StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:29-03-2021
Bijgewerkt op:29-03-2021 09:05

Winnaars van de titel springer en talent van jaar 2020.

Bron: Polsstokbond Holland
    

Rian Baas: Springer van het jaar,  Mark van der Horst benoemd tot Talent van het jaar.
Utrechter Rian Baas is door de Polsstokbond Holland benoemd tot Springer van het jaar 2020. In de jaarlijkse verkiezing bleef hij de medegenomineerden, Erwin Timmerarends en Reinier Overbeek voor.

Rian presteerde het,ondanks een lichte blessure aan het begin van het ingekorte seizoen, toch op een verdienstelijke derde plaats in het zeer sterk bezette 'de Samenwerking' puntenklassement  te eindigen met een gemiddelde afstand van 20.23 meter. Daarnaast behaalde de springer van de Polsbroekerdamse polsstokvereniging 3 dagtitels in de wedstrijdcyclus van de Polsstokbond Holland.

Maar de echte kersen op de taart van deze verkiezing waren de verbeteringen van zijn persoonlijk record tot uiteindelijk 21.78 meter ( de tweede afstand ooit binnen het polsstokverspringen!) en zijn prolongatie van het Nederlands Kampioenschap, iets wat sinds 2009 niet meer voorkwam, met een afstand van 21.10.

Als herinnering van deze uitverkiezing ontving Rian een kleine bronzen springer.


Mark van der Horst: Talent van het jaar

Schoonhovenaar Mark van der Horst mag zich het talent van het jaar 2020 noemen. Hij bleef Hidde van Dam en Laura Maaijen voor in deze verkiezing.
In zijn laatste jaar in de jongenscategorie ( t/m 15) presteerde Mark het om de tweede Hollandse jongensafstand ooit te springen met 19.79 meter. Hij won het 'de Samenwerking' jongensklassement met een gemiddelde afstand van 18.38 meter  en werd derde op het in het Friese Bergum gesprongen NK. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de Hollandse Titel die de springer van polsstokclub de Vlist behaalde op het in Jaarsveld versprongen HK.

Polsstokverspringers maken zich op voor seizoen 2021.

Na het door Corona geteisterde seizoen 2020 staan de springers en verenigingen te springen om aan een relatief normaal seizoen 2021 te beginnen. Of het weer terug naar normaal kan, ligt voor een groot gedeelte aan de genomen en nog te nemen anticorona maatregelen zoals voorgeschreven door landelijke en lokale overheden. De verenigingen zijn in ieder geval druk bezig om de accommodaties weer gereed te maken voor de buitentrainingen, die begin april weer zullen starten en natuurlijk het polsstokseizoen zelf waarvan de start staat gepland op 8 mei in Polsbroekerdam.

Actuele informatie over de start van het seizoen kunt u vinden op de website van de polsstokbond Holland: www.pbholland.nl .

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021