StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:06-03-2024
Bijgewerkt op:06-03-2024 12:56

Blij met wekelijks energieweerbericht op RTL4

Bron: Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)
  

Vanaf 8 maart zendt RTL4 wekelijks een energieweerbericht uit. Dit biedt informatie over de opbrengst van zonnepanelen en windmolens en de beste tijd om met duurzame energie huishoudelijke apparaten te gebruiken of de auto op te laden. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Gasunie en TenneT zijn blij dat RTL dit energieweerbericht wekelijks op tv uitzendt. Zij begonnen twee jaar geleden met een energieweerbericht, gepresenteerd door voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur. “Super mooi dat dit nu wekelijks op tv komt. Zo moedigen we meer mensen aan om in hun energiegebruik mee te bewegen met het weer,” zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Als meer mensen de duurzame energie gaan benutten als de zon schijnt of het waait, dan hoeven op andere momenten de gas- of kolencentrales minder te draaien. Daardoor wordt Nederland minder afhankelijk van het buitenland en stoten we minder CO2 uit. Ook helpt dit om files op het elektriciteitsnet te voorkomen. RTL en ook Weeronline benutten data van Gasunie en TenneT bij het maken van hun energieweerberichten.

“Extra leuk dat RTL4 haar energieweerbericht lanceert op 8 maart, want dat is Green Energy Day 2024. Dat is de dag dat de duurzame energie voor dit jaar op is, als we alles achter elkaar zouden gebruiken,” zegt Van der Gaag. Als deze dag elk jaar 12 dagen opschuift, valt hij in 2050 op 31 december: dan is al onze energie duurzaam.

Elke vrijdagavond om 19:55 uur, tijdens de live-uitzending van het RTL Weer op RTL4, vlak na het RTL Nieuws, worden kijkers voortaan bijgepraat over de invloed van het weer op onze energievoorziening. Gelijktijdig wordt op de site en app van Buienradar een uitgebreider energieweerbericht online gepubliceerd, met nog veel meer informatie en tips over het slim gebruiken van energie.

Maurice Middendorp, RTL Weer-presentator van Buienradar en tevens een van de presentatoren van het nieuwe energieweerbericht: “Onze energievoorziening wordt steeds afhankelijker van het weer. Het aandeel wind- en zonne-energie groeit met de dag. Het slim gebruiken en inzetten van energie wordt hierdoor steeds belangrijker en daar praten wij onze kijkers graag over bij”, stelt Middendorp.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024