StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-05-2021
Bijgewerkt op:04-05-2021 09:14

Stadsmuseum De Knoperij: ‘oorlog en bevrijding’

Bron: Peter Versloot, Stichting Oud Montfoort
    

Het expositieteam van stadsmuseum De Knoperij heeft weer een aantal bijzondere voorwerpen uit de Oudheidkamer geselecteerd voor de etalage expositie rondom 4 en 5 mei.

In de kelder van het Huis van Montfoort liggen zo’n 80 voorwerpen uit de oorlog opgeslagen en zijn er daarnaast talloze documenten  (kranten, foto’s, opgetekende verhalen etc) te vinden.

Een aantal bijzondere voorwerpen zijn nu tentoongesteld in de grote etalage van het stadsmuseum. Zo is er een bijna vergane helm te zien en een gasmasker.

Enkele voorwerpen getuigen van de voedseldroppings. Zo zijn er 2 meelzakken die uit vliegtuigen werden gedropt te zien en een tegel met de tekst “voedsel-vrede-vrijheid” met naar een vliegtuig zwaaiende kinderen.

Ook worden enkele fraaie beschilderde bevrijdingskannen getoond met de tekst ‘Nederland vrij, 5 mei 1945’ en zijn samenvattingen te lezen van een aantal vorig jaar opgetekende Montfoortse oorlogsverhalen.

Naar goed gebruik is er in de etalage ook weer een raadvoorwerp. Een band met een afkorting. Wie kan dat ontcijferen en weet meer over het gebruik ervan ? De winnaar ontvangt een net uitgekomen boek over de 2e Wereldoorlog met verhalen en foto’s.

Tot teleurstelling van het bestuur en de vrijwilligers van het Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is toegang helaas nog niet mogelijk, maar u kunt wel de hele expositie van buiten door de grote etalageruiten zien. Ook ’s avonds is deze verlicht.  Tot einde mei is ook nog de tentoonstelling ‘De Knoperij gaat NUTS’ over de aanleg van gas, water, elektriciteit en riolering zo’n 100 jaar geleden, te zien.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021