StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-03-2022
Bijgewerkt op:12-03-2022 09:31

Herstel stadsmuur Montfoort afgerond

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Vrijdag 11 maart werd door wethouder Herman van Wiggen en Peter Versloot van Stichting Hugo Kotenstein officieel het informatiebord bij de gerestaureerde muur onthuld.

Dankzij deze werkzaamheden is verder verval van de muur voorkomen, is de muur weer toekomstbestendig en het culturele erfgoed behouden. Een resultaat waar we met elkaar trots op kunnen zijn!

Peter Versloot vertelde enthousiast over het voorkomen van het plaatsen van een raam in de muur. Want vorige jaar zomer werd door de gemeente Montfoort vergunning verleend voor het maken van een raam in de net gerestaureerde stadsmuur van Montfoort. 'Onbegrijpelijk' volgens  Stichting Hugo Kotestein (SHK) en de Stichting Behoud Monumenten in Montfoort en Linschoten (SBM). Beide stichtingen tekenden succesvol bezwaar aan.

De stadsmuur vertoonde talloze bouwsporen en restauratie was hard nodig om dit stuk Montfoortse geschiedenis te behouden. Omdat de muur vele eigenaren kent, nam Stichting Behoud Monumenten in Montfoort en Linschoten het initiatief om in samenwerking met Erfgoed Advies Groen en gemeente Montfoort een restauratieplan op te stellen. Financieel is het project mogelijk gemaakt door diverse organisaties, bijdragen van eigenaren en gemeente Montfoort.

Na het opknappen van de stadsmuur is deze geschiedenis duidelijk te zien. Binnen enkele jaren verkleuren de voegen door het weer en zullen de verschillen verdwijnen. Bij de werkzaamheden is een (lichte) kalkmortel toegepast, hetzelfde soort als waarmee de muur in het verleden mee is opgemetseld. Cementmortel is te hard voor de steen en zou er in de toekomst voor zorgen dat de steen kapotvriest. Door een juiste keuze van de mortel wordt dit voorkomen.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022