StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:14-06-2019
Bijgewerkt op:14-06-2019 17:28

Coalitiepartij D66 Utrecht wil aanpassing plannen Rijnenburg

Bron: RTV Utrecht
  

Coalitiepartij D66 in Utrecht wil dat de plannen voor polder Rijnenburg worden aangepast. In plaats van de beoogde elf windmolens wil de partij er nog maar zeven of acht. De ruimte die daarmee in de plannen vrijkomt moet worden gebruikt voor nieuwe woningen.

Begin april presenteerde wethouder Lot van Hooijdonk een collegevoorstel voor de polders Rijnenburg en Reijerscop. In dat plan wordt gesproken over maximaal elf windmolens en 227,5 hectare aan zonnepaneelvelden. D66 wil het aantal windturbines aanpassen, omdat volgens de partij ook woningnood een groot probleem is voor de stad en regio.

"Er zijn twee uitdagingen," zegt D66-raadslid Maarten Koning. "We hebben veel woningen nodig en de stad moet energieneutraal worden. Wij zien een combinatie voor ons waarbij het noorden van de polder gebruikt wordt voor energieopwekking, en het zuiden en het midden voor woningbouw."

Volgens Koning heeft de gemeenteraad jaren geleden afgesproken dat er tot 2030 sowieso niet wordt gebouwd in de polder. "Wij staan daar nog volledig achter, want we zien dat woningbouw nu nog niet nodig is. Maar of het in de periode tussen 2030 en 2040 wél nodig is, weten we nog niet. Op dit moment wordt daar onderzoek naar gedaan. Zolang daar geen duidelijkheid over is, kunnen we niet besluiten om in het midden van de polder windmolens en zonnevelden te plaatsen."

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024