StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:24-07-2019
Bijgewerkt op:24-07-2019 11:08

Jaco de Groot wint Van Vliet Caravans Cup

Bron: Polsstokbond Holland
    

Jaco de Groot (Kamerik) heeft de negentiende editie van de Van Vliet Caravans Cup gewonnen in Linschoten. Na een aantal stevige onweersbuien in de middag brak de zon precies op tijd door voor de 1e klasse wedstrijd. De springers hadden wind mee, maar echte topsprongen bleven uit. De Groot zijn winnende afstand van 20,58 m. is nog ruim anderhalve meter onder zijn Nederlands Record.

Rian Baas (Utrecht) kwam het beste uit de voorronde met 20,46 m., maar hier ging de Groot in de finale dus nipt overheen. Ricardo Faaij (Haastrecht) pakte verrassend de derde plek met een seizoensrecord van 19,27 m. Dit was zijn eerste podiumpositie van het jaar. Paul van Meijeren (Zegveld) wist deze week aansluiting te vinden bij de top door op woensdag een persoonlijk record van 19,34 m. te springen en dit zaterdag te benaderen met zijn 19,12 m.

Wendy Helmes (IJsselstein) won de wedstrijd bij de dames met 15,49 m. Hiermee was ze net verder dan Dymphie Baas (Oudewater) die kwam tot 15,32 m. Laatstgenoemde heeft als doel om het Nederlands Record te verbeteren en dat is de afgelopen week een stukje moeilijker geworden. In Friesland wist Marrit van der Wal (It Heidenskip) dit record aan te scherpen tot 17,89 m. Hier zal Demi Groothedde (Jaarsveld) nog niet veel mee bezig zijn. Zij verbeterde met een spectaculaire sprong haar seizoensrecord naar 15,03 m. en pakte brons.

Bij de junioren ziet Reinier Overbeek (Benschop) de concurrentie steeds dichterbij komen. Toch was zijn 19,59 m. duidelijk de verste afstand. Daniel Cluistra (Haastrecht) en Chris Anker (Vlist) deden goede zaken voor het De Samenwerking Klassement met respectievelijk 18,73 en 18,56 m. Hiermee verstevigden zij hun posities in de top 4. Lucas van Eijk (Haastrecht) kwam er op zaterdag niet aan te pas, maar wist op woensdag zijn persoonlijk record aan te scherpen tot maar liefst 19,66 m.

De jongens topklasse was de spannendste categorie. Roy Velis (Benschop) ging na de voorronde nog aan de leiding met 17,26 m. Thuisspringer Harmen Timmerarends (Montfoort) ging daar in zijn eerste finalesprong overheen met een fantastisch persoonlijk record van 17,77 m. Zijn clubgenoot Guus Hoogland (Montfoort) kwam centimeters tekort met 17,49 m. en werd tweede.

De uitschieter van de avond was Suzanne Mulder (Vlist) bij de meisjes. In de finale verpulverde zij haar persoonlijk record naar 14,81 m. en dat was ruim verder dan de rest. Laura Maaijen (Haastrecht) verstevigde haar koppositie in het De Samenwerking Klassement wel doordat zij haar 13,83 m. al in de voorronde sprong. Derde werd thuisspringster Rianne de Regt (Linschoten) met 13,13 m.

Volgende week reizen de polsstokverspringers naar Friesland voor de prestigieuze Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) in It Heidenskip. Dit is samen met het Hollands en Nederlands Kampioenschap één van de drie belangrijkste individuele titels.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020