StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-08-2024
Bijgewerkt op:10-08-2024 09:44

Verslag meedenkbijeenkomst van Damstraat te Monfoort.

Bron: Projectgroep herontwikkeling G. van Damstraat
  

Begin dit jaar is de school leeg komen te staan. Vervolgens is er, in het kader van de wet natuurbeheer, gestart met onderzoek naar vleermuizen. Vleermuizen zijn beschermde dieren en onderzocht wordt of er in het schoolgebouw vleermuizen “wonen” of vleermuizen de locatie als vliegroute gebruiken. Wanneer blijkt dat er in het gebouw geen vleermuizen “wonen” kan de sloop binnen een half jaar beginnen.

Wanneer gesloopt gaat worden is nog niet aan te geven, bij de gemeente is er geen urgentie tot sloop om dat het gebouw tijdelijk en zinvol gebruikt kan worden. Om de periode tot sloop te overbruggen en vandalisme tegen te gaan, zal het gebouw tijdelijke bewoond worden door maximaal 12 bewoners. In het najaar zal de buitenschoolse kinderopvangorganisatie YellowBellies het gebouw tijdelijk gaan gebruiken. Ook hier weer om vandalisme te voorkomen. De locatie is immers niet bedoeld voor statushouders of asielzoekers

Bij toewijzing gaan bewoners uit Montfoort voor. Naast de woningen is er ruimte voor gemeenschappelijke voorzieningen bedoeld voor bewoners én omwonenden. Welke voorzieningen dat worden, wordt in een later stadium met toekomstige bewoners en omwonenden ingevuld. De studies met een hoogte van vier lagen als sociaal centrum voor bewoners én de wijk zijn positief ontvangen.

Utgangspunt is dat er circa honderd woningen komen, dat aantal is in het kader van haalbaar- en betaalbaarheid en het lokaal kunnen invullen van welzijn-, hulp- en zorgvragen nodig.
Voor Obliek komen er twee woongroepen van elk acht woningen voor jong
volwassenen met een beperking, voornamelijk in het autistisch spectrum (ASS).
Het Ouden Huis zal bestaan uit circa 36 woningen voor bewoners zonder
zorgvraag, met een kleine zorgvraag tot verpleeghuiszorg (ongeveer 1/3 van het aantal bewoners) om wonen tot het laatst te mogelijk te kunnen maken. In de praktijk blijkt dat de bewoners van Het Ouden Huis gemiddeld 90 jaar zijn.
Habion biedt met ongeveer 50 woningen senioren met een verwachte gemiddelde leeftijd van circa 80 jaar woonruimte. En mocht er wat zijn dan kunnen de bewoners een beroep doen op de organisatie van Het Ouden Huis.

Deze woningen komen in één gebouw met rondom de entree voorzieningen voor iedereen in Montfoort met als suggesties ontmoeten, dagbesteding, klussen, biljarten, muziek. Een gebouw om sámen oud te worden.

Na de zomer zal er een nieuwe bijeenkomst worden georganiseerd om die verdere uitwerking te delen. Voor de start van de bouw denken we aan 2026/2027, helaas is het zo dat voordat er gebouwd kan worden er nog een heel traject doorlopen zal moeten worden.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
IndoMood


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024