StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-03-2023
Bijgewerkt op:30-03-2023 13:06

Logeerzorg niet meer weg te denken

Bron: Mirjam Bijlenga
  

Logeerhuis Bredius viert tweede verjaardag!
Het is nog maar twee jaar geleden dat aan de rand van het Landgoed Bredius het Logeerhuis haar deuren opende. Logeerzorg voor mensen met een chronische ziekte of mensen die vanwege ouderdom intensieve mantelzorg ontvangen was toen nog vrij onbekend.

In eerste instantie ontstond ook wat verwarring, omdat mensen dachten dat de mantelzorger er kon uitrusten, terwijl het er juist gaat om degene die zorg nodig heeft. Die kan in het Logeerhuis een periode logeren alsof het een vakantie betreft. De mantelzorger kan hierdoor nieuwe energie opdoen door gewoon ev
Inmiddels is het Logeerhuis niet meer weg te denken. Al meer dan 75 mensen hebben de afgelopen jaren de weg naar het Logeerhuis gevonden. Reden voor een bescheiden feestje. Logés en vrijwilligers genoten afgelopen zondag van een taartje bij de koffie.

Niet alleen de logés ervaren het Logeerhuis als een sfeervolle, warme omgeving. Ook de vrijwilligers, die twee jaar geleden aan dit volledig nieuwe avontuur begonnen, ervaren werken bij het Logeerhuis als een verrijking van hun leven. “Het is een plek die voelt als thuis maar met hotelfaciliteiten én met extra veel persoonlijke aandacht en tijd voor je gasten. Je ontmoet zulke verschillende en bijzondere mensen, soms ook met heel verschillende wensen. De één heeft iets meer zorg nodig en de ander wil vooral activiteiten ondernemen. Ik ga altijd met veel plezier naar het logeerhuis. We hebben ook  een hele mooie groep vrijwilligers!“, zegt Fenny, vrijwilliger van het eerste uur.

Gelukkig worden van vrijwilligerswerk
“Mensen die ook deel willen uitmaken van onze groep vrijwilligers: meld je vooral aan! Nu we steeds vaker een vol huis hebben, kunnen we er nog wel zo’n vijftien vrijwilligers bij gebruiken!”, vult Angela Groothedde, coördinator, aan. Wie interesse heeft kan mailen naar info@logeerhuisbredius.nl of het Logeerhuis even bellen via 0348-591010. “Dan kunnen we direct wat meer vertellen over dit leuke werk. Want voor wie het nog niet wist,” zegt ze lachend, “van vrijwilligerswerk is bewezen dat je er heel gelukkig van wordt en misschien zelfs langer van leeft.

De huidige logés van Logeerhuis Bredius samen met vrijwilligers Fenny en Liesbeth aan de taart! (Foto: Logeerhuis Bredius)

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024