StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-07-2021
Bijgewerkt op:01-07-2021 12:51

Koninklijke Onderscheiding voor Berend Jan Langenberg

Bron: Lenie Pol Bestuursadviseur Kabinetszaken Montfoort
    

Burgemeester mr. P.J. van Hartskamp-de Jong reikte op woensdag 30 juni bij Bijzondere Gelegenheid een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Berend Jan Langenberg. De heer Langenberg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding tijdens het afscheid van zijn voorzitterschap van Theater in Nederland. Afgekort TIN.

De heer Langenberg zet zich al bijna 50 jaar niet alleen professioneel, maar ook als vrijwilliger in voor de culturele sector. Naast zijn werk heeft de heer Langenberg zich belangeloos ingezet voor verschillende instellingen. Hij was onder andere voorzitter van de Stichting Shaffytheater, voorzitter van het Nederlandse Theaterinstituut, kroonlid van de Raad voor de Kunst, bestuurslid van het Amsterdams Uitbureau, bestuurslid Stichting Koninklijke Schouwburg Den Haag, bestuurslid Theatercompagnie in Amsterdam, bestuurslid internationale producties Maasland, bestuurslid stichting Strooker, voorzitter Top Naeff prijs en voorzitter van het Theater In Nederland(TIN).

De bijdrage van de heer Langenberg als vrijwilliger is veelkleurig en langdurig. De heer Langenberg heeft zich gemiddeld 20-25 uur per week met hart en ziel belangeloos ingezet voor het Theater In Nederland (TIN). Het instituut is belangrijk voor het behoud van het culturele erfgoed in Nederland. Regisseurs, dramaturgen en andere kunstenaars komen hier inspiratie opdoen en kunnen zich verrijken met het culturele verleden van Nederland.

Dankzij de enorme inzet, betrokkenheid en bevlogenheid van de heer Langenberg is de collectie behouden, waardoor dit cultureel erfgoed voor de toekomst bewaard is gebleven. Ook is het zijn onvermoeibare en niet aflatende inzet geweest die ervoor heeft gezorgd dat voor het nieuwe kunstenplan 2021-2024 structureel subsidie is verkregen. Hierdoor is het behoud van het oude theaterinstituut gewaarborgd voor de toekomst. De Nederlandse Theatercollectie is van groot nationaal belang.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021