StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:12-08-2024
Bijgewerkt op:12-08-2024 10:15

Wedstrijdverslag 10 augustus Kockengen

Bron: Polsstokbond Holland
  

Afgelopen zaterdag10 augustus  kwam het polsstokcircus weer voorbij in Kockengen. De hele dag waren er wedstrijden, met in de avond een optreden van de crème de la crème van de polsstoksport.
In aanloop naar de belangrijke wedstrijden die eraan zitten te komen genoten de favorieten dezeavond nog even van de ontspanning van een echte zwoele zomeravondwedstrijd. Zonder druk werd er, zoals vaak in Kockengen, ver gesprongen. De atleten werken duidelijk toe naar een piekvorm, wat goed te zien was aan de prestaties..

Senioren
Bij de Senioren was het Nederlands Kampioen Erwin Timmerarends (Bodegraven) die de wedstrijd op zijn naam schreef met een sprong van 20,65 meter. Wouter van Midden (Vlist) volgde hem op de voet met zijn beste prestatie van het seizoen: 20,13 meter. Daniel Cluistra (Haastrecht), die twee weken geleden voor het eerst verder dan 20 meter sprong, herhaalde dit kunststukje met een uitstekende sprong van 20,07 meter.

Dames
Tessa Kramer uit Amersfoort sprong een sterke wedstrijd en deed in haar laatste finalesprong een poging het schansrecord van Wendy Helmes uit 2020 te verbeteren. Ze eindigde, ondanks dat zij 5 meter scheef sprong, op slechts 9 centimeter afstand van dit record. Ook Demi Groothedde (Jaarsveld) steekt in een blakende vorm. Haar 15,89 meter was een uitstekende afstand, hoewel ze op nog meer had gehoopt. Suzanne Mulder (Vlist) zette met haar eerste sprong van 15,15 meter een solide prestatie neer. Daarna was ze enkele keren zeer dreigend voor een absolute topsprong. Dat geluk was er niet en zo eindigden de volgende vier sprongen in het water.

Junioren
In de juniorencategorie was de 20,56 meter van Hidde van Dam (Montfoort) een absolute topsprong. Met deze afstand verbrak Van Dam het klassementsrecord bij de junioren. Hij neemt dit record over van Reinier Overbeek. Tweede in de wedstrijd werd dorpsgenoot Harmen Timmerarends en derde werd Mark van der Horst uit Schoonhoven. Gezien de uitstekende vorm van deze jonge springers werd in de finale nog een poging gewaagd om het Nederlandse (en schans)record van 21,38 meter te verbreken. Hoewel het deze avond niet lukte, zou dat in de komende weken zomaar kunnen gebeuren.

Jongens en meisjes
De jongens- en meisjescategorieën waren deze avond, mede door vakanties en andere evenementen in de regio, minimaal bezet. Bij de meisjes won Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) voor de zeventiende keer dit jaar. Isabel Overbeek (Benschop) eindigde als tweede, en Tessa van Vliet (Nieuwkoop) als derde. Bij de jongens was Jelle de Ruijter uit Oudewater de winnaar.

Hollands kampioenschap in Vlist
Aanstaande zaterdag 17 augustus vindt in Vlist het Hollands Kampioenschap plaats. De springers hebben in Kockengen laten zien klaar te zijn voor deze belangrijke titelstrijd.

Volledige uitslagen:
https://pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4633

De stand in het ABZ diervoeding klassement kunt u vinden via de volgende
link
https://pbholland.com/index.php/klassementenoverzicht-details/?id_klassement=175&id_org=3&jaar=2024
 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
IndoMood


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024