StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:18-12-2021
Bijgewerkt op:18-12-2021 12:47

Na twaalf triatlons in jaar tijd haalt Han 13 duizend euro op voor gehandicapte kinderen

Bron: RPL Woerden
    

Hij deed twaalf hele triatlons in twaalf maanden tijd om zoveel mogelijk geld op te halen voor het gehandicapte kind. En dat lukte: Han Poppema uit Linschoten wist met zijn sportprestatie meer dan dertienduizend euro binnen te halen. “Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn.”

Sporten is zijn lust en zijn leven. Vaak genoeg prijst Han zichzelf gelukkig dat hij fit is en kan doen wat hij wil. Voor gehandicapte kinderen geldt dat niet, die staan fysiek gezien voor een uitdaging. Reden genoeg voor Han om geld op te halen voor zogenaamde framerunners. Dat is een soort driewieler zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich dan voortbewegen door te lopen of te rennen.

Meer dan gehoopt

Het doel was om twaalfduizend euro op te halen zodat hij kinderen kennis kan laten maken met frame running. Daarom deed Han elke maand een triatlon die startte in Woerden en eindigde in een van de twaalf provincies die Nederland rijk is. Han haalde dertienduizend euro op, meer dan gehoopt, en hij verwacht dat het bedrag nog verder stijgt. “Door de nieuwe coronamaatregelen zijn acties op school uitgesteld dus als dat weer door mag gaan, komt er nog meer binnen.”

Groot avontuur

“Ik kijk terug op een prachtig avontuur dat groter werd dan van tevoren gedacht”, memoreert Han. Hij kreeg alle weersomstandigheden voor zijn kiezen in alle temperaturen. “Maar ik zag ook prachtige plekken in heel Nederland en ik heb veel enthousiaste mensen ontmoet die het gehandicapte kind een warm hart toedragen.”

“Maar ik ben gezond gebleven, zonder blessures en ik wist de focus en conditie vast te houden. Ik ben een bevoorrecht sporter, echtgenoot en vader.”

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022