StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-07-2021
Bijgewerkt op:08-07-2021 12:11

College optimistisch over Herstelplan

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Omdat de gemeente in financieel zwaar weer zit, had het College van de Provincie opdracht gekregen om een herstelplan te schrijven, waarin de doelstellingen voor een betere financiële situatie moest worden opgeschreven.

Ook de gemeenteraad zag deze noodzaak en ging dus dinsdag 6 juli tijdens de raadsvergadering unaniem akkoord met de voorstellen. Deze zijn terug te lezen in het verslag van de raadsvergadering van 5 en 6 juli.

RSM: Raadsvergadering 5 en 6 juli 2021 (digitaal) (radiostadmontfoort.nl)

Woensdag 7 juli gaf wethouder van Wiggen een uitgebreide toelichting aan de aanwezige pers. Een van de belangrijkste uitgangspunten van dit plan is, dat er niet wordt bezuinigd op alle voorzieningen in de gemeente. Er wordt dus niet gekort op subsidies aan alle instellingen in de gemeente. Wel gaat er een streep door de indexering, behalve voor salarissen.

Voor 2022 is er een incidente meevaller voor de jeugdzorg van €674.000 en daarmee is de begroting voor dat jaar op orde. Voor de daaropvolgende jaren 2023 – 2025 wordt het vooral spannend wat er in Den Haag wordt afgesproken, Montfoort zit aan de ondergrens qua bijdragen van het Rijk en de hoop is dat dit wordt bijgesteld. In september verschijnt er een circulaire van het Rijk waarin dit duidelijk moet worden. Anders zal de gemeente in de daaropvolgende jaren nog steeds met een tekort zitten van gemiddeld €550.000.00 en dus onder toezicht blijven van de Provincie.

Maar wethouder van Wiggen is en blijft optimistisch en hoopt op een fors hogere bijdrage uit het gemeentefonds. Ook de VNG pleit in deze voor verhoging, omdat er veel gemeenten zijn die in financiële nood verkeren. Op de vraag of er ook gedacht wordt aan fuseren met een andere gemeente, sprak wethouder Ten Hagen duidelijk uit dat dit voor de Raad absoluut geen optie is.

De verwachting is dat de aanpassingen beter zijn dan de huidige tekorten en dat er dus meer structurele financiële ruimte is, waarin met een minimale personele bezetting er een een maximaal resultaat behaald zal worden, aldus wethouder van Wiggen, die hiermee de toelichting afsloot.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021