StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-01-2021
Bijgewerkt op:09-01-2021 10:00

Stichting Hugo Kotestein stuurt bezorgde brief aan kerk Linschoten

Bron: Peter Versloot
    

Het oude dorp van Linschoten staat op het punt ingrijpend te worden gewijzigd. Stichting Hugo Kotestein (SHK) heeft het kerkbestuur van de Hervormde kerk Linschoten een brief gestuurd en opgeroepen de kwetsbare oude kern van het pittoreske dorp te respecteren. Volgens de stichting, die opkomt voor het cultuurhistorisch erfgoed,  is de kerk bezig met een salamitactiek door haar plannen er één voor één er doorheen te loodsen. In januari van dit jaar kwam SHK met een alternatief voor de gewenste uitbreiding van de Wingerd en stelde voor een souterrain onder het huidige gebouw te maken. De stichting wacht nog steeds op een reactie van de kerk op deze mogelijkheid.

SHK vindt dat het plan van de kerk, de versmelting van de Hervormde kerk en de Wingerd met een foyer, een ernstige aantasting is van de historische kern. De kerk heeft inmiddels de eerste stappen gezet door een pad over het voormalige kerkhof naast de kerk aan te vragen, waarna de huidige doorgang tussen kerk en Wingerd na honderden jaren wordt afgesloten. 

Intussen is ook de aanvraag voor de bouw van een nieuwe pastorie in het Weitje van Spruit aan de Nieuwe Zandweg ingediend. Deze kleine open en groene plek in het dorp is zeer geliefd bij de Linschotenaren. Na de bouw van de nieuwe pastorie zal dan de oude pastorie aan de Dorpstraat worden verkocht.

Deze plannen bij elkaar zullen volgens SHK het dorpshart flink doen veranderen. SHK doet nu een beroep op de kerkenraad om de plannen te heroverwegen  en voor het dorp minder ingrijpende alternatieven serieus te overwegen.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021