Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.

Geplaatst op:09-10-2017
Bijgewerkt op:09-10-2017 16:38

v.v. Montfoort verliest met 10 man van Bennekom

Slechts in het seizoen 2012-2013 slaagde Montfoort er in 3 punten weg te halen bij het altijd ambitieuze Bennekom. De laatste ontmoeting dateert uit 2015 en toen werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Een tegenstander dus , waar Montfoort zich regelmatig op stuk liep .

De ploeg, met in hun midden Denny van Loen, kende een matige start met slechts 1 punt uit 2 wedstrijden. Tegen Sliedrecht thuis liep men tegen een 4-1 zeperd op en de ploeg was er dus alles aan gelegen een goed resultaat te boeken en aansluiting te vinden.

De wedstrijden van Montfoort werden in winst omgezet , maar om nu te zeggen, dat het allemaal vanzelf ging, dat zeker niet. In de 2e helft tegen de Merino’s liet de ploeg eindelijk zien, waar het, met de nodige vechtlust en motivatie, toe in staat is. De hoop was er dan ook op gevestigd, dat deze lijn zou worden doorgetrokken.

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van trainer van Boksel het stellen zonder de verdedigers Verbiest en Berkouwer (red.: beiden geblesseerd), waardoor er opnieuw geschoven moest worden. De laatste linie werd nu gecompleteerd met Nick van Luinen, die de week daarvoor nog op het middenveld acteerde. In aanvallend opzicht begon Eddy Vorm op de bank en moesten de aanvallende impulsen komen van Marck van Baal en Miquel Ballo met op de 10-positie Dion Gerritsen.

De wedstrijd was nauwelijks 6 minuten oud of opnieuw werd Montfoort getracteerd op een vrije trap op de rand 16 meter. De dienstdoende scheidsrechter zorgde voor de nodige onrust. Allereerst was onduidelijk waarvoor gefloten was en vervolgens was ook de plek onduidelijk. Werd de bal eerst recht voor het doel gelegd, even later werd de situatie naar de rechterhoek van het strafschop gedirigeerd, waar zeker geen overtreding werd gemaakt. Uit de uiteindelijk genomen vrije trap was het Lennart v.d. Peppel, die in een melee van spelers, het laatste tikje gaf en zijn ploeg op voorsprong zette. Evenals in voorgaande duels bleef het ook nu onrustig in de Montfoortse verdediging en moesten alle zeilen bijgezet worden om erger te voorkomen. Tot 2 maal toe was de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar slaagde de thuisploeg erop dat moment niet in om de trekker definitief over te halen.

Na een kwartier spelen werd Montfoort door nog meer leed getroffen toen de scheidsrechter een overtreding van captain Bart Roelofs met direct rood beoordeelde, daar waar ten hoogste geel op zijn plaats was. Met 10 man moest de ploeg van van Boksel verder.  In het verdere verloop van de 1e helft leek zijn ploeg zich enigszins te herstellen. Zo zag Dion Gerritsen zijn vrije trap uit de hoek getikt worden door Christian de Haan, even later gevolgd door een prima actie van Marck van Baal, die uit de draai richting het doel schoot, maar zijn bal geblokkeerd zag, waardoor slechts een hoekschop resteerde. In de slotfase was het Miquel Ballo, die misschien wel de beste kans kreeg, maar zijn actie ging via een verdediger net naast..

Na de rust was er een redelijk evenwicht en had Montfoort nog steeds uitzicht op minimaal de gelijkmaker. Even leek Nicky Besamusca deze in de 62e minuut op zijn pantoffel te hebben, maar dit leverde slechts een hoekschop op, waar verder niets uit voortkwam. 1 Minuut later raakte middenvelder van Ede geblesseerd en werd vervangen door Jesper Atteveld. In aanvallend opzicht werd Nicky Besamusca gewisseld voor Eddy Vorm. Het mocht echter allemaal niet baten, want het was de tot dan onzichtbare Denny van Loen, die zichzelf prima vrij speelde en Robin Vianen kansloos liet.

Op dat moment knakte er iets bij Montfoort en vielen er de nodige gaten in de Montfoortse verdediging. Eerst was het invaller Gerard Smink, die de 3-0 aantekende en in de slotminuut was het wederom Denny van Loen, die ditmaal met een ogenschijnlijk simpele voetbeweging doelman Vianen kansloos liet.

Gezien het vertoonde spel was de nederlaag, ondanks de toch wel negatieve rol voor de scheidsrechter, zeker niet onverdiend. Even leek Montfoort met 10 man meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar Bennekom ging met de geboden kansen effectiever om.

Door dit resultaat zakt Montfoort terug naar de 6e plaats en het is te hopen, dat Montfoort snel het spel laat zien, wat de ploeg tegen ploegen als DOVO en ASWH liet zien. Aankomende zaterdag ligt er zo’n uitdaging als de ploeg van Rodney Sneijder en Evander Sno een bezoek brengt aan sportpark Hofland. In een eerder toernooi hebben beide ploegen zich al met elkaar gemeten en het verschil zat hem slechts in de strafschoppen. Binnen Montfoort is men al druk bezig met deze ontmoeting, temeer omdat men in deze ploeg de aanstaande kampioen ziet van de 1e klasse 1C. Voorlopig is dat niet zo ver, want na 2 nederlagen boekte de ploeg afgelopen zaterdag voor het eerst een benauwde overwinning en staat het vooralsnog met 3 punten op een 10e plaats.

Aankomende zal Montfoort vanaf de eerste minuut moeten laten zien, dat men een rol van betekenis kan spelen in de 1e klasse C. hopelijk kunnen de geblesseerden Verbiest en Berkouwer zich dan ook weer aansluiten bij de selectie.