StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:30-09-2017
Bijgewerkt op:30-09-2017 12:46

Zorg en welzijn vanaf volgend jaar onder één dak

Bron: gemeente Montfoort
  

Een stap voorwaarts in de verhuur van het stadskantoor Montfoort: in de collegevergadering van 25 september 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het aangaan van de intentieovereenkomst voor de verhuur van het stadskantoor aan SWOM, GGD regio Utrecht (GGDrU), Jeugdteam Montfoort, Vluchtelingenwerk en Careyn. Met de komst van al deze partijen vindt een groot deel van de publieke dienstverlening straks plaats onder één dak.

De gemeente heeft de afgelopen periode gezocht naar huurders voor de leegstaande delen van het stadskantoor. Met de komst van de vijf organisaties kan de onderlinge samenwerking worden geoptimaliseerd en de samenhang naar de inwoners vergroot.

Wethouder Jan Vlaar is blij met de komst van deze partijen naar het stadskantoor: “Het is belangrijk dat deze partijen goed bereikbaar zijn. Als partners zien wij meerwaarde in concentratie van meerdere publieke diensten in één gebouw. Met name voor onze inwoners. Dit vraagt ons ook om de komende periode na te gaan denken over een meer algemene naam voor het gebouw wat straks niet alleen meer dienst doet als stadskantoor.”

Jaap Verkroost, voorzitter bestuur SWOM, is blij dat al deze organisaties straks samen gehuisvest zijn in het stadskantoor. “We zien er veel voordelen van in. Samenwerken doen we natuurlijk al, maar als we ook echt allemaal in het zelfde gebouw zitten worden de lijntjes natuurlijk nog korter en kunnen we nog beter samenwerken. Het wordt een duidelijke en centrale plek in Montfoort waar we allemaal te vinden en te bezoeken zijn. De nieuwe locatie zal het inlooppunt van de toekomst worden voor hulp en ondersteuningsvragen voor zorg en welzijn”.
Verbouwing

Om ervoor te zorgen dat de organisaties ruimte kunnen huren in het stadskantoor is een plan uitgewerkt om de begane grond van de gemeente aan te passen. De bestaande receptiebalie gaat door de verschillende partijen gedeeld worden. Dit geldt ook voor de spreekkamers op de begane grond. Het aantal gemeentelijke balies voor burgerzaken wordt teruggebracht naar twee en er wordt een afscheiding gemaakt tussen de gedeelde ontvangstbalie en de balies voor burgerzaken. Verder wordt een groot deel van de begane grond bestemd voor de Jeugdgezondheidszorg van GGDrU, waaronder het consultatiebureau. Tevens zijn ruimtes op de begane grond voorzien voor SWOM, het Jeugdteam Montfoort en Vluchtelingenwerk.

Planning verbouwing
De verbouwing start begin oktober 2017 en duurt ongeveer twee maanden. Het streven is om vanaf 1 januari 2018 alle organisaties onder één dak te hebben. Tijdens de verbouwing blijft het stadskantoor gewoon toegankelijk voor het publiek.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024