StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-04-2022
Bijgewerkt op:30-04-2022 07:59

Ronde van Woerden en Ellen van Dijk Tour gaan samen.

Bron: Ton van Wieringen
  

WTC Woerden organiseert de 5e Ronde van Woerden op bedrijventerrein Middelland en komt met een interessant extra evenement. Dat is de Ellen van Dijk Tour voor toerfietsers.

De Wielerdag vindt plaats op zondag 15 mei. Koos Goedhart van de toerafdeling van WTC Woerden is blij met deze uitbreiding. ,,Zo komen alle afdelingen van onze club aan hun trekken,” laat Goedhart weten. Waardoor de Wielerdag aan populariteit wint. Dat ons boegbeeld, de Europese en wereldkampioene Ellen van Dijk uit onze stad  aanwezig is, maakt het plaatje compleet.” Vanaf 10.00 uur zijn er vier wielerwedstrijden. De jeugd van WTC Woerden opent het programma waarna nieuwelingen, sportklassers met startlicentiehouders en de junioren met amateurs volgen.

Het deelnemersaantal van ongeveer 300 renners waarborgt spannende koersen, vooral ook omdat veel renners uit de regio aan start staan. Bij de nieuwelingen (11.30 uur) zijn dat de Woerdenaren Vigo Veenis, David Koster en Jochem Louter. Kanshebbers zijn Floris Haverdings, Thomas Huitema en Michiel Mouris uit Baambrugge. Bij de Sportklassers (12.45 uur) gaat de aandacht uit naar Kameriker Wilfred Veldkamp, Emiel Borsboom, Niels van Baar (beiden Woerden). Junior Ties Veldkamp (Kamerik) en de snelle sprinter Jorrit Slaman uit Bergambacht starten  om 14.00 uur bij de junioren en amateurs. Voor de toeschouwers is er een horecaplein van De Hall. De Ellen van Dijk Tour telt drie afstanden: 60, 80 en 120 km.

De toerfietsers kunnen starten van 08.00 uur tot 12.00 uur. De routes gaan door het Groene Hart richting Schoonhoven. Start en finish zijn bij Bike Center Woerden in het Intechnium gebouw. Op www.wtcwoerden.nl is meer te vinden over de wielerwedstrijden en de Ellen van Dijk Tour. Tijdens de wielerdag gaat WTC Woerden wielerspullen verkopen van Ellen van Dijk. De opbrengst gaat naar de jeugd van WTC Woerden, de club waar Ellen van Dijk ooit begon. Wegens haar geplande aanval op het werelduurrecord kan Ellen zelf niet aanwezig zijn, maar is zij wel te zien en te horen via een videoclip. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024