Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Luno 1 pakt tweede overwinning

Bron: KV Luno, Paul van Agthoven

Het nog steeds door Carrosserie Bakker gesponsorde LUNO moest dit weekend aantreden tegen Helios uit Castricum. Nog nooit werd er in de rijke historie van beide clubs tegen elkaar gespeeld dus was het afwachten hoe de verhoudingen zouden liggen.

LUNO 2 mocht al om half 1 beginnen en deed dat zeker niet onaardig. Gelukkig waren Bram Landkroon en Job Hoogendoorn weer van de partij en ook Denice van Valkenburg kon dit keer aantreden met The Second.

Het tweede kwam op voorsprong, waarna Helios weer langszij kwam. De tweede helft werd uiteindelijk het verschil gemaakt en won LUNO 2 verdiend van Helios 2 waardoor de nare verliespartij van vorige week vergeten kon worden.

Vervolgens kwam er een klein Hollands buitje over het pittoreske Linschoten wat binnen een kwartier het kunstgrasveld blank zette. Na jarenlang op een sompig grasveld met “sloot” te hebben gespeeld hadden we niet gedacht dit nog eens mee te maken.

Gelukkig was het derde zo lief om met bezems en trekkers het meeste water weg te vegen en nadat Jan met tractor en borstel alles had schoongemaakt kon zowel LUNO 3 als LUNO 1 beginnen.

Het begin vorige week tegen Double Six was zeker niet voor herhaling vatbaar dus iedereen wist wat er te doen stond. Ook de vakken waren weer iets gewijzigd en LUNO begon dan ook zeker beter aan de wedstrijd dan vorige week.

Helios die vorige ook wist te winnen kwam wat moeizaam op gang en probeer het LUNO vooral lastig te maken door met een boomlange rebounder tegen Mike te zetten. Toch vocht Micheal Brussel zich keurig in de wedstrijd en was er van groot voordeel weinig te merken!

Gestaag werden de LUNO aanvallen beter en beter en via sterk steunend werk van de aangevers werd er een 3-1 voorsprong gepakt. Toen de 6-3 op het scorebord kwam was het wachten op de belangrijke 4 verschil. Maar de vele kansen werden niet benut en ondanks een wissel lukte het niet om voor rust al het verschil te maken.Helios kwam zelfs weer dichterbij en maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer… 7-6

De rust werd gebruikt om duidelijk te maken dat er zeker kansen lagen om de wedstrijd naar ons toe te trekken, de afronding was helaas niet zuiver genoeg. Hopelijk konden we net zoals vorige week na rust wederom weer goed voor de dag komen.

Het was Helios die gelijk maakte (7-7) maar LUNO bleef het initiatief houden. Via 9-7 werd het toch weer 9-9 maar daarna nam LUNO door doelpunten van de 4 mannen die op dat moment in het veld stonden een 13-9 voorsprong.
Het gat was gepakt en met nog zo’n kleine 12 minuten op de klok moest dit toch de genadeklap zijn?

Helios bracht “versterking” die door Romeo ter Haar direct werd geblokt en vervolgens maar weer werd gewisseld en ook de volgende heer kon ondanks een doelpunt het verschil niet meer maken.

De prima spelende Anouk Danens werd uit voorzorg vervangen door Rosella Bakker  en ook Rick Barten en Thijs Hoogendoorn brachten al wisselend de LUNO ploeg over de eindstreep. 16-12

Prima overwinning waarin vooral duidelijk was dat het verkrijgen en houden van een goede aangeef (waar in het veld dan ook) uiteindelijk voor doelpunten zorgt en minstens zo belangrijk als het afronden van de uiteindelijk verkregen kans!
Ook verbaal hield de ploeg zicht keurig aan de afspraken en dit bij elkaar belooft veel goeds voor de komende wedstrijden.

De ziekenboeg is helaas nog niet helemaal leeg maar als we dit al kunnen laten zien zonder dat we op volledige sterkte zijn wat zit er dan nog meer in vat?