StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-07-2023
Bijgewerkt op:17-07-2023 18:44

Polsstokverspringen Vlist, 15 juli 2023

Bron: Polsstokbond Holland
  

Wind speelt grote rol bij de wedstrijden in Vlist. Polsstokverspringen is geen eenvoudige sport:  het controleren van de stok en er ver mee springen vergt vele jaren training. Als de weersomstandigheden er een extra handicap bij voegen is een natsprong snel gemaakt. Zaterdag was dit het beeld bij de strijd om de ABZ De Samenwerkingsbokalen.

Senioren
Bij de senioren was Daniel Cluistra uit Haastrecht de eerste die dwars door de wind een prachtige 19.24 m sprong wat hem uiteindelijk de derde plaats opleverde. Reinier Overbeek zag een aantal sprongen door de wind mislukken maar het lukte hem om 19.40 m te noteren. Lucas van Eijk sprong op zijn thuisschans het verste 19.57 m en werd hiermee de winnaar van de bokaal.

Dames
Bij de dames werd het een zeer spannende strijd tussen Tessa Kramer en Susanne Mulder, beide dames springen bij polsstokclub De Vlist en zijn gewend aan de eigen schans. Tessa ging als eerste de finale in maar Susanne zette met 15.55m de verste afstand neer. In de allerlaatste sprong van dewedstrijd liet Tessa zien wat voor bijzondere sportvrouw zij is. Ze sprong 15.87m. Lieke Stolwijk uit Bodegraven werd met 13.85m knap derde bij de dames.

Junioren
Ook de junioren streden tot in de finale voor de bokaal. Mark van de Horst (18.81m) en Hidde van Dam (19.22m) leverden beide een knappe reeks sprongen af die telkens in de buurt van de verste sprong eindigden. Hier werd Harmen Timmerarends met 17.51m de derde op het podium.

Jongens
Bij de jongens kon slechts ééen deelnemer een afstand noteren. Harmen Bogaard sprong 16.83m. De rest van de deelnemers werd tot drie keer toe in het water geblazen.

Meisjes
Ook bij de meisjes ging het bij iedereen in de eerste sprong mis, maar lukte het in de volgende pogingen toch om een afstand te noteren. Gemma van Oosterom 12.49m, voor Tessa van Vliet 11.84m en Isabel Overbeek 11.65m.

Naast de bokalen en prijzen werden door Dirk van ’t Riet ook namens sponsor ABZ De Samenwerking nieuwe gele tenues voor de leiders in het klassement uitgereikt.

Komend weekend zijn de wedstrijden in Polsbroekerdam.

De volledige uitslag is te vinden via de link https://www.pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4289

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024