Wedstrijdverslag Jaarsveld 13 Augustus

Bron: Media PB Holland

Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld
Onder prima weersomstandigheden (bijna geen wind) werd zaterdagavond in Jaarsveld met de polsstok gesprongen om de Nowa Computers Bokaal.
Bij de senioren startte Erwin Timmerarends uit Bodegraven sterk aan de wedstrijd, hij zette in zijn eerste poging 19.11 meter op de borden . Thomas van Midden uit Vlist, welke het altijd goed doet op de schansen in Jaarsveld, kwam in zijn 2e sprong met een antwoord: 20.13 meter. Deze afstand bleek uiteindelijk de winnend afstand te zijn. Het lukte Erwin Timmerarends niet om zijn afstand te verbeteren. Wouter van Midden uit Vlist kwam nog dichtbij deze afstand, hij zette in zijn laatste poging 19.10 meter neer, goed voor een 3e plaats.

Bij de dames was het een spannend strijd. Joriene Baas uit Oudewater ging met de beste papieren de finale in (15.12 meter), maar werd nipt afgetroefd door Fabiënne Overbeek uit Benschop met 15.19 meter. Kimberly Slootjes uit Haastrecht zette een keurige reeks sprongen neer en maakte met 14.78 meter het podium compleet. Thuisspringer Demi Groothedde kon niet overtuigen, ze miste de finale en moest genoegen nemen met een 5e plek.
Bij de junioren was het Reinier Overbeek uit Benschop welke na de 1e ronde aan de leiding ging en een reeks opbouwende sprongen neerzette om uiteindelijk 20.11 meter te noteren in de finale. Hidde van Dam kwam met 19.19 meter tot een tweede plaats en Guus Hoogland uit Montfoort maakte het podium compleet met 17.51 meter.

Bij de jongens bleek de eerste klap een daalder waard voor Jonathan Timmerarends uit Montfoort. Hij zette een afstand van 16.76 meter neer in zijn eerste sprong en dit bleek genoeg voor goud. Karsten Klarenbeek uit Haastrecht kwam in zijn laatste poging tot 16.26 meter en pakte het zilver. Gerwin de Jong uit Polsbroek zette een nette reeks sprongen neer en zijn beste afstand 15.69 meter, was goed voor brons.

In de meisjesgroep was het een spannende strijd tussen de nummers 1 en 2 van het ABZ De Samenwerking klassement. De nummer 2 van het klassement, Lieke Stolwijk uit Bodegraven troefde haar concurrent Thalina van der Wind uit Snelrewaard af met een 13.95 meter. De klassementsleider moest genoegen met een tweede plaats met 13.63 meter. Esther Wesselink uit Montfoort maakte het podium compleet met 12.57 meter.
Woensdag zal er op de schansen in Jaarsveld worden gesprongen om de Sjors Overbeek Bokaal. Een belangrijke wedstrijd want het is de laatste wedstrijd waarbij springers een ticket kunnen verdienen voor het Hollands Kampioenschap op zaterdag 20 augustus in Polsbroekerdam.