Bijgewerkt op:23-11-2015 22:13

Bekerwedstrijd duurt voor MSV’19 twee minuten te lang.

Bron: Hans Kolfschoten

Op zaterdag 21-11-2015 moesten de mannen van trainer Edwin de Bruin aantreden tegen het Alkmaarse Jong Holland.

Aanvankelijk stond de wedstrijd gepland om 17:00 uur, maar in goed onderling overleg werd besloten de wedstrijd te verplaatsen naar 15:00 uur.

Zoals het publiek het inmiddels van v.v. MSV’19 gewend is, begon de ploeg met prima spel en werd de tegenstander vanaf de aftrap al flink onder druk gezet.

Na goed een kwartier spelen op de klok leverde dit veldspel al resultaat op. Een uittrap van doelman Wesley Oostrom belandde via verschillende schijven bij Mark Kemp, die vervolgens de mee opgekomen verdediger Robin Vos wist te bereiken, waaruit laatstgenoemde een prima voorzet afleverde, die vervolgens met het hoofd werd binnengewerkt door Wouter Scholman: 0-1 voor de mannen uit Montfoort.

Nog voor de rust was aangebroken leek MSV’19 de voorsprong te verdubbelen, maar werd een goal van Jochem Baauw afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft bleek MSV’19 te veel energie te hebben gestoken in het eerste bedrijf van de wedstrijd en kreeg Jong Holland de kans om in eigen huis meer en meer de baas te zijn en kreeg het eindelijk grip op de wedstrijd.

Coach Edwin de Bruin moest ingrijpen en wisselde de moegestreden Mark Kemp in voor verse kracht Merlijn van der Does. Direct daarop volgde ook nog een dubbele wissel en verlieten Leroy Schrijvershof en Jurgen van der Hoeven het veld, waarbij Ruben Peters en Robin Stokman hun plaatsvervangers waren.

Het niveau van de eerste helft werd echter door beide ploegen op het veld niet meer gehaald. Er vielen voor beide ploegen nog enige kansjes te noteren, maar echt grote mogelijkheden waren er niet.

Zo leek MSV’19 de kleine 0-1 voorsprong mee te kunnen nemen naar het eindsignaal.

In de blessuretijd sloeg thuisploeg Jong Holland echter alsnog genadeloos toe, waarbij het des te sneuer voor de Montfoortse bezoekers was, dat de scheidsrechter van dienst een handsbal van één van de Jong Holland spelers niet waarnam, waardoor de Noord-Hollandse ploeg in de zogeheten dying seconds van de wedstrijd op gelijke hoogte kwam.

Volgens de districtsregels werden vervolgens penalty’s genomen, waarbij Jong Holland, nog euforisch over de gelijkmaker, een ingeschoten bal van MSV’19 gestopt zagen door de doelman, zodat de Alkmaarse ploeg uiteindelijk mag verder bekeren.

MSV’19 kan zich verder richten op de reguliere competitie, waarbij het aanstaande zondag Sporting’70 verwelkomt op het sportpark Hofland te Montfoort. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.