StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-07-2020
Bijgewerkt op:21-07-2020 10:32

Plan van aanpak voor pilot Natuurlijk Sturen in Benschop

Bron: Taco Jansonius Lopikerwaarden Streekfonds
  

Het Lopikerwaarden Streekfonds en de Werkgroep Veilig Benedeneind hebben wethouder Spelt van Lopik maandag 6 juli jl. een plan aangeboden om met Natuurlijk Sturen aan de slag te gaan aan het Benedeneind in Benschop. Het voorstel aan de gemeente is om dit najaar van start te gaan en een half jaar later een inrichtingsvoorstel gereed te hebben.

Natuurlijk Sturen gaat over een andere manier naar wegen en het landschap eromheen kijken. Minder focus op bebording, paaltjes en drempels  – en juist meer aandacht voor landschappelijk passende elementen. Hierdoor gaan mensen (onbewust) anders rijden: rustiger en vriendelijker. Natuurlijk Sturen is iets nieuws en volop in ontwikkeling. Het Lopikerwaarden Streekfonds houdt van het omdenken dat hierbij hoort en daagt overheden en streekbewoners uit om dit ook te doen. Om zo samen tot voorbeeldprojecten in gebied te komen.


Bart Haaksman van de Werkgroep Veilig Benedeneind biedt wethouder Spelt van Lopik het plan van aanpak Natuurlijk Sturen Benedeneind aan.

Een eerste pilot wil het Streekfonds in Benschop realiseren. De verkeersveiligheid op het Benedeneind Zuidzijde in Benschop is al langere tijd onderwerp van discussie. Vorig jaar besloot de gemeenteraad van Lopik een voorstel voor nieuwe verkeersmaatregelen aan te houden in afwachting van de resultaten van een onderzoek van het Lopikerwaarden Streekfonds. Dat is inmiddels gereed en geeft voor 11 locaties aan het Benedeneind concrete suggesties om de weg anders in te richten vanuit Natuurlijk Sturen-principes. Ook is een plan van aanpak opgesteld waarmee de gemeente Lopik samen met bewoners, verenigd in de Werkgroep Veilig Benedeneind, en het Lopikerwaarden Streekfonds de eerste ontwerpen kan uitwerken tot een concreet wegontwerp.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024