Geplaatst op:12-03-2018
Bijgewerkt op:12-03-2018 13:07

Benschop wint derby van Lopik

Bron: Bert Haars

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Het weer was prima en het publiek was in grote getale aanwezig. De sfeer was perfect en na 5 minuten was het Jonathan Werrie die een diepe crossbal speelde op Bas Landman. Bas, die na een blessureperiode zijn rentree in de hoofdmacht van Lopik maakte, bewees direct zijn waarde voor het team en scoorde de  snelle 0-1.

Lopik kon maar kort van deze voorsprong genieten want in de 13e minuut was het David Verweij die de gelijkmaker aantekende nadat laatste man Jacco Borst uitgleed, Verweij daarop goed anticipeerde en keeper Twan Schimmel kansloos liet. Een uiterste poging de ingeschoten bal alsnog op de lijn te keren lukte ook Dave van de Akker niet, 1-1.

In de eerste helft werd het publiek vermaakt met een boeiende en prima wedstrijd van beide ploegen. Lopik was in deze fase zeker niet de mindere ploeg en creëerde goede kansen. In de 33ee minuut kon de uitblinkende Melvin Lamens niet voldoende kracht zetten bij een kopbal en in de 35e minuut spatte een geweldig schot van Jonathan Werrie op de lat uiteen en kwam de thuisploeg wel heel goed weg.

In de 39e minuut werd een diepe bal van de sterk spelende Niels Beeres verkeerd ingeschat door Lopik en Jeroen Lamboo bracht de koploper op een 2-1 voorsprong. Aan het slot van de eerste helft was Benschop gevaarlijker dan Lopik maar gescoord werd er niet meer zodat de ploegen een zeer vermakelijke en prima eerste helft afsloten met een 2-1 ruststand.

Na de rust bracht Lopik de van een lange blessure terugkerende Mark Broekhuizen in het veld voor jeugdspeler Rick Timmer, die overigens prima overend bleef in deze beladen derby. De tweede helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er was minder dreiging en minder mooie momenten voor de doelen.

De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht en met een gezonde en sportieve inzet en strijdlust die bij een derby thuishoort, was er geen moment sprake van onsportief gedrag van beide rivalen.

In de 74e minuut verspeelde Jacco Borst de bal op  ongelukkige wijze aan de net daarvoor ingevallen en verse kracht Thomas Banfi. Deze spitsspeler stoomde op keeper Schimmel af en de uitkomende keeper van Lopik tikte de bal keurig weg van zijn voeten. Echter raakte Banfi hierbij uit balans en kwam ten val, scheidsrechter Bax stond op grote afstand van het voorval maar kende Benschop een strafschop toe.

Hoewel dit al uiterst discutabel was bleek het geven van een penalty niet voldoende voor de scheidsrechter en toonde keeper Schimmel ook nog een directe rode kaart! Heel jammer dat de scheidsrechter, die in de eerste helft de wedstrijd behoorlijk had geleid, deze mogelijk onterechte beslissing meende te moeten nemen. David Verweij had aan de protesten van Lopik uiteraard geen boodschap en schoot de penalty hard langs de ingevallen keeper Wesley Benschop waardoor de 3-1 op het scorebord stond. In het laatste kwartier ontvingen Jonathan Werrie en Dave van de Akker v

oor geringe overtredingen allebei hun tweede gele kaart van de wedstrijd en eindigde Lopik uiteindelijk met acht spelers deze wedstrijd. Jammer dat de scheidsrechter in de slotfase deze mooie en faire wedstrijd op deze wijze moest laten eindigen. De winst voor Benschop was uiteindelijk mee te leven maar het grote verlies voor Lopik zal zich mogelijk in komende wedstrijden verder gaan tonen.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jacco Borst, Dave van de Akker, Floor Manschot, Rick Timmer (46e Mark Broekhuizen), Jonathan Werrie, Davy Boon, Melvin Lamens, Bas Landman (56e Jako den Uyl), Reda Reddam, Ardy de With (75e Wesley Benschop).