StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:17-06-2019
Bijgewerkt op:17-06-2019 21:07

Polsstokverspringers bereiken hoog niveau tijdens JEVA-bokaal

Bron: Polsstokbond
    

Afgelopen zaterdag vond de JEVA-bokaal plaats in Polsbroekerdam en de springers hadden te maken met uitstekende omstandigheden. Bij 20 graden viel er af en toe een kleine miezer, maar er was weinig wind, wat tot erg goede resultaten van de springers heeft geleid. Dat leidde er samen met de andere activiteiten toe dat de Polsstokdag een zeer geslaagde dag was. De Polsstokkerdamse springers ontvingen de nieuwe trainingspakken van de sponsors Gebr. Schep en Terberg.

Bij de senioren wist kopman Jaco de Groot (Woerden) tijdens de woensdagavond wedstrijd niet te winnen en ook nu had hij het aanvankelijk lastig. Benschopper Wilco van Amerongen wist al in zijn eerste sprong 19.78 neer te zetten, maar Thomas van Midden (Vlist) wist de wedstrijd definitief open te breken met een perfecte sprong. Woensdag won hij de wedstrijd al en ook op zaterdag was hij goed in vorm. Hij had de tijd om naar de top van de polsstok te klimmen en ging kaarsrecht over naar de andere kant van het water, waarmee hij tot een nieuw persoonlijk record kwam van 20.98 meter. Jaco de Groot wist zich nipt voor de finale te plaatsen, maar in de eerste finaleronde wist hij orde op zaken te stellen. Hij had genoeg tijd om de top van de polsstok te bereiken en ging Van Midden voorbij: 21.57 meter. Hier had de concurrentie geen antwoord meer op.

Dymphie Baas-Van Rooijen (Oudewater) was de dame die met de scepter zwaaide in Polsbroekerdam. In de voorronde zette zij al 15.92 meter neer en in haar laatste sprong liet ze zien erg goed in vorm te zijn. Met 16.68 meter zette zij een nieuw seizoensrecord neer bij de dames. Op ruime afstand volgde Fabienne Overbeek (Benschop) met 13.99 meter. Dit is een mooie opsteker voor Overbeek, aangezien zij op de weg terug is na een vervelende blessure die ze vorig jaar op liep in Polsbroekerdam. Het podium werd gecompleteerd door Julia van Eijk (Haastrecht) met een afstand van 13.48 meter.

In de juniorencategorie leverde de eerste ronde met sprongen direct vuurwerk op. Wijnan van Ingen (Zegveld) gooide met 17.43 meter al hoge ogen en Lucas van Eijk (Haastrecht) opende zelfs met een sterke 18.41 meter. Leider van het De Samenwerking-klassement werd hierdoor flink onder druk gezet en in de voorrondes kwam hij slechts tot een afstand van 17.53 meter. Meerdere keren zat hij hoog in de stok, maar het rechte spoor kon hij niet vinden en ook in de finale beet hij zich stuk op de afstand van Van Eijk. De cum laude-afgestudeerde Timon de Haaij (Lopik) liet wel nog een mooie sprong zien en liet 17.60 meter noteren, waarmee hij achter Van Eijk en Overbeek de derde plek innam.

De meeste spanning in de wedstrijden komen dit seizoen tot nu toe uit de jongens-categorie. Hier worden bijna iedere wedstrijd wel persoonlijke records neergezet en ook deze wedstrijd was het raak. De jonge Benschopper Roy Velis noteerde eerst een persoonlijk van 16.56 meter, welke hij vervolgens nog verder verbeterde tot 17.15 meter. Ook de jongens Mark van der Horst (Schoonhoven) en Harmen Timmerarends (Montfoort) noteerden 17-meter sprongen, maar konden in de voorrondes nog niet voorbij Velis komen. De leider van het De Samenwerking-klassement Guus Hoogland kwam er niet aan te pas en strandde met 16.42 meter op een vierde plaats. In de finale ging Timmerarends nog verder dan de afstand van Velis en pakte hierdoor de JEVA-bokaal.

De meisjes van de Polsstokbond Holland komen ook steeds beter op dreef. De voorronde was een prooi voor Thalina van der Wind (Schoonhoven). Zij kwam tot een nieuw persoonlijk record van 13.08 meter. In totaal wisten maar liefst drie meisjes een 13-meter neer te zetten en Laura Maaijen (Haastrecht) kwam in de finale zelfs tot 14.04 meter. Suzanne Mulder (Vlist) maakte het podium compleet en kwam tot 13.07 meter.

Aankomende week gaan de springers naar Vlist waar op zaterdag zal worden gestreden om de De Samenwerking-bokaal (start 18.30 uur).

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Kees Choice


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020