StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:17-10-2021
Bijgewerkt op:17-10-2021 09:30

Protestbijeenkomst voor het behoud van een volwaardige horecavergunning voor Dorpshuis de Vaart.

Bron: Hans Bakker
  

De bewoners van Linschoten hebben in het verleden gestreden om de grote zaal van het Dorpshuis terug te krijgen. Uiteindelijk kreeg Stichting LiBel de toezegging voor het gebruik, maar het duurde 1,5 jaar voordat de gemeente daadwerkelijk de sleutel gaf. Het café mocht, gezien de omstandigheden open maar de zaal mocht niet meer worden gebruikt voor commerciële activiteiten. Tijdens Corona mocht de zaal helemaal niet meer worden gebruikt omdat de ventilatie defect was. Na veel aandringen is de ventilatie gemaakt maar kwam er een beperking op het aantal personen dat in de zaal mag. De capaciteit ging terug van 250 naar 75 personen!

De horecaondernemer van het Dorpshuis kreeg naast alle Corona maatregelen ook van de gemeente beperkingen opgelegd om activiteiten te ontplooien. Het terras mocht wel open, maar uiterlijk tot 20.00 uur (in Montfoort in de binnenstad tot 01.00 uur).

Nadat de horecaondernemer was vertrokken zijn alle inspanningen om het Dorpshuis na Corona weer open te krijgen nog steeds niet gelukt.

Eind juni heeft SBML samen met de gemeente afgesproken dat SBML de vergunning aanvraagt en de gemeente zijn medewerking verleent om e.e.a. zo snel mogelijk af te handelen. Nu, na drie en een halve maand, is er een vergunning aanstaande maar weer met allerlei beperkingen: Een commerciële horeca mag niet, alleen para-commercieel (uitsluitend horeca bij activiteiten in de Vaart, geen feesten, geen bandjes, enz). Sluitingstijd uiterlijk 22.00 uur! En geen terras! 

Een burgerinitiatief om de vloer en toiletten op te knappen wordt verboden! Waarom? Linschoten heeft recht op een café!!

Het is nu tijd voor actie!

Nu er geen enkel café meer is in Linschoten willen we volwaardige horeca met terras waar ook andere activiteiten mogen worden georganiseerd. Waar je een biljartballetje kan stoten, elkaar laagdrempelig kan ontmoeten, krantje lezen, maar waar ook opvang is van onze (oudere) jeugd! Als we met deze beperkte horeca akkoord gaan belooft het weinig goeds voor de herontwikkeling van de Vaart en de daarin geplande horecavoorziening. Ook in het nieuwe plan dat nu in ontwikkeling is, willen we volwaardige en volledige horeca!!

Wat beweegt de gemeente Montfoort om telkens zo dwars te liggen tegen het functioneren van ons Dorpshuis? Een Dorpshuis dat in 1974 met grote financiële bijdragen van de Linschotenaren is gerealiseerd. 

Als Linschotenaren willen we laten zien dat we dit zo niet willen. Op zaterdag 23 oktober om 14.00 uur komen we naar Dorpshuis de Vaart en laten we zien dat we achter SBML staan om nu een volledige horeca met terras te mogen exploiteren en dat dit in de nieuwbouwplannen als voorwaarde wordt meegenomen. We hopen daarmee het college en de politiek te kunnen overtuigen van wat er leeft in ons mooie dorp en dat de gemeente waarmaakt wat ze zeggen: “voorzieningen behouden”.

Linschoten heeft recht op een volwaardig café met een terras!!

We nodigen de raadsleden van harte uit om met de Linschotenaren in gesprek te gaan.

Tot zaterdag 23 oktober 14.00 uur vóór De Vaart in Linschoten.

Mede namens Ingrid Kautz en Jur Huizenga, Hans Bakker

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024