StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:18-11-2019
Bijgewerkt op:18-11-2019 09:29

Werkgroep Zorg voor Woerden naar de Tweede Kamer.

Bron: Zorg voor Woerden en omstreken
  

Leden van de werkgroep Zorg voor Woerden gaan dinsdagmiddag een petitie overhandigen over de verdwenen Zorg in Woerden aan woordvoerders Zorg van de Tweede Kamer. Hierbij worden ook de Zwartboekjes overhandigd.

Op dinsdag 19 november reizen enkele leden van de Werkgroep Zorg voor Woerden ’s middags naar het Binnenhof in Den Haag. Zij gaan daar een petitie aanbieden over de verdwenen Zorg in Woerden en nemen ook de Zwartboekjes over het verdwijnen van de Zorg in Woerden mee. De Zwartboekjes zullen uitgedeeld worden aan de leden van de Tweede Kamer.

Sinds begin 2018 is er in Woerden en omgeving na 17.00 uur en in het weekeind geen Zorg meer aanwezig. De inwoners van Woerden en omstreken moeten voor deze Zorg afreizen naar Leidse Rijn. Dit zorgt voor veel problemen en mensen zijn hier boos om en vinden het “te gek voor woorden dat we niet meer voor Zorg in Woerden terecht kunnen” .

De route van Woerden naar Leidse Rijn loopt over de A12 en de A2 en knooppunt Ouderijn. Uit het rapport van Rijkswaterstaat blijkt dit zeer filegevoelig . De rit naar Leidse Rijn loopt qua tijd vaak ernstig uit. Mensen zonder auto zijn nog slechter af. Het OV naar Leidse Rijn is problematisch, en in weekeind en nacht zelfs onmogelijk. Mensen zijn dan afhankelijk van familielid of buren. Wie dat niet heeft moet rekenen op taxikosten die kunnen oplopen tot 150 euro. Deze kosten worden nergens vergoed.

In de laatste raadsvergadering van Woerden  hebben enkele leden van de woongroep Reinaerde ingesproken en om hulp gevraagd om hun woongroep in stand te houden. De fracties van de Raad helpen door een brief te maken voor de Tweede Kamer. De brief over de woongroep Reinaerde  gaat mee met de Werkgroep Zorg voor Woerden naar Den Haag en zal daar ook overhandigd worden.

Het debat over de Zorg vindt een dag later plaats op woensdag 20 november. De commissieleden kunnen dan de info uit de petitie over de Zorg in Woerden, het Zwartboek en de brief over de woongroep Reinaerde meenemen in hun debat over de Zorg in Nederland. De werkgroep Zorg voor Woerden wordt ondersteunt door de volgende politieke partijen: Inwonersbelangen, LijstvanderDoes, De Woerdense VVD en Fractie Bakker.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024