StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:14-05-2018
Bijgewerkt op:14-05-2018 11:52

Polsstokseizoen begint met kampioenschap van Jaarsveld

Bron: Polsstokbond Holland
  

Na een winterstop van 7 maanden begon zaterdag jl. het polsstokseizoen 2018 op de accommodatie van Jaarsveld met het kampioenschap van Jaarsveld.

Onder nagenoeg ideale omstandigheden, wind licht in de rug en een aangename temperatuur, konden de springers het ruim opgekomen publiek en hun springende concullega's tonen wat ze in de winter aan trainingsarbeid hebben verricht en hoe ze dit kunnen vertalen in de polsstok. Met name bij de heren topklassers heeft de nadruk gelegen bij de aanloop en insprong om de polsstok nog efficiënter te kunnen gebruiken in de race naar de tweede 22 meter sprong na het Nationaal record van Jaco de groot, 22.21 meter.

Die verandering was ook te zien tijdens de wedstrijd waarbij zeker duidelijk werd dat nog niet iedereen de nieuwe techniek volledig onder de knie heeft waardoor veel mislukt sprongen, scheef of nat, het gevolg waren. Maar de goede sprongen werden ook beloond waardoor we aan het einde van de wedstrijd toch de eerste 20 meter van het seizoen konden noteren voor Jaco de groot, 20.12 meter. Hij werd op korte afstand gevolgd door Erwin Timmerarends en Rian Baas, resp. 19.59 en 19.23 meter.

Bij de dames ontbrak nationaal kampioene Fabiënne Overbeek in verband met andere verplichtingen, waardoor het op die schans een strijd werd voor de veteranes Dymphie Baas-van Rooijen en Wendy Helmes. In die strijd liet Dymphie Baas duidelijk haar plannen voor het nieuwe seizoen blijken door van pole-position de leiding in de wedstrijd te nemen en die niet af te staan zodat haar 15.78 meter in de bokaal gegraveerd mag worden als winnende afstand. De 13.76 meter van Wendy Helmes was voldoende voor de tweede plaats voor Brenda Baars, die 12.85 meter op de scoreborden liet noteren.

Bij de Jongens lijkt de strijd dit jaar vooraf al beslist te zijn aangezien Nederlands Kampioen en - recordhouder Reinier Overbeek een klasse apart lijkt te zijn. Zijn strijd lijkt dit jaar op het vlak van grensverleggende afstanden te liggen zoals de eerste 20 metersprong bij de jongens. daarnaast verliest hij zeker ook de junioren niet uit het oog, want hij zal zeker zijn toekomstig klassegenoten dit jaar al zijn hielen laten zien. Iets wat in Jaarsveld nog net niet lukte, 18.13 meter voor Reinier Overbeek tegenover 18.49 meter voor de verrassend goed en soepel springende Richard van Bemmel. Maar dat het dit jaar ook andersom kan zijn lijkt een zekerheid.

Al met al weet polsstokspringend Holland na de eerste wedstrijd waar ze staan en lijkt alleen wedstrijdritme nog nodig voor de absolute topsprongen die zeker in het vat zitten. De volgende wedstrijd is de Verburg kaas bokaal die in zegveld wordt versprongen op zaterdag 20 mei om 18.30 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024