Geplaatst op:18-06-2018
Bijgewerkt op:18-06-2018 15:19

sv Lopik kan zich opmaken voor herkansing tegen HBOK.

Bron: Bert Haars

Enkele honderden supporters waren vanuit Lopik met twee touringcars en eigen vervoer afgereisd naar Bussum om de ploeg van trainer Bertus van Schaik aan te moedigen in deze finalewedstrijd met als inzet promotie naar de 2e klasse.

Na een hectische week bleek Lopik echter niet opgewassen tegen het technisch vaardige BFC. In de eerste kwartier was het duidelijk dat Lopik het moeilijk zou gaan krijgen en vooral de rechterspits Olivier Blauw bleek in zeer goede doen. Lopik moest alle zeilen bijzetten maar kwam na scherpe omschakelmomenten ook tot enkele kansen.

In de 20e minuut kreeg Jostein Ohm een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar zijn schot werd door keeper Twan Schimmel knap tot corner verwerkt. Rond de 35e minuut frommelde Lopikspits Ardy de With zich door de verdediging van BFC maar zijn schot werd gekeerd door keeper Desmond Ording, in de rebound schoot Jacco Borst de bal in het zijnet.

De grootste kans om de score te openen was er voor Dico Knevel. In de 42e minuut veroverde hij de bal op het middenveld en ging alleen op Schimmel af maar zijn harde schot was te hoog gericht. In de slotminuten van de eerste helft greep- de gedreven spelende - Bas Landman een aantal keren goed in, maar kwam Lopik op slag van rust toch op achterstand. Het was Olivier Blauw die de bal knap aannam en snoeihard via de onderkant van de lat binnen schoot, 1-0.

Helaas kon Landman als gevolg van een blessure niet verder en werd hij in de tweede helft vervangen door Jochem de Jong. In de 55e minuut maakte Twan Schimmel een hard schot van Knevel onschadelijk en tikte hij kort daarna een kopbal netjes over de lat. De druk van BFC werd echter groter en Lopikspeler Tom Grootendorst kon na een razendsnelle counter de bal ternauwernood tot corner verwerken. In de 70e minuut bereikte een goede pass van Reda Reddam de Lopikspits Jordy Keja. Het schot van de hardwerkende Keja werd helaas voor Lopik tot corner verwerkt.

In de 73e minuut viel aanvoerder Mark Broekhuizen uit met een blessure en werd vervangen door Jako den Uyl. In de 78e minuut scoorde Olivier Blauw na een snelle counter de 2-0. Lopik gaf zich nog niet gewonnen en had in de 83e minuut van de wedstrijd pech dat een schot van Jacco Borst op de bovenkant van de lat belande. In het slot van de wedstrijd kopte Knevel vervolgens nog de 3-0 tegen de touwen, waarna de prima leidende scheidsrechter Spaan terecht geen aanleiding had om extra tijd toe te voegen en voor het eindsignaal van deze zeer sportieve wedstrijd floot.

Opmerkelijk voor deze finalewedstrijd was dat scheidsrechter Spaans geen enkele keer een kaart hoefde te trekken. BFC was uiteindelijk de terechte winnaar en speelt volgend jaar in de 2e klasse. Lopik zal zich aankomende week goed moeten voorbereiden en speelt op 23 juni as. in Amsterdam om 14:00 uur de herkansingwedstrijd tegen HBOK, de winnaar van deze wedstrijd vult de extra vrijgekomen plaats in de 2e klasse in.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Tom Grootendorst, Reda Reddam, Mark Broekhuizen (73e Jako den Uyl), Jordy Keja, Floor Manschot, Dave van de Akker, Bas Landman (46e Jochem de Jong), Ardy de With (80e Matrix Tuls), Gianni de Bruin, Jacco Borst.