StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-07-2019
Bijgewerkt op:23-07-2019 22:16

Diamanten huwelijk in Linschoten

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Op 22 juli 1959 vond het kerkelijk huwelijk plaats tussen Riet Van Leusden en Joop Severs. Burgemeester Van Hartskamp-De Jong ging hen persoonlijk feliciteren op maandag 22 juli 2019.


Joop en Riet op 22 juli 1959 bij de R.K. kerk in Vleuten;

Riet en Joop leerden elkaar kennen op een dansavond in Vleuten. Na drie jaar verkering, waarin ze elkaar helaas weinig konden ontmoeten omdat Joop zijn dienstplicht vervulde, trouwde het paar voor de wet op 10 juli en 12 dagen later voor de kerk. Een korte tijd woonden ze in, daarna vond het paar een huisje voor vier gulden per week. 

De familie Severs bestaat uit keiharde werkers. Zo was Joop o.a. ambulancechauffeur en startte hij een succesvol transportbedrijf aan de Strick van Linschotenstraat. Vrouw en kinderen hielpen al snel mee, van typewerk tot factureren, van laden en lossen tot het rijden met de zware wagens. Het was zeven dagen per week werken, want de rekeningen moesten worden betaald. Ook waren zij tien jaar lang de ijsverkopers van Linschoten.


Joop en Riet bij de shovel (2009 = 50 jaar getrouwd);
Een bekend beeld in Linschoten is Joop op de shovel, met de bak omhoog, die een lading tuingrond of zand bij een particulier in Linschoten gaat afleveren

Op zijn 75e verjaardag droeg Joop het bedrijf over aan zijn zonen Ruud en Hans. “Ik heb nog een poosje in de weg gelopen,” vertelde Joop lachend. 
Het kwieke stel werd gezegend met drie dochters, twee zonen en elf kleinkinderen. Riet fietst nog elke dag 10-12 km. Joop wandelt graag en steekt nu ook een handje uit in het huishouden. “Nooit gerealiseerd dat huishouden zoveel werk was,” gaf hij toe.

 

13 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 13 foto's die bij dit artikel horen: Severs

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022