StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:16-11-2019 20:23

November

    

Activiteiten voor leden van Het Knooppunt:     
Maandag 9.30 uur: wandelen 5 of 10 km. vanaf de Hoflandhal.                     
Dinsdag soosmiddag- klaverjassen en rikken in Antoniushof 13.30 uur. 
Meerstemmig koor repetities om de twee weken op dinsdag van 9.30-10.45 in Antoniushof informatie 472172                                                                   
Woensdag seniorengymnastiek van 10.30 tot 11.30 uur in Antoniushof.              
Elke 2e woensdag van de maand bingo 14.00 in Antoniushof 
Donderdagmiddag van 14.00-16.00 Sjoelen in Antoniushof.

Van september t/m mei meerstemmig koor repetities om de twee weken op dinsdag van 10.00-11.15 in Antoniushof informatie 472172

Kerstmarkt Montfoort 2019, creatief talent gezocht! 
Vrijdag 13 en zaterdag 14 december is er weer een gezellige kerstmarkt in de RK-kerk Montfoort. Naast kramen met o.a. zelfgemaakte kerststukken en kerstartikelen (en ook het ontmoetingsterras met heerlijke koffie, thee en allerlei lekkers) is er volop ruimte voor mensen die hobbymatig iets willen laten zien of verkopen dat past bij de kerstmarkt (geen eten of drinken). Voor de kinderen is er gelegenheid iets te knutselen. Na het succes van verleden jaar maken we nog meer ruimte beschikbaar voor kramen. Ben je creatief, maak je bijvoorbeeld kaarsen, kerstkaarten, kerstversiering, kerststallen of wil je iets demonstreren, dan is dit je kans. Ook willen wij aan mensen met verborgen talenten de kans geven om in een kort optreden te schitteren en de kerstmarkt op te vrolijken met bijvoorbeeld zang, dans of als muzikant. Open voor solisten of kleine groepjes. De kerstmarkt is op vrijdag 13 december van 14:00 uur tot 19:00 uur en zaterdag 14 december van 10:30 uur tot 16.00 uur.

Meezingen? Het koor New Generation biedt Kerstmannen en -vrouwen de kans om op 24 december mee te zingen in de Kerstnachtmis van 22.00 uur in de Katholieke kerk in Montfoort. Dit project gaat van start op 28 november en bestaat uit een viertal wekelijkse repetities in Plein 5 achter de kerk onder leiding van dirigent Paul van der Zandt van 20.00-21.30 uur. Na afloop is er koffie en thee. Het is ook mogelijk om mee te zingen tijdens de Herdertjestocht en in het Antoniushof. Opgave vooraf is nodig vanwege de tijdige verzorging van een kerstliedmap. Het repertoire gaat bestaan uit een mix van traditionele en nieuwe kerstliedjes, Nederlands- en Engelstalig. Aan het meedoen zijn geen kosten verbonden. Enthousiasme en inzet wordt natuurlijk wel gevraagd. Kom je alleen met Kerst zingen, dan vindt New Generation dat op zich al leuk, maar wie daarna vast koorlid wil worden is ook van harte welkom! Voor informatie en aanmelding kun je (bij voorkeur) mailen naar Irene Sluijs via sluijs.h@kpnplanet.nl of bellen: tel. 0348-473899 of 06-23673865.

Al enige jaren organiseert Muziekvereniging Ons Genoegen een samenwerkingsconcert met diverse zusterverenigingen. Zaterdag 16 november vindt in het Atrium van het Antoniushof een samenwerkings-concert plaats met  Muziekvereniging KNA uit Nieuwpoort. Beide orkesten staan onder leiding van Harry Tazelaar en samen zal er een prachtig concert worden gegeven, met een mooi en afwisselend programma qua muziekstukken.

KNA zal de stukken Shenandoah, Valerius Variations en Night Before Battle ten gehore brengen. Ons Genoegen laat genieten van Centuria, The Wind Beneath My Wings, Pirates of the Caribbean en Abschied der Slawin. De orkesten zullen ook een 4-tal stukken samenspelen: When the Rain Begins to Fall, Caribbean Variation, Sway en River Deep Mountain High. Al met al een goede reden om te komen kijken en luisteren en te genieten! Zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis! Meer informatie kunt u vinden op www.onsgenoegen-montfoort.nl

Zaterdag 16 november is er een concert van het Wim Egz ensemble in theater "De Wilde Weg" aan de Dorpsstraat in Linschoten. Aanvang 20.30 uur. Het twintigkoppig koor geeft een uniek concert onder de titel "The Sounding Sea" met een repertoire uit alle windstreken, gedreven door "een liefde voor het lied die er vanaf spat".
Meer info op https://www.dewildeweg.net

Christelijk Gemengde Zangvereniging "Zingt Gode Lof" viert haar 95-jarig bestaan met een Jubileumconcert op zaterdag 16 november met een uitvoering van een muziekstuk met solisten en muzikale begeleiding. Muzikale gast: Acapellagroep Double G. Aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.15 uur, toegang gratis. 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16, Linschoten.

