StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-02-2024
Bijgewerkt op:26-02-2024 11:24

Mentaal gezond blijven door vrijwilligerswerk

Bron: Mirjam Bijlenga
  

 Als je de vraag krijgt of je weleens gedacht hebt aan vrijwilligerswerk is de eerste gedachte vaak: daar heb ik geen tijd voor.  Mirjam Bijlenga, regelmatig te vinden bij de kraam van Logeerhuis Bredius om vrijwilligers te werven, zegt daarover: “Mensen die nog nooit vrijwilligerswerk hebben gedaan denken dat vrijwilligerswerk je vooral iets kóst. Wat ze niet beseffen is dat het je juist heel veel oplevert”.  

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat werken als vrijwilliger je oprecht gelukkiger maakt.  Zo vermindert het bijvoorbeeld stress, is het goed voor je mentale en fysieke gezondheid en levert het je sociale contacten op. De positieve gezondheidseffecten van vrijwilligerswerk zijn groot.

Voor vrijwilligers bij Logeerhuis Bredius is dat herkenbaar. De vrijwilligers werken in een team, en het samenwerken met andere vrijwilligers zorgt naast de ontmoeting met logés en mantelzorgers voor verbinding. Als vrijwilliger hoor je bij een groep mensen die bezig is met hetzelfde doel. Bij het Logeerhuis gaat het erom mantelzorgers te ontlasten door hun naaste die komt logeren een mooie tijd te bieden. Vrijwilliger Jannie geeft aan: “Je weet dat het goed werk is, maar daarbij is het ook heel gezellig werk. Je wordt er een soort blij van.

Daarnaast worden er ook leuke bijeenkomsten buiten het Logeerhuis georganiseerd, waar je je collega-vrijwilligers tegenkomt. Daar zijn we dan ook bijna allemaal, zo betrokken zijn we bij elkaar”.
Bijlenga heet nieuwe vrijwilligers van harte welkom. “ Tegen mensen die twijfelen kan ik alleen maar zeggen: probeer het gewoon een tijdje”, zegt ze. “Je kan altijd weer stoppen, maar de kans is groot dat je dan al bent aangestoken door het ‘vrijwilligersvirus’. En dan wéét je dat het je inderdaad heel veel teruggeeft!”  

Logé (links) geniet van een uitje op de duofiets met vrijwilliger Kees. (Foto Stichting Logeerhuis Bredius)

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024