StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2021
Bijgewerkt op:06-02-2021 14:18

Wedstrijden op natuurijs mogen niet

Bron: KNSB
    

Als Nederland volgende week natuurijs krijgt, dan zullen daarop geen schaatswedstrijden worden gehouden. De KNSB had de rijksoverheid gevraagd of dit wel mogelijk was, maar dit is vanwege de geldende coronamaatregelen niet toegestaan. De schaatsbond heeft begrip voor de beslissing uit Den Haag.

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB: “We hebben een enorme passie voor de schaatssport, zeker als er natuurijs in aantocht is. Maar wij zien uiteraard ook het grotere belang van de volksgezondheid en de noodzaak om deze coronapandemie zo snel mogelijk een halt toe te roepen.”

Donderdag werd al bekend dat de traditionele strijd om de eerste natuurijsmarathon niet door zou gaan. Competitieleider Willem Hut gaf echter wel aan nog een poging te willen ondernemen voor wedstrijden op open water. “Stel het gaat vriezen en de vorst houdt aan, dan voel ik me moreel verplicht om opnieuw aan te kloppen bij het ministerie”, zei hij.

De laatste keer dat het NK op natuurijs werd gereden was in 2013. Op het Veluwemeer waren destijds Christijn Groeneveld en Mariska Huisman de besten.

Overige activiteiten
Veel natuurijsclubs hebben van de lokale overheden wel toestemming gekregen om de deuren te openen. Uiteraard dienen zij zich wel aan de huidige strenge coronamaatregelen te houden.


Gracht Montfoort, archieffoto Nettie Kuijer

Mensen van 18 jaar en ouder mogen daar in hun eentje schaatsen of hooguit met z’n tweeën, maar dan wel op 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 17 mogen wel in grotere groepjes schaatsen. Schaatswedstrijden en toertochten zijn niet de bedoeling en kleedkamers en kantines van ijsverenigingen blijven dicht. Maar een koek-en-zopietent, waar je buiten iets te eten en drinken afhaalt, mag in sommige gevallen wel.

Als het echt veel te druk wordt of als schaatsers zich duidelijk niet aan de regels houden, zullen burgemeesters ingrijpen door bijvoorbeeld een parkeerplaats of een ijsbaantje te sluiten. Dat zegt de voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters Hubert Bruls, zelf burgemeester van Nijmegen. Bruls waarschuwt schaatsliefhebbers dat ze extra voorzichtig moeten zijn. “De druk op de zorg is al hoog, die moeten we niet nog meer belasten”, aldus de burgemeester, doelend op ongelukken die vooral onervaren schaatsers makkelijk overkomen.

Natuurlijk heeft ook de Montfoortse IJsclub het hierover gehad
en a.s. maandag hakken ze de knoop door. Ze hebben de gemeente ook gevraagd naar richtlijnen en adviezen vanwege de huidige Covid situatie.
De ruimte is relatief beperkt en als er veel mensen op af komen is het onmogelijk de ruimte van 1,5 meter te handhaven en ze kunnen niet, zoals de Vechtse banen, met tijdsloten werken en hebben natuurlijk geen loket.

Als de grote Gracht in Montfoort dicht zou vriezen is het een ander verhaal en gaan ze zich zeker inzetten.
 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021