StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:28-08-2017
Bijgewerkt op:28-08-2017 10:58

NK: Hollandse polsstokverspringers overklassen Friesen

Bron: Polsstokbond Holland
    

Tijdens het Nederlands Kampioenschap op 26 augustus in Jaarsveld heeft het Hollandse kamp vier van de vijf titels in de wacht gesleept. Onder zeer mooie omstandigheden kreeg het publiek – ruim twee duizend toeschouwers – de beste wedstrijd ooit voorgeschoteld. In alle categorieën werden topafstanden neergezet, met als hoogtepunt het Kampioenschapsrecord van Jaco de Groot (Woerden).

In de seniorencategorie was het Wouter van Midden (Vlist) die de wedstrijd open brak. In zijn eerste sprong hij de stok stil en zette hij direct een nieuw persoonlijk record neer: 20.39 meter. Ook Hannes Scherjon (Noardburgum) springt in de eerste seniorengroep over de 20-meter. Met 20.29 meter pakt hij uiteindelijk de vierde plaats. In de tweede groep weet Nard Brandsma (Burgum) in zijn tweede sprong de leiding over te nemen. Een sprong van 20.85 meter is echter niet genoeg, aangezien Hollandse toppers als Jaco de Groot en Erwin Timmerarends (Montfoort) hun kans nog krijgen. De Groot was de afgelopen weken al zeer sterk in vorm en liet zijn vorm ook tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar zien. In zijn derde sprong leek de stok de verkeerde richting op te gaan, echter wist de Hollandse kopman de stok te corrigeren en alsnog naar 21.31 meter te springen. In de finale verbetert hij deze afstand zelfs naar 21.57 meter, een nieuw kampioenschapsrecord.

Nationale wedstrijden in de damesgroep wordt de laatste jaren gedomineerd door de twee kopvrouwen: Dymphie van Rooijen uit Harmelen en de Friese Marrit van der Wal (It Heidenskip). Ook in deze wedstrijd springen deze dames zich weer naar het podium. Van der Wal zet een zeer constante wedstrijd neer met als beste sprong een afstand van 15.95 meter. Van Rooijen komt hiervoor net te kort (15.93 meter). De verrassing in deze categorie wordt echter veroorzaakt door Fabienne Overbeek (Benschop). De jonge Benschopse dame springt in haar eerste sprong 16.05 meter. De andere springsters komen niet in stelling om deze sprong nog voorbij te springen en zo is Overbeek de nieuwe Nederlandse Kampioene.

Het Friese kamp weet slechts één titel mee naar huis te nemen. De juniorenfinale wordt volledig bezet door Friese springers. Waar Ricardo Faaij (Haastrecht) slechts één centimeter tekort komt, ziet hij zijn IJlster-concurrenten Bobby Zwaagman en Jan Teade Nauta samen met Freark Kramer (It Heidenskip) strijden om de titel. Uiteindelijk springt Freark Kramer met 19.85 een nieuw persoonlijk record en wint hiermee de titel bij de junioren.

Waar bij de Tweekamp de Friese jongens en meisjes nog ruim wisten te winnen van de Hollandse collega’s, is dit bij het Nederlands Kampioenschap niet het geval. Al in zijn eerste sprong zet Reinier Overbeek (Benschop) een afstand neer van 18.91 meter. Deze weet hij in zijn tweede sprong zelfs te verbeteren tot 19.17 meter, een nieuw kampioenschapsrecord. Hiermee blijft hij zijn concurrenten Jarich Wijnstra (Tzum) en Wietse Nauta (IJlst) bijna een meter voor. In de meisjescategorie weet plaatselijke favoriet Demi Groothedde (Jaarsveld) het helemaal waar te maken. Haar tweede beste sprong ooit levert 15.62 meter op, wat ruim genoeg is voor de titel. Tweede wordt Femke Rispens (Niehove) met 14.79 meter en het brons gaat naar Bente Vlas (Heeg).

Alle winnende afstanden bij elkaar leveren de beste wedstrijd ooit op, een unicum voor de polsstokvereniging in Jaarsveld. De komende weken zullen de Hollandse en Friese springers strijden om de Pollepleats Nationale Competitie. Woensdag 30 augustus vindt de eerste wedstrijd plaats in Polsbroekerdam (18.00 uur). 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Dance warming up


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020