StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:27-08-2022
Bijgewerkt op:27-08-2022 10:51

NK Polsstokspringen Linschoten

Bron: Bestuur Polsstokclub Linschoten
    

Wie gaat er winnen op NK polsstokverspringen in Linschoten?
Het NK polsstokverspringen is op zaterdag 3 september en de belangrijkste vraag die iedereen zich stelt is: ‘Wie zijn de grootste kanshebbers op de meest begeerde titel?’. Laten we eens kijken naar de vele keuzes en proberen te voorspellen wie zal winnen aan de hand van: klassement, kampioenschappen, vorm en routine.

Bovenaan de lijst kanshebbers van de meisjes, dames, jongens, junioren en senioren staan natuurlijk de klassementsleiders van de competitie (Friesland en Holland samengevoegd). Dit zijn achtereenvolgens: Hanneke Westert (Sneek), Wessel Schenk (Schoonhoven), Reinier Overbeek (Benschop), Tessa Kramer (Amersfoort) en Rian Baas (Gouda). Zonder twijfel zijn dit de grote favorieten.

Echter, de competitie loopt het hele seizoen terwijl topvorm aan het einde van het seizoen een grote rol speelt. Een mooie maat hiervoor zijn de vorige week gehouden Hollandse- en Friese- kampioenschappen. Verrassend genoeg won van bovengenoemde favorieten alleen Hanneke Westert daadwerkelijk het Fries Kampioenschap. Winnaars van het Hollands kampioenschap zijn (met tussen haakjes de plek in Hollandse competitie): Thalina van der Wind (1e), Ferran Houdijk (5e) , Mark van der Horst (3e), Demi Groothedde (1e) en Jaco de Groot (2e). Winnaars van het Friese Kampioenschap zijn (met tussen haakjes de plek in Friese competitie): Hanneke Westert (1e), Brent Monsma (3e) , Wisse Broekstra (1e), Marrit v/d Wal (2e) en Oane Galama (3e). Sinds het jaar 2001 zijn er 90 Nederlandse kampioenen bekroond in de 5 categorieën. Daarvan had de helft (45x) op dat moment ook het Fries- of Hollands Kampioenschap op zak. Hollands- en Fries kampioenen zijn dus grote kanshebbers om het NK te winnen 

Pieken op het juiste moment is ook belangrijk. Als je kijkt naar de lijst van het aantal gewonnen wedstrijden wordt deze, zoals verwacht mag worden, gedomineerd door bovenstaande namen: Oane Galama (7x), Rian Baas (9x), Thalina van der Wind (10x), Marrit vd Wal (10x), Reinier Overbeek (11x), Wisse Broekstra (12x), Hanneke Westert (14x). Opvallend is dat er in de jongensklasse geen dominantie van één springer is en dat dit daardoor mogelijk de meest verrassende NK wedstrijd gaat worden.
Om kanshebber te zijn telt mogelijk ook een ver persoonlijk record mee, zoals bijvoorbeeld Nard Brandsma (Senioren, p.r. 21.68 m), Mark van der Horst (Junioren, p.r. 20.88 m) en thuisvoordeel van een vertrouwde schans voor bijvoorbeeld Erwin Timmerarends (Senioren), Hidde van Dam (Junioren) en Jonathan Timmerarends (Jongens). Dan komen er nog wat favorieten bij.

Voeg dit allemaal bij elkaar en het lijkt erop dat we een open wedstrijd vol onverwachte wendingen zullen gaan zien, maar ook met veel bekende namen op de hoogste treden. 
Zorg ervoor dat u geen moment mist van het NK-Fierljeppen Zaterdag 3 september, 14 uur in Linschoten. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023