Geplaatst op:06-11-2017
Bijgewerkt op:06-11-2017 11:57

v.v. Montfoort houdt aansluiting bij de top

Na de smadelijke nederlaag bij het laaggeplaatste SVL uit Langbroek had de ploeg van Aart Jan van Boksel in sportief opzicht wel wat recht te zetten, wilde de ploeg aansluiting houden bij de top in de 1e klasse C.

In verdedigend opzicht had de trainer iets geschoven, waardoor Chris Resida samen met Ricardo Bakker het centrum van de verdediging vormde en Don Mimpen en Mike van Oostrom de backposities innamen.

Hoewel de ploeg uit Giessen voor Montfoort onbekend was, was men in Montfoort toch gewaarschuwd daar de ploeg de zaterdag ervoor ruimschoots (6-2) won van koploper LRC. Een moment van verzwakking kon dus wel dodelijk zijn.

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter van Essen zat Montfoort er direct bovenop en werden er enkele mogelijkheden gecreëerd. Zo waren er kansjes voor Miquel Ballo en Marck van Baal, waarbij het vooral schortte aan de afwerking.

Ook Nick Koppers liet in deze wedstrijd zien steeds meer naar zijn oude vorm te groeien. Na een klein half uur zag hij zijn inzet via doelman Mijdam en de kruising naast gaan .

Hoewel de meeste kansen voor de thuisploeg waren liet ook GRC’14 zich niet helemaal onbetuigd. Vooral de vleugelspelers van de ploeg uit Giessen hielden de backs van Montfoort behoorlijk bezig en bij vlagen liet de ploeg zien niet in de onderste regionen thuis te horen.

Na 37 minuten kreeg de ploeg van trainer van Helmond een 1e grote kans om in scoringspositie te komen, maar de vrije trap even buiten de 16 meter leverde via de muur niet meer op dan een hoekschop, waarbij doelman Vianen uiteindelijk met de vuisten redding bracht.

In de slotfase van de 1e helft waren Marck van Baal ( binnenkant paal) en Nick Koppers (naast) dicht bij de openingstreffer, maar ook zij hadden het geluk niet aan hun zijde.

Na de thee startte Montfoort slordig en leidde een verkeerde terugspeelbal tot de nodige onrust, maar 3 minuten later had de thuisclub weer controle over de wedstrijd en was het Marck van Baal die weer dicht bij een treffer was. Een verre uittrap van doelman Vianen schatte de verdediging van GRC’14 verkeerd in en bracht hiermede de Montfoortse spits in stelling. Het was echter doelman Mijdam, die redding wist te brengen.

Na ruim een kwartier spelen was daar dan toch de verlossende treffer en het was Nick Koppers , die in een melee van spelers uiteindelijk het beslissende tikje gaf en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette.

De teleurstelling bij GRC’14 en de supporters was groot, waardoor de ploeg zich liet verleiden tot grovere actie. Bij één van die acties werd Miquel Ballo van achteren door Kelvin van Es onreglementair onderuit gehaald en kon de door GRC’14 enorm bekritiseerde scheidsrechter van Essen niets anders dan deze speler uit het veld te sturen.

Uit deze ondertalsituatie leek GRC’14 moed te putten, want enkele minuten later zag de ploeg de bal via de binnenkant paal weer het veld inspringen en bleef Montfoort de gelijkmaker bespaard..

Marck van Baal maakte echter aan alle onzekerheid een einde door slordig verdedigen te bestraffen en de bal in een leeg doel te deponeren.

Een kwartier voor tijd Kreeg de hardwerkende Miquel Ballo een publiekswissel en werd zijn plaats ingenomen door Eddy Vorm, die, nauwelijks 10 seconden in het veld, zijn kopbal rakelings over zag gaan.

Montfoort kreeg voldoende mogelijkheden de voorsprong te vergroten , zeker toen doelman Mijland in de ogen van scheidsrechter van Essen hands maakte buiten de 16 meter en met een rode kaart het veld moest verlaten, dit onder groot protest van de vele meegereisde supporters van de ploeg uit Giessen. De ploeg moest verder met 9 man, maar gescoord werd er niet meer.

Na afloop was in de ogen van alles wat GRC’14 lief was , de scheidsrechter de kwaaie pier. De uitslag had echter veel hoger uit kunnen vallen als er door de thuisploeg zuiniger omgegaan was met de geboden kansen.

Dat laatste was echter het enige puntje van kritiek, waarbij pech en gebrek aan geluk ook een belangrijke rol speelden. Eén ding was echter zeker, de ploeg van Aart Jan Boksel had zich duidelijk gerevanceerd voor het mindere spel tegen SVL.

Door dit resultaat sluipt Montfoort naar de top en is de topper uit bij DUNO Doorwerth van essentiëel belang als het gaat om de te vergeven periodetitel. De komende dagen krijgt de ploeg even rust om de wonden te likken en op 18 november. helemaal scherp te zijn voor deze ontmoeting.