StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-08-2020
Bijgewerkt op:09-08-2020 09:09

Blue Holiday op het Gemaal

Bron: Lyanne de Laat, communicatie, Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht
    

Op 15 en 29 augustus is het blue holiday op het Gemaal, Hoogstraat 31 in Haastrecht. Kinderen maken op die bewuste zaterdagmiddagen in hun zomervakantie buiten onder leiding van kunstenaar Monique van Wensveen een kunstwerk in blauw. In de tussentijd worden hun (groot)ouders in het Gemaal rondgeleid. Deelname is gratis. 
De workshops zijn voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. Er zijn er twee per middag; van 13.00-14.30 uur en van 15.00-16.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via T 06-1374 9168 of info@gemaalhaastrecht.nl. Kort na de aanmelding hoor je op welk tijdstip je wordt verwacht. 

Het verhaal van het Gemaal gaat over waterbewustzijn, waterveiligheid en bodemdaling. Met de techniek van blauwdrukken en materialen in en rond het Gemaal brengt Van Wensveen kinderen op ideeën en gaan ze aan de slag. Na anderhalf uur nemen ze hun eigen kunstwerk ¬- in blauw - mee naar huis. Blauwdrukken is een oude fotografische techniek die vooral gebruikt werd voor het maken van kopieën van grote technische tekeningen en plattegronden. Het blauwdrukken zelf werkt het snelst in de buitenlucht. Dat is een gunstige bijkomstigheid in deze coronatijd.  

Rondleiding
Vanwege de coronamaatregelen opent het Gemaal alleen op zaterdag- en zondagmiddag haar deuren. Bezoekers zijn welkom na reservering. Wat is gezelliger om samen met je (klein)kind op pad te gaan, zoals naar het Gemaal en dat ieder daarbij een eigen programma heeft? Als ouder of opa en oma krijg je een rondleiding in een klein groepje en de kinderen maken intussen een blauw kunstwerk. De middagen zijn mogelijk door een bijdrage van de gemeente Krimpenerwaard. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020