StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:05-12-2017
Bijgewerkt op:05-12-2017 13:28

Koning brengt werkbezoek aan politiebureau Woerden

Bron: Koninklijk huis
  

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 5 december 2017 een werkbezoek gebracht aan politiebureau Woerden. In Woerden staat het hoofdbureau van basisteam De Copen, dat 5 gemeenten bedient (Woerden, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Lopik). Het basisteam heeft 160 medewerkers en is een van de 168 basisteams die Nederland telt.

Tijdens het werkbezoek sprak de Koning met politieagenten en medewerkers van het basisteam en burgemeester Molkenboer van Woerden over de impact van de reorganisatie bij de vorming van de Nationale Politie. Bij de reorganisatie zijn korpsen samengevoegd en zijn functies en takenpakketten veranderd. Dit heeft belangrijke gevolgen gehad voor het dagelijks werk van de politiemedewerkers. De gespreksdeelnemers vertelden de Koning hoe zij dit hebben ervaren en hoe basisteam De Copen invulling heeft gegeven aan vernieuwende manieren van werken. Ook de rol van landelijke protocollen die bij de reorganisatie zijn ingevoerd kwam ter sprake.

Aansluitend sprak de Koning met vertegenwoordigers van het basisteam en de gemeente over de uitdagingen voor de politie en de samenwerking met partners van basisteam De Copen. Het team heeft te maken met de landelijke trend dat zware criminaliteit als drugshandel zich steeds meer nestelt in de kleinere plaatsen. Dit vergt sterk samenspel met gemeente en het Openbaar Ministerie. Daarnaast vragen de inwoners  om eenvoudig, direct contact met de politie, moet de veel voorkomende criminaliteit bestreden worden en is goede preventie belangrijk om het veiligheidsgevoel te vergroten.

In het gesprek met de Koning werden nieuwe werkwijzen van het basisteam besproken die beter aansluiten bij de behoeften van burgers. Na een korte rondleiding werd het werkbezoek afgesloten met een ontmoeting met de medewerkers in de teamkamer van basisteam De Copen.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024