StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-09-2024
Bijgewerkt op:04-09-2024 10:21

Wedstrijdverslag van het Nederlands Kampioenschap in Polsbroekerdam

Bron: Polsstokbond Holland
  

FEén groot fierljepfeest op het NK Polsstokverspringen in Polsbroekerdam
Er werd al het hele jaar naar uitgekeken en het was een daverend succes. Afgelopen zaterdag 31 augustus vond in Polsbroerdam het NK Polsstokverspringen plaats. Ruim 2.000 toeschouwers waren getuige van een geweldige wedstrijd waar Erwin Timmerarends (Bodegraven) de titel won bij de senioren en Tessa Kramer (Schoonhoven) bij de dames. 
Nationale en internationale media kwamen af op de wedstrijd en zij werden rijkelijk beloond. Onder aangename temperatuur en een strakblauwe lucht maakten de beste springers van Nederland er een geweldige wedstrijd van.


Senioren
De titel man van de wedstrijd ging zonder twijfel naar Erwin Timmerarends (Bodegraven). Al in zijn eerste sprong wist hij de concurrentie op scherp te zetten en in zijn derde sprong maakte hij zijn perfecte sprong. Met 21.83 meter sprong hij een nieuw persoonlijk record en een afstand die nog niet eerder op een NK werd gesprongen. De Friese leider Freark Kramer
(It Heidinskip) kwam ook over de 21-meter grens. Met 21.13 meter werd hij tweede en hield hij Rian Baas (Gouda) nipt achter zich. Over de breedte was het niveau bij het NK bij de senioren nog nooit zo sterk geweest. Jaco de Groot (Kamerik) eindigde met een acrobatische sprong
van 20.26 meter nipt buiten de finale.

Dames
Ook bij de dames ging de winst naar een Hollandse. Tessa Kramer komt oorspronkelijk uit Friesland, maar wist als Hollandse kopvrouw de winst te pakken op het NK. Met een sprong van 16.91 meter sprong zij ruim verder dan de concurrentie. Na het NFM en het HK weet Kramer dus alle belangrijke wedstrijden in één jaar te winnen. Thuisspringster Joriene Baas
(Oudewater) kwam ook over de 16-meter en bekroonde haar sterke seizoen met een mooie tweede plaats. Uittredend kampioene Fabienne Overbeek (Benschop) pakte met 15.51 meter het derde plekje.

Andere categorieën
In de andere categorieën gingen de Friesen er vandoor met de titels. Junior Hidde van Dam (Montfoort) slechtte vorige week voor het eerst de 21-meter grens, maar kwam in Polsbroekerdam niet verder dan 19.48 meter. Hij moest Fries recordhouder Germ Terpstra (Tzum) voor zich houden, die tot 20.56 meter kwam.

De Hollandse jongens kwamen er in Polsbroekerdam niet aan te pas. Vooraf werd al een Friese finale voorspeld en dit gebeurde ook. Brent Monsma (Tzummarum) ging er vandoor met de winst met een mooie sprong van 17.93 meter.

Bij de meisjes was het Sanne Bouwstra (Reduzum) die de titel pakte met 14.96 meter. Hollands meisjeskampioen Isabel Overbeek sprong een prima wedstrijd en wist de derde plaats te veroveren. Zij redde daarmee de Hollandse eer in de meisjesgroep.

De foto is gemaakt door Erik van Kordelaar 

Volledige uitslagen: 
https://pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4468


 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Bluestijd


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024