Zondag 17 november organiseert Radio Stad Montfoort weer de populaire Hollandse Artiestenmiddag. Vanaf 14.00 uur de voetjes van de vloer in het St. Josephgebouw. Dit jaar met: Charlène, Ideaal XL met Melissa Smilda, Maria Louise, Marco de Hollander en Stef Ekkel. Kaarten en info: www.radiostadmontfoort.nl of bel met 06-27566659 of 06-18707298.

Ouderenmorgen: Thema “In en om Montfoort”. Dinsdagochtend 19 november komt Fred de Wachter ons dia’s laten zien van Montfoort en zal hij ons hier het één en ander over vertellen. Van 10.00  tot 12.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur in het Rehoboth gebouw (naast de Hervormde Kerk). Toegang gratis. Iedereen van harte welkom, de koffie/thee staat klaar!

Kerstwensen in vervulling op de Country & Christmas Fair 2019
Dit jaar vindt de 22e editie plaats van de Country & Christmas Fair, een kerstbelevenis rondom Kasteel de Haar in Haarzuilens. Van dinsdag 19 tot en met zondag 24 november kunnen bezoekers zich onderdompelen in de kerstsfeer. Voor kinderen kunnen kerstwensen in vervulling gaan. 
Jaarlijks trekt de Country Christmas Fair meer dan 45.000 bezoekers en zijn er op het ruim opgezette terrein 220 standhouders. Bezoekers wandelen langs sfeervolle, verwarmde stands met brocante, antiek, sieraden, outdoor kleding, kerstcadeaus, wijnen en delicatessen. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

Kasteel de Haar in Utrecht is al 17 jaar de thuisplek van de Country Christmas Fair. ‘Het is een bijzondere, goed bereikbare plek in hartje Nederland en de sfeer van het Kasteel draagt bij aan het kerstgevoel,’ aldus organisator Jeroen van der Horst.
Nieuw dit jaar is het huis van de Kerstman. Hij woont in een knus, houten huisje waar de deur open staat voor visite. De kerstman heeft tijd ingelast in zijn drukke schema om op de foto te gaan met jong en oud. Hij heeft sneeuwpop Olaf uit de ‘Frozen’ film uitgenodigd om dit jaar aanwezig te zijn. Aan kinderen met wensen heeft de kerstman ook gedacht. In een speciale wensen bus kunnen kinderen hun kerstwens achterlaten. Volgens Jeroen van der Horst is de moeite waard om een wens achter te laten.  ‘We laten er een paar in vervulling gaan.’ 
Kijk op www.countrychristmasfair.nl en volg ons op facebook en Instagram. 

Woensdag 20 november kunt u zonder afspraak weer binnenlopen in het Digi-Café met vragen over uw smartphone, tablet of computer. Van 10.00-12.00 uur in het SWOM Doe mee Huis, Kasteelplein 7, Montfoort.

BNR Thuiswerkdag: Studio’s blijven leeg en redacties werken thuis  
BNR Nieuwsradio daagt Nederland uit op 21 november thuis te werken
BNR Nieuwsradio organiseert op donderdag 21 november voor het eerst de ‘BNR Thuiswerkdag’. Op die dag blijven de studio’s van de radiozender leeg en werken de redacties van de programma’s thuis. Onder meer presentatoren Bas van Werven, Roelof Hemmen en Jörgen Raymann maken hun uitzending thuis.   

BNR Thuiswerkdag is onderdeel van Spitsbrekers, een competitie tussen bedrijven in strijd tegen de files. Omdat thuiswerken een goed middel is om files te verminderen, roept BNR ondernemend Nederland op om 21 november ook thuis te werken. ‘Wij geven het goede voorbeeld en we hopen dat het bedrijfsleven volgt’, zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio. Aanmelden kan via bnr.nl/thuiswerkdag 
Files
Met de thuiswerkdag voert BNR de strijd op tegen het filemonster. Het aantal files in Nederland blijft maar groeien. Naar verwachting zorgen ze dit jaar voor 67 miljoen verliesuren. Wanneer werknemers die thuis kunnen werken dat af en toe doen, kan dat files schelen. ‘Daarom is de BNR Thuiswerkdag vooral een oproep om thuiswerken eens te proberen. We willen het gesprek tussen werknemer en werkgever op gang helpen: Hoe zouden we vaker thuis kunnen werken?’, zegt Fröhlich
Lege studio’s bij BNR
Normaal gesproken maakt BNR vanaf zes uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds live radio vanuit de studio in Amsterdam. Op 21 november worden alle programma’s vanuit het huis van de presentatoren uitgezonden. Ook de redacteuren werken vanuit hun eigen huis. ‘Het wordt logistiek gezien een enorme uitdaging, maar als het BNR lukt dan moeten toch veel bedrijven óók thuiswerken mogelijk kunnen maken’, zegt Fröhlich.
Over Spitsbrekers
De BNR Thuiswerkdag is onderdeel van Spitsbrekers, een initiatief van BNR Nieuwsradio en wordt mede mogelijk gemaakt door ALD Automotive, ANWB Zakelijk en Gazelle. Spitsbrekers heeft als doel bedrijven te inspireren en te activeren om medewerkers uit de file te halen en zakelijk Nederland weer in beweging te krijgen. Het eerste seizoen van de competitie werd eind september gewonnen door Medisch Spectrum Twente.

