborrel. Deze keer is dat in café De Doelen ”Emmy” aan de Kapelstraat 14  in het pittoreske Oudewater. De inloop borrel is van 16.00 tot 18.00 uur.
Naast de veteranen uit de Lopikerwaard zelf en hun partners zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Deze ontmoetingsborrel is een uitgelezen  mogelijkheid voor de veteranen uit de verschillende krijgsmachtdelen en verschillende missies om weer eens bij te praten en ervaringen uit te wisselen. In het kader van erkenning en waardering door de samenleving voor de inzet van de veteranen nodigt het bestuur van  Stichting Veteranen Lopikerwaard ook niet -veteranen uit om onder het genot van een drankje eens kennis te maken met een veteraan en  naar hun ervaringen te luisteren.
Vorig jaar zomer werd nog door de Oudewaterse burgemeester De Vries als blijk van waardering en erkenning een Anjerperkje in Oudewater onthult. De Anjer staat symbool voor veteranen.
Het is bekend dat er in de Lopikerwaard veteranen, zowel jong als oud van alle krijgsmacht onderdelen wonen. Zij zijn onder andere op missie geweest in Afghanistan, Mali, Libanon, Nieuw Guinea, Golfoorlog en nog op meerdere plekken in de wereld. Met de oorlog tussen Rustland ende Oekraïne wordt nog eens benadrukt dat de inzet van onze krijgsmacht voor vrede en veiligheid als een paal boven water staat.
Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard hoopt ook deze keer weer veel Veteranen maar ook gewoon geïnteresseerde belangstellenden te mogen begroeten op 28 januari.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023