Geplaatst op:05-09-2017
Bijgewerkt op:05-09-2017 14:34

v.v. Montfoort start bekertoernooi met magere overwinning

Na een ruime voorbereiding lijkt Montfoort bijna klaar voor het nieuwe seizoen. De komende weken schuift trainer Aart Jan van Boksel nog met enkele poppetjes, maar voor 90% staat zijn basisteam wel vast In de bekerwedstrijden kan iedereen nog   een keer zijn kwaliteiten tonen, waarna vóór de start van de competitie de knoop wordt doorgehakt.

Afgelopen zaterdag startte de ploeg tegen het gepromoveerde CSW zonder de voor 3 wedstrijden geschorste Marck van Baal. Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Willemse uit Woerden zette de ploeg veel druk en kwam de ploeg van trainer Servinus nauwelijks buiten de 16 meter. Na slechts 9 minuten was het dan ook raak. Vrije trap specialist Nicolai Verbiest schoot de bal met een mooie krul via de onderkant lat feilloos in het doel, waardoor hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette.

Daarna kreeg Montfoort voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden en pas na een half uur spelen kreeg  CSW een eerste mogelijkheid, waarbij de keeper van Montfoort handelend moest optreden.

Het slotakkoord was voor Dion Gerritsen, die aan het slot van de 1e helft een grote kans kreeg de voorsprong te verdubbelen, maar de CSW doelman bleek een grote sta-in-de-weg.

Na rust leken beide ploegen een metamorfose ondergaan te hebben. Voor de ploeg uit Wilnis was dit positief, want de ploeg tapte duidelijk uit een ander vaatje en zette zowaar druk op het Montfoortse doel. Toch was het Montfoort dat scoorde. Het doelpunt van Miquel Ballo op aangeven van Bart Roelofs werd echter wegens buitenspel afgekeurd. 8 Minuten later was het echter wel raak. Binnen enkele seconden kreeg Montfoort kans op kans, maar uiteindelijk was een lichte overtreding voor scheidsrechter Willemse aanleiding om Montfoort een strafschop toe te kennen. Het was Bart Roelofs, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en zijn ploeg op een
2-0 voorsprong bracht.

Lang kon de ploeg er echter niet van genieten, want zo solide als de Montfoortse verdediging in de 1e helft stond en geen kans weggaf, zo rammelde het in de 2e helft soms aan alle kanten. De aanslutingstreffer was echter een lucky shot, waar de verdediging weinig mee van doen had. Van rechts werd de bal hoog ingezet en tot ieders verbazing viel de bal over de doelman in de verste hoek. Enkele minuten later was het opnieuw raak en kwamen beide ploegen tot ieders verbazing op gelijke hoogte.

Montfoort leek een moeilijke slotfase tegemoet te gaan, maar het was in de 78e minuut Bart Roelofs, die op aangeven van Miquel Ballo, zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht.

In de slotfase zag Eddy Vorm nog zijn inzet op de deklat uiteen spatten , waardoor de eindstand op 3-2 bleef steken.

Na afloop moest men constateren, dat de wedstrijd 2 gezichten kende, Daar waar Montfoort in de 1e helft soeverein was, gaf de 2e helft een weifelende verdediging te zien, die het zich soms onnodig moeilijk maakte. In aanvallend opzicht werden voldoende mogelijkheden gecreëerd en met meer scherpte had men de wedstrijd al vóór rust kunnen beslissen.

Duidelijk is, dat er in de komende wedstrijden nog enkele puntjes op de i moeten worden gezet, maar dat de supporters een ploeg te zien krijgen met de nodige potentie. Aanstaande zaterdag moet de ploeg afreizen naar Nieuwkoop voor de 2e bekerontmoeting.