StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-06-2022
Bijgewerkt op:06-06-2022 09:48

Rian Baas wint in Jaarsveld

Bron: Carla Bos, van Polsstokclub Vlist
    

Afgelopen zaterdag 4 juni werd er in Jaarsveld gesprongen om de RB-traprenovatie bokaal. De springers hadden veel last van de stevige zijwind, wat resulteerde in veel natsprongen maar de winnende afstanden in de diverse groepen waren toch uitstekend te noemen.

Bij de senioren ging de titel naar Rian Baas uit Gouda. Al  in de voorronde kwam hij tot een schitterende 20.93m. Voor hem betekende dat zijn beste seizoenprestatie, zijn tweede dagtitel en de nieuwe leider in het De Samenwerking-klassement bij de senioren. Ook Lucas van Eijk sprong zijn beste seizoenprestatie. De man uit Haastrecht werd met 19.94m tweede. Het brons ging met 19.90m naar Erwin Timmerarends (Bodegraven). Zijn broertje Harmen (Montfoort) pakte met 17.89m, al in de voorronde gesprongen, de titel bij de junioren. Rick Cazant (Kockengen) werd met 16.41m tweede, en het brons ging met 15.44m naar Jorn Kamphof uit Linschoten.

In de jongensgroep zat afgelopen zaterdagavond de meest spanning. Slechts 32cm verschil zat er tussen de winnaar en de nummer drie. Uiteindelijk ging Harmen Bogaard (Polsbroek) er met 16.32m  met de titel vandoor. Zijn plaats- en clubgenoot Gerwin de Jong pakte met 16.04m het zilver, en het brons ging met 16.00m naar Wessel Schenk (Schoonhoven).

De strijd in de damesgroep ontbrandde in de finale. Daarin bleek Laura Maaijen uit de Haastrecht uiteindelijk de sterkste, en pakte zij met een seizoenrecord van 15.50m de titel. Thuisspringster Demi Groothedde werd met 14.38m tweede, en het brons ging met 14.25m naar de nieuwelinge in deze groep; Suzanne Mulder uit Vlist.

De wedstijd in de meisjesgroep bleek achteraf al in de voorronde beslist. Het goud ging met 12.49m naar Lieke Stolwijk uit Bodegraven. Thalina van der Wind uit Snelrewaard sprong zich met 12.07 naar het zilver en het brons ging met 11.85m naar Nikita van Dijk uit Kamerik.

Volgende week gaat de polsstokkaravaan naar Polsbroekerdam waar er op zaterdag 11-6 om 14.30 uur gesprongen gaat worden om de Klever montage bokaal.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023