StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:20-02-2022
Bijgewerkt op:20-02-2022 15:53

2e kamerlid Mirjam Bikker bezoekt Bakkershuis

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
  

Op verzoek van de lijsttrekker van de ChristenUnie Teus Kok en de nummer 2 op de lijst Anne-Marie van de Poll bracht op zaterdag 19 februari het tweede kamerlid van de ChristenUnie een bezoek aan het Bakkershuis in Montfoort.

Nadat Marjon de Jong iedereen welkom heeft geheten met een korte voorstelronde gaf zij het woord aan Jan. Jan die deelnemer is in het Bakkershuis vertelde vol enthousiasme zijn verhaal. Hij voelt zich zeker geen patiënt maar iemand die in alle vrijheid zijn hobby’s kan uitvoeren. Zo heeft hij bijvoorbeeld een prachtige maquette gemaakt van zowel hout als van Lego van het Bakkershuis.

Jacoba, die onderzoek doet naar geheugenverlies en dan met name op het sociale aspect, is heel blij met het initiatief van het Bakkershuis. Daarom geeft zij ook studenten van de Hogeschool Utrecht de gelegenheid om dit project te bezoeken en mee te leven.

Vervolgens kreeg Ria het woord, die als gastvrouw de bezoekers welkom heet en zorgt voor de nodige versnaperingen en koffie. Ook begeleidt zij diverse werkgroepen, voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Zij benadrukt dat alles heel ongedwongen plaats vindt.

Marjon benadrukt dat het geen dagbesteding is, maar dat men binnenkomst wanneer het je zelf uitkomt. Alles wordt op eigen wijze ingevuld zondere verdere verplichtingen en zij benadrukt nogmaals dat men hier niet binnenstapt als patiënt met dementie, maar als deelnemer.

Op de vraag van Mirjam hoe het met de financiering van dit project staat, antwoord Marjon dat dit in eerste instantie vanuit de gemeente (SWOM) gebeurt en dat deze expertise ook gebruikt wordt in het Sociale team. Wel spreekt Marjon de hoop uit dat deze voorziening straks een onderdeel wordt van de WLZ (Wet langdurige Zorg). De huur kan nu nog voor 2 jaar worden voldaan, maar daarna zullen er toch andere wegen moeten worden gezocht.

Met dank voor de toelichting neemt Mirjam afscheid niet eerst nadat zij een korte rondleiding heeft gehad en kennis heeft kunnen nemen van al datgene wat het Bakkershuis te bieden heeft.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024