StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-01-2024
Bijgewerkt op:16-01-2024 16:12

Logeerhuis Bredius blij met prachtig resultaat Fluitketelcurlingcompetitie.

Bron: Mirjam Bijlenga
  

Eenmaal per jaar loopt heel Woerden uit voor de populaire fluitketelcurlingcompetitie. Deze, door de Woerdense serviceclub JCI Het Groene Hart, georganiseerde competitie is voor veel teams een reden om met elkaar vooral een leuke avond te hebben.

Maar minstens zo belangrijk is het feit dat met de opbrengst een lokaal doel wordt gesteund. Dit jaar was dat Logeerhuis Bredius. Uit handen van één van de JCI-organisatoren Niek Kwakkernaat ontving logeerhuis-bestuurslid Jolanda van de Spiegel symbolisch een fluitketel met daarop het eindbedrag van € 7350. Jolanda haar verbazing bij het zien van dit geweldige bedrag was groot: “We wisten dat het een mooi bedrag kon worden maar dit is echt boven verwachting! Voor ons is dit geld heel belangrijk want we ontvangen weliswaar voor elke dag dat een logé bij ons verblijft een vergoeding maar er blijft altijd nog wat te wensen over!”


Bestuurslid Stichting Logeerhuis Bredius neemt “fluitketel cheque” in ontvangst. (Foto: Stichting Logeerhuis Bredius)

Logeerhuis Bredius biedt een plek aan mensen die vanwege een chronische ziekte of aandoening zorg ontvangen van een naaste, de mantelzorger, waarbij het prettig is dat de mantelzorger een ‘pauze’ krijgt van het zorgen en zelf nieuwe energie op kan doen. Hierbij kan gedacht worden aan inwoners met Parkinson, een vorm van dementie of Niet-Aangeboren -hersenletsel. Gebleken is dat deze vorm van ondersteuning  overbelasting tegengaat of voorkomt.

“Hierbij is het heel belangrijk dat logés ook in de nacht een beroep op iemand kunnen doen. Mantelzorgers moeten het vertrouwen hebben dat er goed voor hun naaste wordt gezorgd. Door een kleine onkostenvergoeding aan te bieden aan ‘nacht-vrijwilligers’ lukt het ons ook deze slaapwachten goed te organiseren. De opbrengst van de curling helpt ons hierbij”, aldus Jolanda. Mensen die meer informatie willen, gebruik willen maken van het Logeerhuis of vrijwilliger willen worden kunnen altijd contact opnemen via 0348-591010.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Koningsdag programmering


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024