Zaterdag 23 november organiseert Carnavalsvereniging Les Boutonniers een extra seniorenmiddag met een gezellige Montfoortse Pub-Quiz in de grote zaal van het Antoniushof. Aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. Gratis toegang. Kom gezellig meespelen!

Tijdens de Lustrumavond op zaterdag 23 november presenteert Cultureel Montfoort “One After 909”, The Beatles Tribute Band en The Vinylboy’s (Ton van Rossum en Jos Sluijs). Na het overweldigend succes van U2 in het afgelopen seizoen, nu The Beatles in het programma. Deze groep is sinds 2006 bij elkaar, maar het duurde tot 2010 voordat zij het startschot gaven voor de huidige band.

Voor de fans is het duidelijk dat de naam “One After 909” verwijst naar een vroeg nummer van The Beatles, maar pas op het laatste album is opgenomen. One After 909 heeft al vele succesvolle optredens verzorgd, zelfs in The Cavern Club Liverpool en de Indra in Hamburg waar The Beatles zelf stonden. Beleef deze avond, doe je ogen dicht en hoor The Beatles. Aanvang 21.00 uur in het St. Joseph. Kaarten € 15,00 inklusief 1x koffie of thee, reserveren via: www.cultureelmontfoort.nl

23 november: Voor het eerst in Woerden: een Scratch Messiah!
In mei bracht het Orkest van het Groene Hart een prachtig concert ten gehore om het 35-jarig jubileum te vieren. Hiermee was het feest echter nog niet gevierd! Ook in het najaar staan een aantal leuke evenementen en gebeurtenissen gepland in het kader van het 35-jarig bestaan.
In november staat het eerstvolgende op het programma: een scratch van de Messiah van Händel. Een scratch houdt in dat een groep muzikanten in één dag gezamenlijk een stuk instudeert om dat aan het einde van de dag te presenteren. De naam komt van het Engelse gezegde ‘from scratch’: vanaf niets iets opbouwen.

Het is een zeer toegankelijk evenement voor iedereen die van zingen houdt, iedereen die wil mag meedoen. Ook leuk is dat het een primeur is voor Woerden. Nog nooit eerder werd zoiets georganiseerd en uitgevoerd. De zangers en zangeressen zullen worden begeleid door het Orkest van het Groene Hart onder leiding van vaste dirigent Jim Roodnat.  De scratch zal plaatsvinden op zaterdag 23 november 2019 in de Woerdense Maranathakerk, voor meer gegevens kijk op onze site.

Lijkt het u leuk om mee te zingen met de inmiddels bijna 130 andere zangers en zangeressen? U kunt zich nog aanmelden door te mailen naar scratch@ovhgh.nl . Op het moment zijn er in verhouding nog wat minder bassen en tenoren, maar wellicht kunt u daar verandering in brengen!
De slotpresentatie, die zal beginnen om 15.30 uur tot ongeveer 17.00 uur, is gratis toegankelijk.Neem af en toe een kijkje op www.ovhgh.nl , voor het laatste nieuws over de Messiah èn over onze laatste jubileumvoorstelling. Graag tot 23 november!

Zondag 24 November  Spirituele beurs St.Joseph Montfoort
G
eopend van 12.00 -17.00 uur, diverse disciplines aanwezig::
Zielstekening met reading, stenen en mineralen, Reiki behandeling,
healers, stoelmassage, automatisch schrift, spirituele cadeau’s, numeroloog,
diverse mediums en paragnosten, vingerreflexologie,Tarot, voetreflexologie, verkoop natuurlijke geurproducten.
Entree 2.50 euro pp. Kinderen gratis. Consultprijs 7.50 euro.
Info B Post bob-post1@hotmail.com 
Of volg ons op FB onder groep Spiritueel Montfoort Tel 0640961181

Vrijdag 29 november wordt een HapSnap aanschuifdiner georganiseerd van 18.30-20.30 uur in "De Rank" aan de Verlengde Hoogstraat. Samen eten, elkaar ontmoeten kan leiden tot een beter begrip voor elkaar. Help (nieuwe) vluchtelingen in Montfoort en Linschoten aan een sociaal netwerk. Neem een gerechtje voor vier personen mee, zelf gemaakt of gekocht, en schuif aan! Info: www.swml. nl en aanmelden via hapsnap@swml.nl.  


 

 

    Meer berichten in deze categorie:
Juni (21-06-2017)
Mei (21-06-2017)
Oktober (12-03-2013)
November (06-02-2013)
September (06-02-2013)
Augustus (06-02-2013)
Juli (06-02-2013)
April (06-02-2013)
Januari (06-02-2013)
Maart (22-01-2013)
Februari (06-01-2013)
Agendapunt inbrengen (19-09-2008)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

BesteOnderdelen
ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019