StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:13-05-2019
Bijgewerkt op:13-05-2019 10:19

Nieuwe namen bij seizoensstart polsstokverspringen

Bron: Media PBHolland
  

Afgelopen zaterdag vond de eerste polsstokwedstrijd van het nieuwe seizoen plaats in Linschoten. De wedstrijd ging om de Van der Vaart-bokaal en leverde een aantal verrassende winnaars op.

Een straffe, frisse wind zorgde ervoor dat de omstandigheden niet optimaal waren voor de springers, maar dat deerde Jaco de Groot (Kamerik) niet om in de eerste wedstrijd van het seizoen al direct over de twintig meter te springen. In de voorrondes wist hij al 19.70 meter te noteren en in de finales kwam de kersverse Kamerikker tot 20.04 meter. Thomas van Midden (Vlist) wist ook een goede indruk achter te laten en kwam tot 19.04 meter. Het publiek werd nog vermaakt met een opmerkelijke sprong van Erwin Timmerarends (Montfoort). De springer stapt binnenkort in het huwelijksbootje en had op de dag van de wedstrijd zijn vrijgezellenfeest. Uitgedost in een speciale outfit belandde hij in de sloot, maar hij wist zichzelf in wedstrijdkleding alsnog naar het podium te springen (18.78 meter).

Bij de dames waren topfavorieten Dymphie Baas-Van Rooijen (Oudewater) en Fabienne Overbeek (Benschop) nog niet aanwezig en daarom was de weg vrij voor andere dames in de topklasse. Wendy Helmes (IJsselstein) liet al direct in haar eerste sprong van zich gelden en kwam uiteindelijk tot een afstand van 14.21 meter. Echter de beste sprong kwam op naam van Joriene Baas (Oudewater). De jonge atlete kwam in haar tweede sprong tot 14.80 meter en pakt hiermee de leiding in het De Samenwerking-klassement. Derde werd Eline Duurkoop, die een stabiele serie neerzette en met haar 13.65 meter de overige concurrentie ver achter zich liet.

Bij de junioren was nieuweling Timon de Haay (Lopik) direct een van de smaakmakers. Meerdere keren zat hij hoog in de stok en zijn 16.77 meter was genoeg voor een tweede plaats op het podium. De onbetwiste winnaar echter was Lucas van Eijk (Haastrecht). Met 17.60 meter gaf hij de concurrentie het nakijken.

Vorig jaar heerste Reinier Overbeek (Benschop) in de jongens-categorie, maar daarvoor is hij nu te oud, waardoor het podium open ligt voor nieuwe toppers. Guus Hoogland (Montfoort) stond vorig jaar al meerdere malen op het hoogste schavot en kwam ook in de openingswedstrijd tot de verste afstand. Met 16.86 meter was hij nipt verder dan Harmen Timmerarends (Montfoort), die tot een afstand van 16.70 kwam.

Ook bij de meisjes-categorie is de topfavoriet doorgeschoven naar de volgende leeftijdscategorie. Demi Groothedde (Jaarsveld) pakte vorig jaar nog vele prijzen in de meisjes klasse, maar moet nu opboksen tegen de dames. Suzanne Mulder (Vlist) wist hier het beste gebruik van te maken. Met 12.65 meter was zij maar nipt verder dan Rianne de Regt (Linschoten). De Regt zette een mooie reeks neer en wist haar persoonlijke record eerst te benaderen, en vervolgens ook nog te verbeteren: 12.49 meter.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024